Categorie archief: vakantie 2017

Herfstvakantie 2017


  
Tussen alle feesten en werken door, gingen we kleding kopen in Dordrecht.
Een gezellige dag met veel goede aankopen!
Op donderdag gingen we Kees ophalen uit zijn werk.
Tot nu toe ben ik bij Kees op al zijn werkplekken geweest.
Samen met de kinderen met de bus naar Breda.
Dan de trein naar Den Haag.
Een heerlijke dag volgde: shoppen, lekkere pepernoten kopen!
De tentoonstelling van Escher bezocht.
Dan Kees opgehaald van zijn werk en samen met de trein naar huis.
We aten onderweg een hapje en waren blij na een fijne dag!
Wat zien ze er lief uit zo, he? Samen slapen in hun mandjes, Pepsie en Maxi!
De herfst is mooi met al die gekleurde blaadjes zo!

Vakantie 2017

De derde week van de schoolvakantie, onze tweede week met zijn viertjes.
We gingen rap aan de slag met de voorbereidingen voor de verbouwing. Namen op zijn tijd gewoon heerlijk lekker rust. En natuurlijk deden we leuke dingen.


Den Overkaent, een siertuin in Gilze.
In de ochtend mooi weer, wij genoten. Wat een prachtige plekjes, uitzichte, doorkijkjes en enorme grote collecties verschillende planten en bloemen. Grote inspiratie voor als wij ooit…


We reden naar Someren, naar een prachtige indrukwekkende vlindertuin.
Er was van alles te zien en ook veel meer dieren dan alleen vlinders.
Een geweldige plek om in rond te dwalen.

De vierde week van de vakantie gingen Kees en ik weer aan het werk. De aannemer is begonnen met de verbouwing. Hierover een ander bericht.
Samen met de kinderen reed ik naar Sassenheim en maakte het graf schoon, de jaarlijkse poetsbeurt. Ook kochten we alvast schoolspullen in bij mijn oud klasgenootje van de basisschool! De rest kochten we die week hier in en om Oosterhout.De vijfde week van de vakantie reed ik met Evaline naar het aardbeienterras. Daarna maakten we van de zelf-geplukte aardbeien heerlijke jam.
We verdwaalden onderweg naar huis: we zagen zoveel vliegers verderop in de lucht. Daar reden we naartoe en genoten. In de avond hebben we Kees en Tim meegenomen, daar was toen een show met verlichte vliegers. De volgende dag hebben de kinderen zelf gevliegerd met hun vers aangekochte vlieger. Super leuk! De Rijsbergse vliegerdagen: een onverwacht leuke belevenis.Met Evaline ging ik bloemen plukken in Waspik. We maakten er thuis onze eigen prachtige bos bloemen van, Evaline heel gewaagd met kleuren en verschillende groottes, ik een beetje kalm met een rustige kleine bos! Maar allebei trots en blij met het resultaat!De laatste week van de vakantie, langzaam proberen we een ritme op te pakken, niet te lang meer uitslapen en op tijd naar bed. Tim gaat een dag mee met de boswachter. Allerlei vragen heeft hij, hij wil informatie. Die heeft hij nodig voor het maken van een keuze voor de vervolgopleiding. Een geweldige dag heeft hij, volop informatie gekregen en mooie dingen gedaan en beleefd. De keuze kan gemaakt worden. De boswachter is van een natuurgebied in Tilburg. Om te kijken waar dat is en hoe het er uit ziet ga ik er samen met Tim en Evaline een wandeling maken. Hier gaan we vast nog eens naar toe: een mooi gebied is dag.


Na de vakantie gaat Evaline mee doen met de reddingsbrigade met een activiteit waarbij 7 reddingsbrigades uit de regio samen komen. Dat gaat plaats vinden bij de Galderse Meren. Ook daar zijn we nooit geweest en samen met Tim en Evaline gaan we hier op een middag naartoe.
Vliegers mee, er wordt gevliegerd, gezwommen en we luieren lekker in de zon!


In de avond, het is nog altijd prachtig mooi weer, gaan Kees en ik er samen naar toe. Hoe meer de zon verdween, hoe meer dieren zich kwamen verzamelen rond het meer. Eindeloos, wat een fijne plek. Dat we die nog niet eerder ontdekt hadden.

Week 30


Maandag lag ik de hele dag op bed/bank. Teveel pijn in mijn lijf van alle drukte en spanningen van de vele weken waarin ik toch meer deed dan mijn lijf aan kon.
Ik knapte er gelukkig wel van op.

Het werd een week waarin we niet alleen met zijn viertjes lekker vrij hadden en vakantie vierden. Kees en ik pakten ook aan wat was blijven liggen. Allemaal kleine klusjes die nu lekker klaar zijn en dat is fijn. Ondertussen maakte ik ook “nog even” het huis schoon.

Met zijn viertjes werkten we hard in de achtertuin.
Als voorbereiding op de verbouwing die gaat komen maakten we de eerste paar meters bij ons huis vandaan (bijna helemaal) vrij van spullen en groen. De kinderen hielpen echt goed mee en zo zijn we ver gekomen deze week.

Evaline maakte gisteren deze prachtige taart, zo maakt zij onze staycation wel heeeel erg lekker!
Tim was lekker aan het werk in de slagerij en heeft het er steeds meer naar zijn zin. Natuurlijk kwam ik ook even wat vlees kopen, gaaf om hem aan het werk te zien!

 

Bioscoop


Natuurlijk gingen we ook deze vakantie lekker naar de bioscoop. De derde van de serie Verschrikkelijke Ikke was geweldig. Ik ging nog even met Tim op de foto!

Biesbosch


 

Zo vaak langs gereden, vroeger best wel eens geweest, maar sinds we hier wonen nog steeds niet. De Biesbosch. We besloten op de mooiste dag van deze week een kajuitboot te huren en samen te gaan varen.
We kregen een goede kaart met mooie route mee, smeerden ons in voor de zon en gingen met genoeg proviand op pad.
Bij een stukje strand meerden we aan, zwommen in het meer en trokken met de boot aan een lijn Evaline en Kees, daarna Tim en Evaline voort.
Tot slot aten we op de kade een heerlijk stuk vis met frietjes.

Toer de Boer
We gingen al eens eerder kijken bij een boerderij. Samen met Tim ging ik dit keer naar een zuivelboerderij. Verschillende kalveren en de melk koeien stonden nog op stal. Vanwege de droogte is er hier nog niet voldoende gras. Wij boften daardoor, konden de beesten zelfs aaien.
Prachtige verhalen vertelde de boerin ons. Een mooie grote ruime stal met waterbed.
De melk van de koeien wordt gebruikt om daar kaas van te maken. Eén recept, bij het scheppen in de vorm komen er kruiden bij. Na het pekelbad liggen de kazen te drogen en vormen langzaam hun uiteindelijke smaak. De kaasmakerij vonden we erg leuk om te zien, daar waren we nog nooit in geweest. Een duidelijk verhaal, met alle ruimte om onze vragen te beantwoorden.
Een prachtige middag waarbij we wat extra geduld hadden omdat de groep van 150 man wel er groot was! En toch goed opgevangen door alle personeel.

Week 29


Minder werken deze week, dat was fijn.
Evaline was op scouting kamp en had er een fijne tijd.
Na de fietstocht naar België deden ze er allerlei leuke dingen.
Een hike met nacht onder zeiltje op grasveld, een dagje Antwerpen met de trein, klimmen in een klimbos en zwemmen in een meertje. Dit jaar voor het eerst als patrouilleleider en dat ging haar goed af.
Kees was de week druk met werken en dingen rond zijn werk regelen.
Tim en ik waren veel tijd zoet met het aan elkaar laten wennen van Pepsie en  Maxi.
We wandelden een heerlijke wandeling in het prachtige bos. Een mooie paddenstoel op de boom.
Zaterdag mocht ik Evaline weer ophalen en zondag reden we naar Frans en Nel voor een gezellige bbq!

Week 18

Voor de kinderen de tweede week vakantie.
Voor Kees een week van solliciteren.
Door vakantie van een klant hoefde ik maar 1x te werken, gelijk wel een extra lange dienst.
Naast Maxi en Harry Potter hebben was deze week kleding aan de beurt.
Eerst alles passen en nakijken. Daarna met een boodschappenlijst een dag naar Dordrecht.
Wat een succes hadden we, alweer daar. Dat is geweldig. Lekker veel leuke winkels dicht bij elkaar en zo konden we alle drie goed slagen. De paar laatste dingen haalden we de andere dag hier in de stad.
De kinderen waren verder gezellig druk met vriendjes en vriendinnetjes, gamen, logeren enzo.

Harry PotterMeerdere keren hebben we de films gezien. Met en zonder vriendjes en vriendinnetjes.
Eindeloos mooi gemaakt, heerlijk spannende verhalen.
Harry Potter heeft ons hart wel gestolen.
Natuurlijk moesten wij dan ook naar de Expo: Harry Potter, the exhibition.
Een tentoonstelling die de wereld over reist en nu in Nederland is.
Allerlei uit de film is er terug te vinden, decors, rekwisieten, kostuums, de magische wezens. De stoel van Hagrid, de sorteerhoed, de huiself Dobey en nog zoveel meer.
De moeite echt waard, super leuk om details van dichtbij te zien van bijvoorbeeld de toverstokken.

Eekhoorn experience
 
De weersvoorspelling: droog in de middag.
Gelukkig, want dit was een uitstapje geschikt voor mooi weer.
Bij een tuincentrum is een prachtige tuin met hokken voor 15 verschillende eekhoorns.
Je kunt een bakje voer kopen en de eekhoorns voeren.
Wat was dit onwijs gaaf om te doen.
Het tuincentrum verder bied een kleine collectie planten. Een grote collectie boeddha’s.
Veel soorten bamboe en nog zoveel meer. Echt iets om nog eens naar terug te gaan!