Categorie archief: vakantie 2018

Week 32Na wat hete dagen heerlijke koele lucht. De tijd van dekentjes, warme knuffelige vesten, kaarsjes bij een kopje thee… heerlijk! Hoewel ik ook enorm kan genieten van de zon, warme dagen, het rustige tempo wat je automatisch oppakt.
Tim werkte en sportte deze week, heeft een start gemaakt met het bouwen van zijn houten modelboot.
Evaline sportte, werkte, had heerlijke dagen met vriendinnetjes.
De overburen intussen terug van hun vakantie en zo blij dat ik hun tuin groen had weten te houden. Gisteravond samen gezellig een bakkie gedaan en lekker bijgekletst.
Met Evaline gingen Tim en ik op pad om schoolspulletjes aan te schaffen. De schrijfwaren, maar ook sportkleren en een broodtrommel/beker. We aten een heerlijk ijsje bij de Febo. Ze kocht nog twee mooie spellen voor haar Nintendo en straalde op weg naar huis.
We gingen bowlen. Lekker airco aan daar en omdat we om 17 uur gingen ook nog eens heel rustig. Samen met een vriend van Tim. Met zijn viertjes. Sinds lange tijd had ik een goede slag te pakken en wist zowaar de eerste ronde te winnen!
Maxi kwam zijn vriend, meneer kikker even voorstellen. Elke avond spelen ze samen en het lijkt er op dat ze dan dikke pret hebben!
Ik haalde voor de parasol een hoes zodat deze buiten kan blijven staan. We kochten matten voor bij de buitendeuren in de achtertuin. Pepsie blij! De eerste stappen op weg naar een nette tuin. Ik zeemde vervolgens alle ramen beneden binnen en buiten. Jee.. je kan weer naar buiten kijken! Dat is leuk! Gisteren en vandaag zijn we druk in de tuin bezig. Achterstallig onderhoud inhalen. Een stevige klus, maar met het resultaat zullen we vast wel blij zijn!
In de vijver een gezellige plant die zulke leuke witte bloemen geeft: blij mee!
Druiven, een deel van onze oogst van dit jaar. En reken maar dat ze lekker zijn.

Week 31

Alle vier tussen vakantietijd door lekker aan het werk. Ik maakte wat extra uurtjes die ik eerder in juni niet gewerkt had. Volgende week nog een keer. Tim werkt 2 tot 3 dagen in de week en Evaline maakt 3 lange dagen vol.
Verbouwen:
Kees heeft een prachtige kast voor tuingereedschap gemaakt in de tuin: heel blij mee.
Ik verkocht de stellingkasten via marktplaats. Ging vlot dit keer: altijd fijn!
Tim had de tegels van de kolom afgebikt, daar nu nog de foto’s van.


 
Tuin:
Alles heeft het erg moeilijk door de droogte. Behalve de roos, de bloemetjes die we dagelijks veel water geven en de hibiscus. De appeltjes kleuren al roze. En kijk onze druiven: die houden van het warme zonnige weer!!!


Pepsie en Maxi:
In de ochtend en avond gooien ze alle energie eruit, om vervolgens de middag voor jaffa te liggen. Zij zoeken de rust op en een koel plekje.
Ondertussen is duidelijk dat wij hier het record hebben van regionale langste hittegolf ooit.


Wandelen:
Voor het eerst een keer samen met mijn vriendinnetje in de vakantie gewandeld. Was gewoon heel erg lekker, hoewel we onze kids niet teveel alleen willen laten.
Samen met Kees liep ik vanmorgen vroeg in het bos. 30 tinten bruin, het lijkt er echt wel herfst. En dan overal al kleine eikeltjes en beukennootjes op de grond.

Creatief:Evaline ging aan de slag met een speciale kit voor Tie Dye. Verschillende kleurtjes gebruiken, op een speciaal slim gevouwen t-shirt. De verf hoefde ze alleen aan te maken met water. 24 uur laten intrekken en dan uitspoelen met warm water. Uitwassen met wasmiddel in de wasmachine.


Ik zelf ging aan de slag met textielverf.  Stof vouwen en afbinden. het hartje afgebonden met een touw. De rondjes gemaakt door knikker erin met een elastiek erom heen. Dan de verf aangemaakt met zout en water. 15  minuten roeren, 45 minuten af en toe roeren. Uitspoelen met koud water en uitwassen in de wasmachine zonder wasmiddel.
Allebei zijn we trots op het effect. Was echt superleuk om te doen.


Uit:
De kinderen gingen klimmen in Klimrijk. Hier zijn we al vaker geweest. Dit keer waren er nieuwe parcours gemaakt. Andere uitdagingen en volop heel veel plezier. We waren er vroeg in de ochtend: was het nog niet te warm. Ik maakte met plezier weer de foto’s!

 

 

Week 30


En alweer een vakantieweek voorbij gevlogen.
Het was een week waarin het hete weer nog even een tandje erger werd en we hier in Brabant op het warmste plekje van Nederland zaten. Evaline druk aan het werk in de warme bakkerij. Daar zochten ze vrijdag verkoeling door een badje met water om de voeten in te koelen.

Samen met Tim reed ik “naar het westen”. De eerste stop was in Lisse waar ik een pakketje afleverde. Daarna naar Sassenheim waar ik het graf van mijn vader (eindelijk, meestal al in het voorjaar) heb schoongemaakt. De volgende stop was in Beinsdorp. Daar haalde ik speciale sterke lak voor onze fijne houten eettafel. In Noordwijk een blik op zee geworpen. De lunch haalden we bij AH. Heen had ik gereden, terug maakte Tim er een veilige reis van. Het was gezellig samen. Thuis zette hij de ene auto strak tegen de andere aan en stond zo trots te lachen, dat moest ff op de foto hoor!

Deze week  mocht ik Tim helpen. 1 november vorig jaar gingen zijn spullen de verhuisdozen in. Tussendoor al heel wat uitgepakt. Nu alle meubels gekocht zijn en de kamer goed is ingericht was het tijd om alles een plekje te geven. Na 3 uur noeste arbeid was alles uitgepakt, uitgezocht en opgeruimd. Ondertussen maakte ik nog eenmaal zijn kamer en spulletjes lekker schoon. Wauw… wat heeft hij er een gezellige kamer van gemaakt.

Evaline hielp ik met het verder inrichten van haar kamer. Door het verplaatsen van de bureaus, weg doen van 2 kasten was ook zij bezig  met het zoeken naar nieuwe plekjes. Ook haar is het natuurlijk gelukt en wat is ze happy in haar mooi ingerichte geweldige kamer.

Ik verkocht wat spulletjes op marktplaats, die werden vol enthousiasme opgehaald. Ook fijn dat iets weer een nieuwe bestemming heeft, anders dan de kliko.
We deden de voorbereidingen voor het straatwerk. De stratenmaker kwam samen met zijn zoon de ruimte uitgraven en deed er geel zand op. Een paar dagen later kwam hij het zelf straten. Het is echt mooi en professioneel gedaan, wat super fijn is. Nu kunnen we de kast voor alle tuinspullen maken. Daarna gaan we in de woonkamer aan het werk.


Wij zaten er al helemaal klaar voor, Kees en ik, verschillende mensen uit de straat en uit de wijk, Maar helaas, de maansverduistering of bloedmaan was niet zichtbaar toen het spektakel op zijn hoogtepunt was. Jammer. Helaas geen foto;s hiervan dus.
Wel een foto van onze bloemetjes die zo ijverig gingen groeien. Elke dag een scheut vers water, elke dag veel warmte en zon: daar groeien ze erg goed van!

Nadat de stratenmaker klaar was heb ik gelijk de terrassen in de tuin weer lekker geveegd en samen brachten we alle afval en restanten van het straatwerk naar de milieustraat. Daar was ik deze week nog maar 2x eerder geweest!


Op zondag gingen Kees en ik samen met 12 anderen uit onze wijk Zwerf Afval Pakken. Gewapend met een plastic zak, knijper en een portie goede moed gingen we op weg. De opbrengst van vandaag was best veel. Het is fijn om onze wijk samen schoon te houden. Maar het blijft dubbel voelen: immers ik ruim zelf mijn troep netjes op en op zo’n dag ook de troep van een ander. Zo voelen we ons allemaal. Naderhand nog even nagepraat over de bijzondere vondsten en uiteindelijk na een glas koel water en een worstenbroodje gingen we naar huis.
Vanmiddag lakte ik voor de derde en laatste keer de eettafel, zo blij met het resultaat, hij is weer waanzinnig mooi geworden.

Week 29Een heerlijke week met zijn viertjes, samen en voor elkaar bezig geweest.
Tim kocht een bureau en bed voor zijn kamer.
Evaline kocht een bureau voor haar kamer.
Natuurlijk ook allebei allerlei accessoires erbij.
Tussen door schreef ik belangrijke dingen in mijn nieuwe kalender. Heel blij met deze kalender waardoor er overzicht blijft van onze afspraken. Een nieuwe inschrijven kost altijd veel tijd, maar dat loont in de loop van het jaar.
Samen met zijn viertjes naar de bioscoop. Dit keer een komedie: Tag. Echt super leuk.
Op zondag wandelde ik met Kees in het bos, ook hier slaat de droogte genadeloos toe. Heel apart hoe de blaadjes, slap hangend een heel ander geluid maken in de wind. Het was er flink stoffig ook. Maar… wel lekker koel onder de bomen. Die je nu en dan hoorde kraken en zuchten.

Week 28


We gingen met zijn viertjes een midweek naar Egmond aan Zee.
Onze vakantie was erg koel met dagelijks temperaturen rond 20 graden en flink veel koude wind. De kids zijn wel even in zee geweest, maar een dagje strand zat er echt niet in.
We hebben wel andere leuke dingen kunnen doen.

We hebben in IJmuiden gekeken bij de bouw van de nieuwe sluis,

In het 20e eeuw museum haalden Kees en ik vele herinneringen op naar aanleiding van allerlei dingen die daar waren uit onze jeugd. Echt een aanrader om eens te gaan kijken…
Maar ook hebben we een prachtig zeeaquarium bezocht en genoten van een heel grote bijzondere collectie model-bouw-boten bij de Prins Hendrik Stichting.
We hebben tot slot heerlijk gezwommen in een overdekt zwembad met buitenbad, in Alkmaar.

Elke dag zijn we op het strand geweest. Vliegeren, wandelen, schelpen zoeken en de laatste avond genoten van de prachtige zonsondergang.

Elke dag werd er door iemand gekookt, iedereen maakte lekkers.

Workshop make up

 
 
Dan ben je 15 en wil je experimenteren met make up.
Dan heb je een moeder die er “geen bal” verstand van heeft.
Oei, hoe gaan we dat oplossen, dus stelde ik voor: zoek maar eens of er een workshop is. Dan ga ik wel met je mee want ook ik wil wel eens goed leren hoe het allemaal nou tegenwoordig mag, kan en moet.
In Waardenburg vonden we een goed adres bij studio Belleza. Gisteren reden we er naar toe. Van 8.30 tot 12.30 was het gepland. Maar uiteindelijk reden wij ruim na 14 uur pas weg daar. Snel nog even een lunch onderweg bij la Place gedaan,
Eerst een rondje kennismaken met de begeleidster en twee andere moeder/dochter s.
Dan een korte inleiding en mogen we zelf voor een spiegel plaats nemen. De begeleidster vertelt veel, doet bij alle 3 de dochters een techniek voor en laat ons vooral zelf experimenteren. Waar we vragen hebben krijgen we veel antwoorden, waar we mis gaan hulp en waar het goed ging een mooi compliment!
Naderhand een fotoshoot, eentje van ons alleen en eentje van ons samen. Eind van de week kunnen we die vinden op internet, dan zet ik ze hier ook wel bij mijn blog.
We kochten zelf daarna veel materialen om het geleerde ook echt te kunnen gaan proberen en eigen te maken. Wat echt super leuk, gezellig en heel leerzaam.

Week 18


Tim en Evaline nog vakantie. Kees en ik alweer aan het werk.
Tim hielp met klussen deze week, hij maaide het gras en samen begonnen we met het kaal maken van de 2e blauwe deur. Hij kookte 2x deze week want hij wilde graag een keer bbq-en.
We kochten samen brood bij de bakker waar Evaline werkt en vlees bij de slager waar hij werkt. Het was heerlijk weer om dit te doen en onder de bezielende leiding van papa wist Tim er een heerlijke maaltijd van te maken!
Evaline had een gezellige afspraak met vriendin en ging een dag extra werken deze week.
Met zijn drietjes reden we naar Dordrecht. Immers in het voorjaar en najaar maken we de kledingcollectie weer compleet. Het was een gezellige dag en eind van de dag hadden beide alles kunnen vinden wat op hun verlanglijstje stond.
Met lieve vrienden ging ik naar een tuincentrum en als cadeautje kreeg ik deze fel gekleurde petunia! Zo gaaf, heel dankbaar en blij mee!
Zaterdag hoorde Tim dat hij een vast contract krijgt bij de slagerij en een mooie loonsverhoging. Dat is wel geweldig nieuws!
Maxi, wat is het toch een schatje! Nog steeds zo verliefd op hem…

Week 17


 

Kees was vrij van zijn werk.
Ik was vrij van mijn werk.
De kinderen waren vrij van school.
Samen klusten we ons de week door. En met een geweldig resultaat! Zo super trots en blij op wat we bereikt hebben.
Natuurlijk deden we een paar andere leuke dingen met elkaar, als een heerlijke uitgebreide lunch in Breda. Ik at er al eerder een keer met Kees samen en een keer met mijn tante. Deze keer met zijn viertjes.
In het weekend reden we naar de bollenstreek. Wel regen onderweg, maar toch genoten van de mooie kleuren in de bollenvelden!
Toen onze kleine kamer ingericht was, kreeg die al snel een inspectie van de katten!

Week 7, vakantie 2018Tussen mijn werken door genoot ik samen met de kinderen van vakantie.
Tim en ik zijn samen veel onderweg geweest op jacht naar meubels voor zijn kamer.
Evaline en ik gingen een dagje Breda shoppen, super gezellig.
Met zijn drietjes gingen we naar de film. Eerst thuis keken we deel 1. In de bioscoop deel 2.
Met zijn drietjes maakten we een heerlijke wandeling in het bos.
Evaline maakte in het bos een opdracht voor school.
Ik regelde dingen voor buurtpreventie en zorgde dat het huis opgeruimd en een beetje schoon bleef.
Ons avondje samen deden we in Ikea, Kees en ik, was gezellig en heel waardevol!
Alle bollen die we bij de open dag hadden gekregen staan vrolijk de boodschap van Lente te verkondigen!
Pepsie, heerlijk fotomodel, soms!
Ein-de-lijk lukte het: een foto van een bevroren bellenblaas… Zo blij met het resultaat!
Voor de foto opdracht maakte ik deze foto van prille voorjaar, de rijp op de glansmiespel.