Asperges

De twee recepten van de asperges geïnspireerd op die van mijn schoonmoeder. Bij haar heb ik voor het eerst echt gesmuld van deze groente!

asperge-1 asperge-2
Aspergesoep
Nodig:
de schillen en kontjes van de asperges, 1,5 liter water en twee groentebouillonblokjes.
Doen:
Kook de schillen een uur in het water met de bouillonblokjes.
Een uur laten staan en dan de schillen en kontjes in een zeef goed uitdrukken: komt nog veel vocht vanaf. Dit vocht terug bij de bouillon doen.
Om de soep verder af te maken voeg ik ruim 1 liter water toe, een pakje soep voor asperges en
een paar kleine brokjes van de asperges. Dit laat ik 5 minuten koken.

asperge-3 asperge-4
Asperges
Nodig:
Ongeveer 3 tot 4 per persoon heb je nodig.
Even veel plakjes ham.
Per persoon een ei.
Pakje saus voor asperges.
Doen:
Goed schillen van boven naar onder met een dunschiller.
In een ruime pan liggend in het water 5 minuten laten koken. Dan gas onder pan uit en 15 minuten laten staan. De asperges zijn nu heerlijk gaar.
Ondertussen de eieren hard koken. Met een lepel door de zeef drukken: dan krijg je dat leuke effect!
De saus kun je ook alvast klaar maken volgens de verpakking.
Als de asperges klaar zijn rol ik ze in een plakje ham. Op het bord kun je er dan naar eigen smaak saus en ei aan toe voegen.