Vakantie 2017

De derde week van de schoolvakantie, onze tweede week met zijn viertjes.
We gingen rap aan de slag met de voorbereidingen voor de verbouwing. Namen op zijn tijd gewoon heerlijk lekker rust. En natuurlijk deden we leuke dingen.


Den Overkaent, een siertuin in Gilze.
In de ochtend mooi weer, wij genoten. Wat een prachtige plekjes, uitzichte, doorkijkjes en enorme grote collecties verschillende planten en bloemen. Grote inspiratie voor als wij ooit…


We reden naar Someren, naar een prachtige indrukwekkende vlindertuin.
Er was van alles te zien en ook veel meer dieren dan alleen vlinders.
Een geweldige plek om in rond te dwalen.

De vierde week van de vakantie gingen Kees en ik weer aan het werk. De aannemer is begonnen met de verbouwing. Hierover een ander bericht.
Samen met de kinderen reed ik naar Sassenheim en maakte het graf schoon, de jaarlijkse poetsbeurt. Ook kochten we alvast schoolspullen in bij mijn oud klasgenootje van de basisschool! De rest kochten we die week hier in en om Oosterhout.



De vijfde week van de vakantie reed ik met Evaline naar het aardbeienterras. Daarna maakten we van de zelf-geplukte aardbeien heerlijke jam.
We verdwaalden onderweg naar huis: we zagen zoveel vliegers verderop in de lucht. Daar reden we naartoe en genoten. In de avond hebben we Kees en Tim meegenomen, daar was toen een show met verlichte vliegers. De volgende dag hebben de kinderen zelf gevliegerd met hun vers aangekochte vlieger. Super leuk! De Rijsbergse vliegerdagen: een onverwacht leuke belevenis.



Met Evaline ging ik bloemen plukken in Waspik. We maakten er thuis onze eigen prachtige bos bloemen van, Evaline heel gewaagd met kleuren en verschillende groottes, ik een beetje kalm met een rustige kleine bos! Maar allebei trots en blij met het resultaat!



De laatste week van de vakantie, langzaam proberen we een ritme op te pakken, niet te lang meer uitslapen en op tijd naar bed. Tim gaat een dag mee met de boswachter. Allerlei vragen heeft hij, hij wil informatie. Die heeft hij nodig voor het maken van een keuze voor de vervolgopleiding. Een geweldige dag heeft hij, volop informatie gekregen en mooie dingen gedaan en beleefd. De keuze kan gemaakt worden. De boswachter is van een natuurgebied in Tilburg. Om te kijken waar dat is en hoe het er uit ziet ga ik er samen met Tim en Evaline een wandeling maken. Hier gaan we vast nog eens naar toe: een mooi gebied is dag.


Na de vakantie gaat Evaline mee doen met de reddingsbrigade met een activiteit waarbij 7 reddingsbrigades uit de regio samen komen. Dat gaat plaats vinden bij de Galderse Meren. Ook daar zijn we nooit geweest en samen met Tim en Evaline gaan we hier op een middag naartoe.
Vliegers mee, er wordt gevliegerd, gezwommen en we luieren lekker in de zon!


In de avond, het is nog altijd prachtig mooi weer, gaan Kees en ik er samen naar toe. Hoe meer de zon verdween, hoe meer dieren zich kwamen verzamelen rond het meer. Eindeloos, wat een fijne plek. Dat we die nog niet eerder ontdekt hadden.