Maandelijks archief: december 2017

Jaaroverzicht 2017


Voor de 12e keer een jaaroverzicht! Dat is best veel.
Dat ik zoooo lang regelmatig stukjes schrijf hier!!!
Ieder jaar op zoek naar een leuk thema om op terug te kijken, doe ik het dit jaar met de korte berichtjes met foto’s die ik op facebook geplaatst heb.

Begin van dit jaar nog in dienst van Home Instead behaalde ik het certificaat voor Alzheimer Care. Eind juli ging ik er uit dienst. Vanaf 1 juni ben ik in dienst bij 1 mevrouw via haar PGB en wordt betaald uit de WLZ.
Carnaval… we gingen naar de lichtjesoptocht in Dongen en keken de grote optocht in Oosterhout.
Waren reuze blij toen ViaVia zijn ijswinkel weer opende: een heerlijke verslaving!
Voor Vaderdag maakten de kinderen natuurlijk weer een prachtig t-shirt.
Wat was het een heleboel voorbereiding, wat kregen we veel complimentjes… we organiseerden met de buurtpreventie (ik ben contactpersoon en voorzitter van het kernteam) een informatiedag voor heel Oosterhout!
Maar we deden meer: ook contacten met buurt-wijken, met de wijkagent en gemeente, hielden een enquête, deden een wijkschouw, hielpen mensen met verlichting bij de voordeur en deelden stickers uit om colportage tegen te houden.
Ach ja, ik werd 50 jaar. Een heerlijke ochtend werken, een prachtige hanger van de tanden van de kinderen, van alle geld fijne zachte nieuwe kussens in de tuinstoelen. In de avond uiteten met mijn heerlijke fijne lieve gezin.
Het nieuwe jaar begon met een spalk voor mijn gewrichtje. Later werd dat een orthese, reuma blijkt een feit. Ik probeer dit jaar hier een nieuwe weg in te vinden. Een lastig ding, dat wel. De pijn in mijn vinger is wel afgenomen.
Dapper hoopte ik op elke week zwemmen, dat lukte me niet. Sporten doe ik vooral bij Nederland in Beweging (thuis op tv) en wekelijks wandelen met mijn vriendin (zelfs in de sneeuw!).
Met zijn viertjes naar een tentoonstelling van Harry Potter, was echt super leuk.
Maar ook eindelijk een keer naar Guus Meeuwis… fantastisch!
Een gezellige avond met neven en nichten van Kees in Leiden of juist al die andere avonden die we samen besteed hebben, heerlijk.
Natuurlijk werd er bijna elke week wat lekkers gebakken werd, deze taart was wel heel goed geslaagd!

Wat ik verder nog noemen wil:
Eind januari hadden we het eerste gesprek over de verbouwing, die in augustus van start is gegaan.
Het aquarium is nog steeds leuk, helemaal met de kikker die er in zit sinds juli!
Tim stopte bij de Aldi en ging aan het werk bij de slagerij.
Evaline stopte met scouting (is nog erg blij met haar keuze) en samen hebben we een prachtige tattoo laten zetten. Zij bleef zwemmen bij de reddingsbrigade en haalde vol trots haar zoveelste diploma!
Na de laatste kuur in april 2015 heb ik ook dit jaar geen antibiotica nodig gehad voor mijn chronische kaakholteontsteking: trots!
Spotify 2017 leverde prachtige nieuwe nummers op.
Wat zijn we blij met de keuze voor een tweede poezenbeest! Naast Pepsie (vrouwtje van 2012) kwam Maxi als kitten bij ons in huis (mannetje van 2017).

Week 52

 
Tijdens de kerstdagen hoefde ik niet te werken, fijn!
De dagen daarna gebruikten we voor klussen in huis en schoonmaken.
Tim was met klasgenoten druk bezig met zijn profielwerkstuk.
De donderdagavond samen gebruikten we voor wat inkopen. Ook leuk om te doen!
Maxi was mijn fotomodel deze week!

Tweede kerstdag


Dit jaar reden wij richting Hillegom. Frans en Nel hadden alweer een heerlijke carpaccio gemaakt. Ik vergat hiervan een foto te maken, beetje jammer. Sander en Krista zorgden voor het hoofdgerecht. Allerlei lekkers was er, maar de ham die Sander zelf gepekeld en gebraden had was wel echt super lekker!
Voor het toetje hadden wij bavarois van de molen gehaald (bosvruchten en bitterkoekjes). Met lange vingers er bij werd het een heerlijke Charlotte.

Eerste kerstdag


Evaline maakte heerlijke croissants voor het ontbijt. Ook waren er poffertjes, broodjes en verse sinaasappelsap.
In de avond aten we vlees van de slagerij waar Tim werkt. Een mooie gourmetschotel die wij combineerden met verse groenten en wat stokbrood met kruidenboter.
De top 2000 staat hier onafgebroken aan. Gezellig zo met elkaar!

Top 2000


Op deze liedjes heb ik gestemd bij de Top 2000. Hoewel ik veel, veel, véél meer nummers geweldig vindt! Nog 1 dag te gaan, gezellig!
Marco Borsato: Rood
Rob de Nijs: Banger hart
Claudia de Breij: Mag ik dan bij jou
Guus Meeuwis: Brabant
Boudewijn de Groot: Avond
Ruth Jacott: Leun op mij
Abba: Dancing Queen
Bob Marley: Could you be loved
George Baker: Una paloma blanca
George Michael: Careless whisper
Neil Diamond: Song sung blue
Sade: the sweetest taboo
UB 40: Can’t help falling in love
Wet Wet Wet: Love is all around

Week 51

 
De grijze grauwe dagen van deze week waren gevuld met gezelligheid bij mijn lieve vrienden. De laatste week waarin ik dit keer zelfs 5 dagen bij hen geweest ben om te schuilen voor de drukte en onrust van de verbouwing. We sloten het af met een prachtige bos bloemen en ik kreeg een kraskalender voor de kerst, lief! Ook kreeg ik een snelcursus nagels lakken met gellac… wauw… dat geeft een mooi resultaat!
Van Paul, de aannemer kregen we een prachtig kerststukje en een pakketje om te bakken in de oven: lief!
Op maandag was ik samen met een van het kernteam van de buurtpreventie bij een vergadering van alle buurgroepen samen. Een mooie welbestede avond was dat.
Deze week wandelde ik nog even fijn met mijn geweldige vriendin. Zij gaat na de kerst op reis en daarna gaan we samen gewoon weer verder, elke week, heerlijk trouw aan elkaar.
De week voor kerst, altijd wat onrustig, zijn we toch goed doorgekomen.
Dit weekend tijd om het huis wat te kuisen en alle voorbereidingen te doen voor de kerstdagen.
Leuk, ik sprak mijn oudste vriendin (98) nog even en kreeg ook van haar de complimenten over mijn kaartje. Kaartje gemaakt met tape, glitterlijm en diamantjes. Dat deed ik samen met Evaline. De binnenkant was mijn zelf geschreven en getekende tekst maar dan gescand en wat kleiner afgedrukt. Eigenlijk best wel weer trots op het resultaat!

 

Schoolzaken
Evaline een prachtig rapport, Tim redelijke cijfers voor zijn eerste schoolexamenperiode.
De schoolfoto’s… die voor Tim waarschijnlijk de allerlaatste. Hij ging er speciaal voor in zijn mooie jasje!
De afgelopen week maakte Tim de tweede serie schoolexamens, spannend. En dat ook nog tussen alle verbouwingsdrukte door.
Evaline was ingedeeld in een groepje van zes. Zij moesten in vier dagen een hotel maken. Het thema was een land. Zij kozen voor Engeland. Er werd gemaakt een vlag, menukaart, plattegrond, website, een elpeehoes (van muziek die gedraaid werd). een maquette en bij de presentatie maakte Evaline haar eigen cupcakes en heel lekkere cheesecake. Een ander maakte lekkere sandwiches. Voor alle onderdelen kwamen cijfers. Bij de presentatie waren ook de ouders, zij kochten muntjes (opbrengst ging naar goed doel) en mochten daarmee stemmen op het mooiste hotel. Het totale cijfer telt bij alle vakken mee en was voor Evaline en haar groepje een 8,8 Trots!
Bij het plastic glaasje van de cheesecake hebben we de onderkant van de cupcakevormpjes er op geplakt. Deze vormpjes in de vlag van Engeland speciaal hiervoor gekocht. Bij de presentatie lag er op de bovenste laag ook nog een vers framboosje. Het eigen gemaakte recept hiervan werd door heel veel mensen erg gewaardeerd. De cheececake en cupcakes waren allemaal op aan het eind van de avond!!!

Week 50Sneeuw, wat zag ik weer mooie plaatjes!
Maar sneeuw was niet alleen mooi, ook lastig. Evaline maandag gevallen onderweg naar huis op de fiets. Onderkoeld geweest en de rest van de week nodig om op te knappen. Het duurde zo lang voor ik met de auto bij haar kon zijn door de drukte en het langzame rijden op de weg op dat moment.
Met mijn vriendinnetje ging ik op woensdag wandelen: wel veilig over het fietspad, daar lag geen sneeuw meer.
De aannemer ging vlijtig binnen aan het werk, buiten was niet te doen die eerste dagen.
Ik was weer veel bij mijn lieve vrienden bij wie ik nog steeds zo welkom ben, dat is zo fijn.
Thuis een sfeervol kerstig plaatje van Maxi gemaakt!
De kerstkaartjes heb ik intussen rondgebracht en op de brievenbus gedaan.
Doordat ik door de week veel weg ben, komt er in het weekend wat meer op mij af dan ik gewend ben. Gelukkig is dat maar tijdelijk allemaal.
Bij het weghalen van het plafond van de keuken (5 oktober) sneuvelde de ovendeur. Deze is nog altijd niet geleverd. Hierop was de actie deze week dat wij een nieuwe oven gekregen hebben. Spannend omdat we deze nu maar heel snel willen leren kennen met al zijn nieuwerwetse mogelijkheden!
Voor de buurtpreventie heb ik wat verschillende dingen opgepakt naar aanleiding van de nieuwsbrief en de enquête die we gehouden hebben. Blijft leuk om te doen.
Mijn reuma-gewrichtjes en mijn chronische kaakholte-ontsteking zijn redelijk rustig op dit moment. Ondanks het drukke ritme door de verbouwing en de kou van de winter.
Na een reparatie werd mijn auto weer goedgekeurd, fijn!
Ik kreeg bericht over dat borstkankeronderzoek: op de foto’s hebben ze niks bijzonders kunnen ontdekken: super!

Elke donderdagavond gaan Kees en ik samen iets leuks doen. Belangrijk om tijd vrij te maken voor te praten, samen te genieten of gewoon even bij elkaar te zijn zonder door anderen (lees: kinderen, katten of telefoon) gestoord te worden. De ene keer wandelen, dan doen we gezellige boodschappen en vaak ergens een kopje koffie/thee drinken. Mooie avonden zijn dat en allebei doen we onze best om het ook echt door te laten gaan.