Eclaires

eclairsElcaires
Ingrediƫnten voor 4 personen
Soezendeeg:
*1,5 dl water
*60 gr in stukjes gesneden boter
*90 gr gezeefde bloem
*2 eieren
* kant en klare banketbakkersroom
* kant en klare glazuur

Bereiding:
* Verwarm de oven voor op 200 graden.
* Doe het water in een steelpan en voeg de boter toe. Breng het mengsel aan de kook en haal de pan van het vuur.
* Voeg in 1x de bloem toe. Roer net zolang tot er een deegbal ontstaat. Laat deze een beetje afkoelen en voeg dan de eieren toe. Roer dit alles tot een soepel deeg.
* Schep het deeg in de spuitzak.
* Sprenkel wat water op de bakplaat. Spuit eclairs van 7,5 cm op ruime afstand van elkaar op de bakplaat.
* Maak een kleine inkeping in elke eclair, zodat de stoom kan ontsnappen.
* Bak ze 30-35 minuten.
* Snij de eclairs in de lengte door en spuit de banketbakkersroom erin.
* Bestrijk de bovenkant van de eclairs met het glazuur. Laat het stollen.