Die eerste schoolweek

WP_20150901_11_28_06_Pro
Wat was het spannend allemaal. Na zoveel weken heerlijke vakantie was dinsdag toch echt de start. Evaline mocht om 8.30 uur starten. Natuurlijk hebben we zo vaak de route geoefend, dat zij zelf de weg wist te vinden. Eerst drie dagen introductie gehad. Haar nieuwe school, klasgenoten, mentor en alle regels leren kennen. Eind van die drie dagen mochten de ouders kennis komen maken en was er een presentatie van wat ze bij kunst, dans en muziek geleerd hadden. Vrijdag had zij haar eerste dag les, het was een groot feest voor haar.
Tim mocht 10 uur starten en had die dag een kort introductie programma om zijn nieuwe mentor en klas een beetje te leren kennen. Hij krijgt vooral ook les in clusterklassen vanwege de examens en de gekozen pakketten. Hij gaat dit jaar voor 7 vakken examen doen, een extra vak om zo goed breed naar het vervolgonderwijs te kunnen. Gaat hij straks van Mavo door haar Havo of zal het toch MBO worden? We weten het nog niet en laten de tijd het antwoord geven.
Ook hij maakte een fijne en goede start, hoewel het na bijna 8 weken moeilijk is om het ritme weer op te pakken!
Vrijdagmiddag kwamen Frans en Nel en wat hebben we het gezellig gehad met elkaar, lekker eten en spelletjes doen: het was er allemaal!
Zaterdag gingen Kees en ik samen op stap. Een feest van een neef van Kees. Een fijn feest waar we blij vandaan naar huis reden.
Tim ging vrijdagavond nog een nachtje met alle jongens die naar de volgende groep van scouting gaan slapen op het clubhuis met de leiding. Het werd niet zo leuk als hij gehoopt had en al zijn twijfels over het doorgaan bij scouting zijn weg: hij stopt er mee. Al een aantal maanden is hij niet zo blij meer met een aantal van deze jongens om zich heen. Goed om een besluit te nemen. Zijn avonturen bij scouting stoppen voorlopig hier en nu.
Toen ik dinsdagochtend helemaal alleen aan mijn beker water met koek zat, kwam Pepsie gezellig bij mij zitten… lieverd! Even troosten was fijn!!!
De synthesizers, alle apparaten die hij met zoveel plezier en enthousiasme zelf in elkaar zette… alles kreeg een plekje op zijn nieuw ingerichte kamer: Kees is blij met het resultaat!