Maandelijks archief: mei 2018

Week 21


SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Deze week werkte ik opnieuw een hele dinsdag vanwege de vrije pinkstermaandag. Het is fijn om zo toch aan mijn uurtjes te komen.
In mijn andere tijd was ik bezig met het schilderen van alle balken die naar de garage gaan. Telkens een dag wachten tot de verf goed droog is, drie lagen totaal.
Voor de buurtpreventie ging ik nog een straatnaambordje schoonmaken en kreeg vriendelijke en noodzakelijke hulp van een bewoner: ik kon er niet bij! Vandaag heb ik samen met 11 anderen het zwerf afval opgeruimd in onze wijk en bij onze buur-wijk. Naderhand een kom koffie met worstenbroodje (nou ja, water voor mij dan he?!). Ook had ik contact met een van de twee bewoners van de laatste straat die wij willen aansluiten. Met hen en een ander heb ik volgende week een afspraak. Die straat is dan officieel ook bij ons! Super blij mee.
In huis maakte ik boven schoon, verschoonde de bedden en bracht maar weer eens voor de zoveelste keer dit jaar spullen naar de milieustraat.
Evaline ging werken op zaterdag, mocht 6.30 uur beginnen . In een filiaal waar ze nog niet eerder geweest was, donderdag gingen we er even kijken, zaterdag had ze er een goede ochtend. In de middag door naar haar “eigen” filiaal.
Tim deed deze week 2 examens en heeft morgen de laatste van deze serie. Twee weken wachten tot de uitslag bekend wordt: spannend!
Vanaf de komende week gaat hij meer uren werken bij de slagerij, waar hij veel zin in heeft.
Evaline en ik zijn intussen flink aan het oefenen met de make up. Boeken goede resultaten en zijn trots op onszelf. We weten dat we zonder ook heel mooi zijn, maar wat is het leuk om die extra finishing touch te maken! De foto’s van de shoot staan hier bij. Gaaf geworden, toch?!
Ik mocht mee lunchen met mijn lieve vriendin, een aangeklede tosti met uitzicht op een mooi watertje!
In de tuin groeit en bloeit er van alles, hoewel wij er niet veel energie in steken. De regen maakte de roze roosjes wat verdrietig, de rode roos stond nog altijd fier recht op!
Op dinsdag, onderweg naar Tilburg, zagen we bij het vliegveld Gilze Rijen dit machtige toestel staan, snel een foto!

Week 20

Deze week had ik geen extra afspraken, dat was wel even heel fijn. Ik was wel nu en dan met kleine dingen van de buurtpreventie bezig, maar dat kon tussendoor.
Tim begon met zijn eindexamens. Spannend.
Evaline was vlijtig aan het oefenen met de make up!
Kees en ik gingen verder met klussen. We maakten dankbaar gebruik van het extra lange pinksterweekend. De klussen zijn verder genoemd in de vlog. Die zet ik snel hierbij.

Badkamer


Zucht, deze ruimte ging schreeuwen om aandacht, terwijl we eigenlijk met andere dingen bezig zijn. Frans maakte een nieuwe kitrand in de douchecabine. Lekkage gaf al problemen met de muur. Kees maakte een nieuwe raamuitzetijzer zodat die weer normaal open en dicht kan. Ik wilde even het plafond aanpakken. Ging naar de verfspecialist en kreeg isolatieverf en badkamerverf mee. De eerste laag isolatieverf was op 1 streek na klaar. Ik trok de stuuklaag los. Bah, balen, wat naar. Uiteindelijk kwam bijna alle stuukwerk naar beneden. Nu maar eens goed nadenken over een oplossing.

Screen


Eindelijk was het zover, al een paar jaar willen we de warmte uit de grote kamer voor houden.
We hebben gekozen voor screen. Wel de zon weg, maar op een vriendelijke manier.
Vandaag hingen Kees, Tim en Tobias (overbuurman) dit met elkaar op.
Trots op het resultaat, trots op Kees die met zijn hoogtevrees het toch maar mooi gedaan heeft.

TuinAan de voortuin en achtertuin geven we weinig aandacht.
Wel genieten we van wat er groeit en bloeit!

VliegengordijnNel rekende het allemaal uit… Hoeveel haken, hulzen en ophanghaakjes we nog moesten bijbestellen. De bestelling gelijk zondag gedaan.
Van de week werden alle materialen geleverd. Kees hing het metaal op waaraan het vliegengordijn komt te hangen. Tim maakte een prachtig patroon met vlinders en een tulp van alle verschillende kleurtjes. Hij hielp een poosje met rijgen. Kees en Evaline ook.
Heel blij met dit resultaat! Het oude te kleine en te korte gordijn aangevuld voor ruim 30 euro!
Hergebruiken voelt goed!

Week 19Op  maandag volgde ik een herhalingsles voor reanimatie. Goede gesprekken, mooie handvaten…een zinvolle avond.
Op dinsdag reed ik als elke week met Tim en Evaline naar Tilburg. Die avond gebruiken Evaline en ik voor creativiteit, ondertussen heeft Tim de bijspijkercursus voor Wiskunde B. Dit loopt door tot het einde van zijn schooljaar.
Op woensdag had ik 2 vergaderingen voor buurtpreventie. Lekker net achter elkaar gepland… zo was dat maar een avond weg.
Op donderdag verkocht ik de ladekast en televisie uit de slaapkamer via marktplaats. Ervoor in de plaats kwam een kaptafel, ook via marktplaats. Nu hebben Evaline en ik plaats voor alle poedertjes, potjes en crème die we aangeschaft hebben nav de workshop make-up.
Op vrijdag een kort bakkie bij de jarige buuf en vooral verder gestart met klussen.
Het weekend kwamen Frans en Nel helpen met klussen. Zij kwamen op zaterdag.
We aten heerlijk vlees van de bbq. Na een nachtje slapen verder klussen en we genoten van de traditionele asperges.

Workshop make up

 
 
Dan ben je 15 en wil je experimenteren met make up.
Dan heb je een moeder die er “geen bal” verstand van heeft.
Oei, hoe gaan we dat oplossen, dus stelde ik voor: zoek maar eens of er een workshop is. Dan ga ik wel met je mee want ook ik wil wel eens goed leren hoe het allemaal nou tegenwoordig mag, kan en moet.
In Waardenburg vonden we een goed adres bij studio Belleza. Gisteren reden we er naar toe. Van 8.30 tot 12.30 was het gepland. Maar uiteindelijk reden wij ruim na 14 uur pas weg daar. Snel nog even een lunch onderweg bij la Place gedaan,
Eerst een rondje kennismaken met de begeleidster en twee andere moeder/dochter s.
Dan een korte inleiding en mogen we zelf voor een spiegel plaats nemen. De begeleidster vertelt veel, doet bij alle 3 de dochters een techniek voor en laat ons vooral zelf experimenteren. Waar we vragen hebben krijgen we veel antwoorden, waar we mis gaan hulp en waar het goed ging een mooi compliment!
Naderhand een fotoshoot, eentje van ons alleen en eentje van ons samen. Eind van de week kunnen we die vinden op internet, dan zet ik ze hier ook wel bij mijn blog.
We kochten zelf daarna veel materialen om het geleerde ook echt te kunnen gaan proberen en eigen te maken. Wat echt super leuk, gezellig en heel leerzaam.