Categorie archief: buurtpreventie

Week 38


Naast het werken waren er veel afspraken deze week.
Maandagavond een informatieavond op school voor havo 5.
Alweer een examenjaar voor Tim, spannend!
Woensdagavond een vergadering van ons kernteam van de buurtpreventie.
Zo fijn een actieve enthousiaste groep kanjers die zich in willen zetten voor veiligheid.
Donderdagmiddag had ik een jaarlijkse fijne afspraak, Wat is het geweldig om op deze manier contact te houden met mijn lieve peettante, Wat nieuwtjes van de familie te mogen horen en vooral haar leven te mogen blijven volgen, super. Van te voren op een avond even gekeken waar ik precies moest zijn, leverde een sfeervolle foto op van bij het station Breda.
Pepsie en Maxi, soms vriendjes soms niet zo… het gaat wel goed komen.

Week 23


Wat vliegen de weken in een hoog tempo voorbij.
Ruimde ik gisteren alle bloemen op, was mijn verjaardag alweer bijna 2 weken geleden!
Deze week was ik druk met opknappen. Een flinke engerie-dip hakte er stevig in.
Samen met een van van buurtpreventie-kern-team en 2 mensen van gemeente liepen we een rondje door de wijk. Op zoek naar de regels waar binnen we kunnen melden. Groen wat overhangt, tegels die losliggen en dat soort dingen. Na de meldingen werd er gelijk door de gemeente actie ondernomen en is het meeste al opgelost, dat is snel!
Helaas, alweer geen inspiratie voor de foto opdracht, dan maar niet.
Op zoek naar iets heel anders kwam ik van de week dit geweldige hoedje tegen. Maakte een mooie foto van mezelf, waar ik nou eens een keer heel blij mee was, heb ik gelijk lekker gedeeld op alle sociale media!

Week 20

 

Een goede vergadering hadden we met elkaar, van het kernteam van de buurtpreventie.
Zoveel goed geregeld, zo veel kunnen overleggen. Plannen maken voor de toekomst.
We vormen een hecht team waarin we ieders talent gebruiken om samen sterk te staan.
Super om samen dezelfde koers op te varen. Wat trots dat ik de voorzitter mag zijn.
Extra werken deze week. Naast de 3 vaste dagdelen werkte ik bij 1 klant een extra ochtend. Bij de andere klant mocht ik gisteravond 6 uur aanwezig zijn.
Een bijzondere dienst. Samen koken, eten, afwassen en de avond beleven. Ze lag net op bed toen haar partner weer thuis kwam. We hebben er allemaal een goede avond van gemaakt.
Na het gesprek vorige week met mijn werkgever, heb ik deze week een goed gesprek gehad met een van mijn klanten. Reuma, de komende verbouwing en uitbreiding van uren bij de andere klant… ik ga deze klant missen. Een collega inwerken staat gepland voor volgende week.
Wat een schrik: wakker worden met een teek op mijn knie. De huisarts reageerde direct en ik kreeg 2 pillen antibiotica, docycycline, 100 mg.
De teek zelf verwijderd, maar mijn knie werd rood, dik en warm. De huisarts vertelde dat ik een allergische reactie was. Natuurlijk moet ik deze plek nog goed in de gaten houden, maar als het goed is, is deze antibioticakuur voldoende om Lyme te voorkomen.
Door de kuur (?) voelde ik me snel minder fit deze week. De vitamines en kruiden maar extra genomen. Nu gaat het wel weer.
In de tuin nog wat gezellige foto’s gemaakt!
En deze foto dan… smelt…. Maxi, zo een kleintje, maar zo pienter! Kreeg ik van de mama.

Week 13


 
Hooikoorts, dat was wat mij deze week lekker benauwd maakte.
Blij werd ik van de verwijzing voor een vinger orthese.
Een foto (eindelijk!!!) van die gezellige narcissen in de grasvelden naast de weg.
Een overleg met de buurtpreventie voor ons verlichtings-plan.
En tot slot een geweldige avond dit weekend.
Van de ruim 20 neven en nichten van Kees kwamen er nu 7 bij elkaar.
In Leiden, eerst borrelen, dan lekker eten. Na het eten ging de groep nog wat stappen, wij reden terug naar huis. Zo gaaf om samen bij te kletsen, hele positieve gesprekken waren het, oprechte interesse in elkaar.
Van te voren goed over nagedacht en in overleg bleven de kinderen lekker samen alleen thuis.
Ze aten het avondeten samen en hadden de keuken echt super netjes achter gelaten. Lief!!!
Wij waren weg tussen 17 uur en 0.30 uur. Fijn dat ze al zo zelfstandig zijn, trots.
Voor de foto opdracht van dit weekend maakte ik een doorkijkje van een brug in Leiden!

Week 12


Na alle drukte rond de informatiedag waren we met elkaar deze week vooral bezig met evalueren. Een geslaagde dag waar we zeker nog wel dingen van geleerd hebben.
Op woensdag werkte ik niet, reden we naar Voorhout. Frans werd 70 jaar en de kinderen waren op tijd van school klaar om er naar toe te kunnen. Het was fijn met elkaar het avondeten te doen.
Donderdag werkte ik 2x om de woensdag in te halen. Na mijn werk hadden we afgesproken ergens te gaan uit eten. Even Kees zijn momentje: die dag werd hij alweer 49! Eindelijk weer eventjes even oud als ik! Wij verwenden hem met plantjes en struiken voor in de tuin.
Wat hebben we genoten van het heerlijke weer deze week. Gelijk maar de voortuin en achtertuin weer een beetje opgeknapt. Gras maaien maakte al een groot verschil. De kersenboom weer volop in bloei, prachtig!
Samen met een vriendin reed ik naar de molen voor de taart voor Kees zijn feest. Zondag kwam iedereen voor de lunch gezellig onze kant op. Na de lunch scheen zelfs het zonnetje en zaten we heerlijk buiten. Molenkoek met aardbeien bavarois of mango-kiwi bavarois, mmmm….!

Informatiedag Veilig Wonen


  
  

Op 8 januari stuurde ik de eerste mail naar de andere buurtpreventie teams. Daarin de vraag of er behoefte zou zijn aan deze dag. Waarop enthousiasme terug kwam.
We vormden een werkgroepje vanuit ons kernteam en gingen aan de slag.
Leveranciers en voorlichters samen brengen onder één dak.
Publiek er bij uitnodigen en de dag werd echt een succes!
Ruim 200 mensen kwamen op bezoek.
De verschillende voorlichters en leveranciers waren heel enthousiast over het concept.
Van iedereen kregen we complimenten over de voorbereidingen, maar ook op de dag zelf.
De AH was sponsor van de lunch voor de deelnemers. Die we samen klaar maakten.
Subsidie hebben we alleen nodig gehad voor de huur van de Pannehoef en het afzetten van de straat. Verder deden we alles uit eigen middelen.
Zelfs de burgemeester kwam bij ons op bezoek en van zijn enthousiasme was erg groot: een mooie dag die zeker volgend jaar weer herhaalt zou mogen worden. Hoe gaaf is dat?!

Buurtpreventie

Trots en spannend.
We waren in onze straat 20 februari 2016 gestart met onze WhatsApp groep voor buurtpreventie.
9 maanden geleden was ik samen met Erik bij de ORTS om te vertellen over de lancering van onze buurtpreventie.
1 oktober hebben we de 4 straten om ons heen aangesloten en is er in elke straat een contactpersoon.
Nu staan we voor een bijzonder evenement klaar: de informatiedag Veilig Wonen.
Dit keer ben ik samen met Corné, onze contactpersoon van een van de straten en zelf werkzaam in de beveiliging, bij de ORTS.
Zijn contacten met leveranciers hebben we gebruikt net als mijn contacten binnen de gemeente (brandweer, handhaving, wijkagenten, gemeente en de EHBO). Zo vormden we samen een prachtig duo om dit mogelijk te maken! Aangevuld met wat hulp van de anderen uit ons kernteam.
Deze week zijn we volop reclame gaan maken. Zo reed ik in 40 km en 3,5 uur langs alle basisscholen om er een poster op te hangen. Het artikel en de flyer kwam in de verschillende kranten en naast buurthuizen, supermarkten en sportscholen werden ook de deelnemers gevraagd om mee te helpen met reclame maken.
Spannend, hoeveel mensen weten volgende week de weg te vinden naar ons evenement!
Trots op wat we hier hebben kunnen voorbereiden.

Week 9


Tussen werk en vakantie door aten we heerlijk van deze “carnavals broeder”.
Een heerlijk krentenbrood gevuld met kaneelsuiker.
Samen in onze werkgroep hebben we de puntjes op de i gezet om dit weekend te kunnen starten met de reclame voor onze informatiedag. Nu maar hopen dat er heel veel mensen uit Oosterhout naar onze dag toe komen.

Week 8 en foto opdracht


Buiten het werken om deed ik wat boodschappen extra en zorgde voor rust. Ik probeer met het spalkje zoveel mogelijk zelf te doen. Dat valt niet mee, Ik ben toch wel gehandicapt. Hulp vragen aan mijn gezinnetje moet ik opnieuw leren. Gelukkig willen ze me allemaal wel helpen.
Ik ging naar de bieb en koos een lekker leesboek. Keek wat vaker televisie om zo mijn handen de rust te gunnen.
Voor buurtpreventie ging het licht op groen: de vergunning en de subsidie voor de informatiedag in maart zijn goedgekeurd. Dat is geweldig nieuws.
Carnaval, de lichtjesoptocht keken we op televisie. Tim werkte tot laat en we redden het niet om op tijd daar te zijn, Geeft niet. Komt vast een keertje wel goed.
De foto opdracht voor deze week was verkeer. Ik koos voor een verkeerslicht met veel verkeers-stromen!

Week 6


Een rustige week wilde ik graag, dat werd het ook. Ik ging gewoon 10 uur werken, dat was fijn. Ik was maar twee avonden weg voor overleg rond buurtpreventie, had daar niet te veel huiswerk van mee gekregen: dat was fijn.
Ik nam tijd voor mijzelf en kroop lekker terug in mijn eigen bubbel van rust en opknappen. Want opknappen was wel nodig. Vermoeidheid en een verkoudheid vroegen om rust.
Tussendoor heb ik lekker het huis schoongemaakt, leuke foto’s gemaakt.
In onze straat hebben we een “gezellige app-groep”. Er wordt niet ergens over gekletst, zeker niet elke week iets in geplaatst, maar nu en dan. Precies goed. Een van de groep wilde samen met de hele straat een bloemetje regelen voor onze buurvrouw en vroeg hierin mijn hulp. Wat ontzettend hartverwarmend dat van de 15 huizen 12 gewoon mee deden. Ik knutselde straatnaambordjes met op de achterkant huisnummer en naam van hen die mee deden. Ik liet het in een bos bloemen maken en deed van de rest van het bedrag een bon erbij. Een zelfgemaakte kaart erbij maakte het compleet. Buurvrouw helemaal blij en alle straatgenoten dankbaar voor mijn inzet. Zo gaaf om dit te mogen doen en die warmte en saamhorigheid uit onze straat te voelen.
Sneeuw was leuk om te zien, maar wat jammer dat daardoor mijn schoonouders niet deze kant op konden komen. We misten ze echt, gisteren!