Categorie archief: moestuintjes 2017

Allerlei


Nadat Evaline en ik al acht jaar lang allebei een vriendschapsarmbandje gedragen hebben, als teken van onze band samen, vonden we het tijd om dit om te zetten naar iets wat definitief is.
We vonden een goed adres en gingen met een beetje gezonde spanning het avontuur samen aan. Op 6 augustus 2017 was het zover!  Wat zijn wij trots, dankbaar en blij met het resultaat van onze tattoo!
Een Keltische knoop die symbool staat voor moeder-dochter.


Samen met Evaline lekker creatief bezig geweest. Wasco lijmen op een schilderijtje. Dan smelten met een brander. Plaatje erbij plakken en klaar! Wat een gaaf resultaat!


Allerlei lekkers uit de tuin. Jammie. Hier maakte ik soep van en wat was die sterk van smaak! De paprika en ui waren nog iets pittiger dan ik gedacht had!

 
Met deze ingrediënten maakte ik alweer een lekker soepje. Tomaatjes vers uit eigen tuin. De plantjes gekregen van een buurman en hem hebben we verwend met 2 kopjes van deze heerlijke soep!Wat is hij toch leuk, wat is hij toch lief, wat is hij toch klein, wat groeit hij toch hard. Binnen altijd in ons gezelschap. In de nacht af en toe wakker worden gemaakt omdat hij even knuffelen wil. Overdag af en toe lekker naar buiten aan een riem zodat hij niet weg kan lopen. Gekke Maxi wat maak je ons toch blij met je gezelschap!

Moestuintje 2017


Doen we het weer, dit jaar?
Ja, we gaan weer zelf proberen lekkers te laten groeien in de tuin.
Opnieuw de keuze voor zaden die we kopen in plaats van de actie van AH waarbij je maar vreemde dingen krijgt. Dingen die bij ons niet willen groeien of die wij niet gebruiken bij onze  maaltijden.
Sla in verschillende soorten, tomaat, paprika, basilicum, dit jaar ook ui.
De pruimenboom is dood, jammer. De appelboom, de aardbeienplanten, de framboos, de druif en de braam gaan goed!
Kruiden hebben we ook weer in de tuin: rozemarijn, peterselie, bieslook, citroenmelisse en verschillende soorten munt.
Klavertjes vier blijven leuk, later als ze groot genoeg zijn gaan we ze drogen om bijvoorbeeld op een kaartje te gebruiken. Natuurlijk is er plaats voor zonnebloemen.
Deze week werkte Evaline hard in de tuin. Onkruid tussen de tegels weg gehaald, bollen voor het najaar geplant en zaadjes voor bloemen voor de bijen gezaaid.
Haar harde werken is fijn voor ons: zo helpt zij ons enorm. Maar ook fijn voor haar: ze verdient er een leuk centje mee!