Paprika-courgettestamppot



Het recept van Jumbo gebruikt.
Echt wel heel erg lekker. We zijn wat recepten aan het uitproberen aangezien Tim niet alles met zijn 3 beugels eten kan. Toch wil ik graag variatie houden in de maaltijden. Hier zaten we echt van te smullen! Ik koos voor een gewone rookworst in plaats van de ribkarbonade.

1,5 kg kruimige aardappelen
5 el olijfolie
1 rode paprika
1 rode ui
1 courgette
2 tenen knoflook
4 ribkarbonades
1 snufje zout
1 snufje peper
1 pakje jus naturel
2 tl honing
1 tl gedroogde tijm

Kook de aardappelen in ruim water met zout in 20 min. gaar. Verhit helft van de olie in een koekenpan. Bestrooi de karbonades met zout en peper en bak ze in 8-10 min. bruin en gaar.
Verhit in een hapjespan de rest van de olie. Bak de paprika en de ui 2 min. Voeg de courgette en de knoflook toe en bak in 4 min. knapperig gaar. Voeg zout en peper toe.
Bereid intussen de jus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de honing en tijm toe.
Giet de aardappelen af; vang een kop kookvocht op. Stamp de aardappelen met wat kookvocht tot een smeuïge stamppot. Schep de groenten erdoor.
Verdeel de stamppot op de borden. Leg een karbonade erbij. Schenk de jus erover.