Categorie archief: maxi

Week 50Sneeuw, wat zag ik weer mooie plaatjes!
Maar sneeuw was niet alleen mooi, ook lastig. Evaline maandag gevallen onderweg naar huis op de fiets. Onderkoeld geweest en de rest van de week nodig om op te knappen. Het duurde zo lang voor ik met de auto bij haar kon zijn door de drukte en het langzame rijden op de weg op dat moment.
Met mijn vriendinnetje ging ik op woensdag wandelen: wel veilig over het fietspad, daar lag geen sneeuw meer.
De aannemer ging vlijtig binnen aan het werk, buiten was niet te doen die eerste dagen.
Ik was weer veel bij mijn lieve vrienden bij wie ik nog steeds zo welkom ben, dat is zo fijn.
Thuis een sfeervol kerstig plaatje van Maxi gemaakt!
De kerstkaartjes heb ik intussen rondgebracht en op de brievenbus gedaan.
Doordat ik door de week veel weg ben, komt er in het weekend wat meer op mij af dan ik gewend ben. Gelukkig is dat maar tijdelijk allemaal.
Bij het weghalen van het plafond van de keuken (5 oktober) sneuvelde de ovendeur. Deze is nog altijd niet geleverd. Hierop was de actie deze week dat wij een nieuwe oven gekregen hebben. Spannend omdat we deze nu maar heel snel willen leren kennen met al zijn nieuwerwetse mogelijkheden!
Voor de buurtpreventie heb ik wat verschillende dingen opgepakt naar aanleiding van de nieuwsbrief en de enquête die we gehouden hebben. Blijft leuk om te doen.
Mijn reuma-gewrichtjes en mijn chronische kaakholte-ontsteking zijn redelijk rustig op dit moment. Ondanks het drukke ritme door de verbouwing en de kou van de winter.
Na een reparatie werd mijn auto weer goedgekeurd, fijn!
Ik kreeg bericht over dat borstkankeronderzoek: op de foto’s hebben ze niks bijzonders kunnen ontdekken: super!

Elke donderdagavond gaan Kees en ik samen iets leuks doen. Belangrijk om tijd vrij te maken voor te praten, samen te genieten of gewoon even bij elkaar te zijn zonder door anderen (lees: kinderen, katten of telefoon) gestoord te worden. De ene keer wandelen, dan doen we gezellige boodschappen en vaak ergens een kopje koffie/thee drinken. Mooie avonden zijn dat en allebei doen we onze best om het ook echt door te laten gaan.

Week 48


Een week waarin in toch wat meer in en om huis geweest ben, maar ook nog veel bij mijn lieve vrienden te vinden was. De rust, gezelligheid en warme doen mij nog zo goed. Thuis aten wij met zijn drietjes op dinsdag. Kees was bij zijn ouders voor een nachtje. Ik maakte kaasfondue waar we lekker van smikkelden. Het rook blijkbaar zo lekker dat Maxi er gezellig bij kwam zitten, op Kees zijn plekje aan tafel!
Sinterklaas heeft mij toch weten te vinden dit jaar en ik kreeg lekkers, was ik dan toch lief genoeg geweest?!
Op woensdag rolde ik van de ene in de andere afspraak. In de ochtend de kapster, dan naar de tandarts. Ze hebben een opbeetplaat gemaakt zodat ik in de nacht tijdens het knarsetanden niet verder mijn tanden en kiezen kapot slijt. De overbuuf werd 90 en ik mocht bij haar taart komen eten. En eind van de middag haalde ik Kees van de trein en haalden we zijn auto terug van de garage die daar een beurt heeft gekregen.
Donderdagmiddag mocht ik voor de eerste keer naar het borstkankeronderzoek. Na wat geweldige spookverhalen was ik klaar voor veel pijn en dat bleek enorm mee te vallen. Nu afwachten op de uitslag. Natuurlijk heb ik dat weer: normaal is 2 foto’s per borst voldoende. Maar… ik heb klieren die ver de borst in lopen dus was bij elke nog een foto extra nodig. Nou ja, beter nu gelijk dan dat ik er nog een keer extra voor moet komen.
Gisteren, zaterdag werkte ik een lange verlanglijst van klusjes weg en maakte ik samen met Evaline het begin van onze eigen kerstkaartjes. Een gezellige avond was dat, met Guus Meeuwis op de achtergrond, we zongen lekker mee!

Week 47


Ging ik me daar toch even flink onderuit. De onrust en herrie die de verbouwing nu al zolang met zich mee brengt werden me te veel in combinatie met die feestelijke maar wel drukke oktobermaand.
Holtes vol en pijnlijk, reuma die opspeelde, een griepje(?) erbij… alles tegelijk: wat voelde ik me rot.
Ik besloot wijs te zijn en ging overdag schuilen bij mijn lieve vrienden waar ik erg welkom ben. Ik knapte snel weer op en ben weer blij met alles wat er gebeurt!
Alweer niet veel foto’s van deze week, maar wel van Maxi en Pepsie. De foto’s van Maxi stuurde ik naar zijn oude baasje die dat wel erg leuk vonden! Hij is zoooo lief en wordt al zo groot en wijs! Echt blij heel blij met hem.
Van de buurtpreventie hadden we een vergadering deze week en samen kwamen we tot een mooi activiteitenplan voor 2018. Veel zin in!
Na twee maal een reparatie aan dezelfde telefoon werkte hij nog niet. Wel mooi dat MediaMarkt daarna de telefoon opstuurde naar een deskundige die het defect ook constateerde. Deze week mochten we een nieuwe telefoon uitzoeken of we kregen geld terug: goede service. Jammer van de telefoon maar een goede oplossing zo.

Feest


Gewoon werken, gewoon naar school, gewoon dagelijks de vissen en kikker voeren… wel heel gezellig samen met Maxi!
Gewoon een geweldige avond Halloween: zoveel enge figuren aan de deur gehad! Dat groeit ook maar steeds groter in Nederland.
En dan woensdag…
Eerst om 5.30 uur zongen we samen Tim wakker en aten we ontbijt.
Dan Kees aan het werk, Evaline naar school. Tim en ik gingen samen hard aan het werk. 2 lessen vielen uit = op woensdag dan gelijk geen lessen meer.
 
Zijn prachtige bed uit elkaar gehaald als voorbereiding op de verbouwing boven.
Een kwartier voor de verrassing vertelde ik hem dat hij zijn eerste rijles ging krijgen!
Wat was hij blij, wat is hij enthousiast. Zijn rijbewijs krijgt hij van ons als cadeau voor zijn verjaardag.
Vrijdag bij lieverds ook nog een klein feest voor hun 22 jarige bruiloft.
Zaterdag gingen we samen met Tim naar Avans. Kijken bij de opleiding die hij na HAVO wil gaan doen. Veel informatie hadden wel al, maar toch goed om er geweest te zijn. Dit keer op beide locaties: bij het tecnieklab in ;sHertogenbosch en bij de locatie in Tilburg waar de theorielessen gegeven worden.
Zondag, vandaag was het grote feest voor familie en vrienden. Heerlijk om iedereen even live te laten zien hoe het met de verbouwing is. Lekker samen te lunchen, lachen en bijpraten.

Herfstvakantie 2017


  
Tussen alle feesten en werken door, gingen we kleding kopen in Dordrecht.
Een gezellige dag met veel goede aankopen!
Op donderdag gingen we Kees ophalen uit zijn werk.
Tot nu toe ben ik bij Kees op al zijn werkplekken geweest.
Samen met de kinderen met de bus naar Breda.
Dan de trein naar Den Haag.
Een heerlijke dag volgde: shoppen, lekkere pepernoten kopen!
De tentoonstelling van Escher bezocht.
Dan Kees opgehaald van zijn werk en samen met de trein naar huis.
We aten onderweg een hapje en waren blij na een fijne dag!
Wat zien ze er lief uit zo, he? Samen slapen in hun mandjes, Pepsie en Maxi!
De herfst is mooi met al die gekleurde blaadjes zo!

Pepsie en Maxi


Maxi is nu een -je-weet-wel-kater- !
Gecastreerd en tegelijk is zijn navelbreuk hersteld.
Hij was erg ontdaan na de operatie en reageerde lekker fout op de medicatie (pijnstillend, antibiotica en ontstekingsremmend).
Op woensdag geholpen, op vrijdag na veel spugen toch maar de dierenarts gebeld. Medicatie mocht stoppen en het weekend alleen rijst met gekookte kip geven.
We zagen hem dat weekend snel opknappen. Maandag ging hij over op brokjes en had duidelijk voorkeur voor hetzelfde voer als Pepsie, niet meer het kittenvoer. Prima!
De eerste 10 dagen verplicht binnen blijven om de wonden goed te laten herstellen. Hij vond het moeilijk, maar wij waren streng!
Gisteren ging hij voor het eerst zonder riem en door het kattenluik zelf naar buiten.
Een groot avontuur vond hij het, in de avond lag hij uitgeteld bij Tim op bed, haha!
Het gaat goed met hem. 27 weken, 3,1 kg. En tussen hem en Pepsie gaat het ook steeds een beetje beter, gelukkig!

Allerlei


Het onder geschoven kindje… onze tuin.
De herfst doet rustig zijn entree. Paddenstoelen staan er, maar de besjes waren nog veel leuker voor de foto!
De gele besjes aan de boom die ik voor mijn verjaardag kreeg.

Een heerlijke boswandeling met Kees, met een kopje verse munt thee… genieten van elkaar en het prachtige weer!

We vonden het niet zo’n leuk gezicht: toen Evaline haar laatste opkomst van scouting had, moest zij haar “havik” (patrouille-badge) inleveren. We gingen samen naar de scoutshop en kochten een nieuwe. Natuurlijk snel op haar uniform genaaid. Compleet voelt toch beter.

Nooit te laat om een goed voornemen op te pakken. Ik ging baantjes zwemmen in het warme bad. Ik deed het met plezier en hoop dat het een goede gewoonte gaat worden.

Foto’s van twee donderstenen! Het lijkt wel steeds een beetje beter te gaan, saampjes.

Een heerlijke vrijdagochtend wandeling gaf prachtige plaatjes. Samen genoten zij en ik van de herfst!

Week 38


Naast het werken waren er veel afspraken deze week.
Maandagavond een informatieavond op school voor havo 5.
Alweer een examenjaar voor Tim, spannend!
Woensdagavond een vergadering van ons kernteam van de buurtpreventie.
Zo fijn een actieve enthousiaste groep kanjers die zich in willen zetten voor veiligheid.
Donderdagmiddag had ik een jaarlijkse fijne afspraak, Wat is het geweldig om op deze manier contact te houden met mijn lieve peettante, Wat nieuwtjes van de familie te mogen horen en vooral haar leven te mogen blijven volgen, super. Van te voren op een avond even gekeken waar ik precies moest zijn, leverde een sfeervolle foto op van bij het station Breda.
Pepsie en Maxi, soms vriendjes soms niet zo… het gaat wel goed komen.

Allerlei


Nadat Evaline en ik al acht jaar lang allebei een vriendschapsarmbandje gedragen hebben, als teken van onze band samen, vonden we het tijd om dit om te zetten naar iets wat definitief is.
We vonden een goed adres en gingen met een beetje gezonde spanning het avontuur samen aan. Wat zijn wij trots, dankbaar en blij met het resultaat van onze tattoo!
Een Keltische knoop die symbool staat voor moeder-dochter.


Samen met Evaline lekker creatief bezig geweest. Wasco lijmen op een schilderijtje. Dan smelten met een brander. Plaatje erbij plakken en klaar! Wat een gaaf resultaat!


Allerlei lekkers uit de tuin. Jammie. Hier maakte ik soep van en wat was die sterk van smaak! De paprika en ui waren nog iets pittiger dan ik gedacht had!

 
Met deze ingrediënten maakte ik alweer een lekker soepje. Tomaatjes vers uit eigen tuin. De plantjes gekregen van een buurman en hem hebben we verwend met 2 kopjes van deze heerlijke soep!Wat is hij toch leuk, wat is hij toch lief, wat is hij toch klein, wat groeit hij toch hard. Binnen altijd in ons gezelschap. In de nacht af en toe wakker worden gemaakt omdat hij even knuffelen wil. Overdag af en toe lekker naar buiten aan een riem zodat hij niet weg kan lopen. Gekke Maxi wat maak je ons toch blij met je gezelschap!

Maxi en Pepsie, de avonturenStapje voor stapje elke dag een beetje beter.
Maxi is enorm nieuwsgierig en is echt heel lief naar Pepsie.
Pepsie is zo bang. Schrikt van alle bewegingen en wil graag dat Maxi afstand bewaard.
Lukt dat dan gaan soms de neusjes tegen elkaar en ruiken ze aan elkaar.
Lukt dat niet dan wordt er geblazen en soms een kleine tik.

Maxi: eet nu ons voer van Royal Canin , mag als hij een half jaar is het zelfde voer als Pepsie.
We houden de voerbakken even gescheiden, dat lukt redelijk.
Voer en water staat boven en beneden. Als wij weg zijn is Maxi boven en Pepsie kan beneden haar eigen gang gaan.
Boven en beneden een kattenbak zodat kans op ongelukjes klein is.

Als Maxi beneden is gaat het kattenluik zo dicht dat Pepsie wel naar binnen kan, maar de beide katten niet naar buiten kunnen. Voor Pepsie doen we dan lief zelf de deur open, als zij weer naar buiten wil.

Maxi laten we wennen aan een tuigje. Zo kan hij, tot hij een half jaar, is toch naar buiten, maar niet per ongeluk weg lopen.
Maxi hield zich eerst heel slap in het tuigje, maar toen Tim met hem ging spelen zette hij zich er over heen en ging hij samen met Tim de hele tuin ontdekken.
Pepsie hield/houdt alles nauwlettend in de gaten en lijkt buiten meer op haar gemak met Maxi. Misschien ook wel door het tuigje waardoor Maxi wat rustiger is.