Categorie archief: aquarium

Week 9


 
Zondag begon met vroeg opstaan en samen met Evaline ging ik bellen blazen buiten en ze laten bevriezen! Na een fijne dag met elkaar mocht ik mee uit eten. In onze gemeente mag je een mantelzorg-complimentje aanvragen en zo werd ik gevraagd mee te gaan. Het was gezellig en het buffet nodigde uit tot lekker nemen waar je zin in hebt. Van 18-21 uur waren we met elkaar en vierden hoe fijn het is dat ik bij hen 10 uur in de week mag zijn.
Maandag maakte ik een heerlijke wandeling met mijn vriendinnetje en we maakten een heel koude foto onderweg. Die gebruikte ik gelijk voor de foto opdracht deze week!
Dinsdag en woensdag gingen afspraken niet door, maar donderdag was ik wel fijn met Kees op stap. Het blijft een gouden moment in de week: even samen de boel de boel laten en aandacht en tijd voor elkaar hebben.
Vrijdagmiddag deden we samen een bakkie bij Sylvia. De vrouw van “onze” aannemer is met haar winkel verhuisd en heeft er nu een lunchroom bij. Wat was het gezellig om daar even te zijn.
Op vrijdag ging Evaline langer zwemmen en deden ze onderwater-hockey! Het was koud, de  auto vol sneeuw en ook onderweg sneeuw te zien in het licht van de koplampen, Evaline maakte de foto hiervan!
Zaterdag in de ochtend vroeg, voor Tim naar zijn werk ging zag ik die prachtige beeld van de sneeuw door de ramen!
Gisteren maakten Kees, Evaline en ik het plafond in het washok. Nu is het tijd voor de stukadoor om de kleine kamer en het washok mooi te gaan maken.
Wauw wat een complimenten heeft hij gekregen. Tim maakte samen met twee klasgenoten als profielwerkstuk een arcademachine. Creatief maar ook technisch want de machine werkt met alle “oude” spelletjes ook echt op een raspberrypie. Op school mocht hij de ochtend lang bij de machine blijven en allerlei klassen er over vertellen. Veel leerkrachten en andere medewerkers van school kwamen langs met enthousiasme en wilden ook wel even spelen! Samen met een mooi verslag was dit een 9,8 waard. Bovendien vermeld op facebook en instagram! Dikke trots!!! In de auto van Kees bracht ik de machine naar school en toen ik kwam om op te halen was daar nog lang geen tijd voor, zoveel belangstelling! Leuk!
Pepsie en Maxi deden aan synchroon-liggen! En eindelijk een goede foto voor mijn blog van  onze leuke kikker die vanaf augustus al bij ons in het aquarium is!

Week 3De kikker deed vaak zijn best een flamingo te lijken!
Deze week was de afronding van de challenge positief denken, Wat heb ik er van genoten, weer nieuwe dingen opgepakt om mee aan de slag te gaan, Een mooie uitdaging voor het nieuwe jaar!
Ik ging op bezoek  bij een lieve geweldige oude vriendin. Genoot van haar verhalen en alvast afgesproken om in het voorjaar samen naar het tuincentrum te rijden. Leuk!
Ik startte met het maken van een Bullet Journal. Een boek wat een soort externe harde schijf voor mijn geheugen is. Heerlijk: alles opschrijven en zo duidelijkheid scheppen in de chaos die ging ontstaan. Dat de verbouwing een beetje aan het einde gaat lopen is fantastisch maar houdt automatisch in dat Kees en Paul met mij dingen afspreken om te gaan doen. Om niets te vergeten van dit en de rest van mijn bezigheden een mooi boek dus!
Ik kan er gelijk enorm veel creativiteit in kwijt: erg fijn!!!
Bij het rijden naar de zwemles was er voor Kees (die achter het stuur zat) een alcoholcontrole. En jawel, een welverdiende sleutelhanger was zijn deel!
Maxi vindt de tulpen erg spannend en ruikt er dagelijks even aan, gek ding!
Van een lieve vriend kregen we een link voor gratis e-books: leuk! Met zijn drietjes even kijken wat voor moois dit is!
Op zaterdag was ik veel  met Kees op pad: nieuwe kleren kopen en het steigerhout regelen.
Op zondag was ik samen met Evaline en Kees op stap. We gingen naar de open dagen van 3 scholen. Een MBO opleiding voor bakker, kok en voeding&kwalitiet. Spannend. De keuze is nog lang niet gemaakt.

Jaaroverzicht 2017


Voor de 12e keer een jaaroverzicht! Dat is best veel.
Dat ik zoooo lang regelmatig stukjes schrijf hier!!!
Ieder jaar op zoek naar een leuk thema om op terug te kijken, doe ik het dit jaar met de korte berichtjes met foto’s die ik op facebook geplaatst heb.

Begin van dit jaar nog in dienst van Home Instead behaalde ik het certificaat voor Alzheimer Care. Eind juli ging ik er uit dienst. Vanaf 1 juni ben ik in dienst bij 1 mevrouw via haar PGB en wordt betaald uit de WLZ.
Carnaval… we gingen naar de lichtjesoptocht in Dongen en keken de grote optocht in Oosterhout.
Waren reuze blij toen ViaVia zijn ijswinkel weer opende: een heerlijke verslaving!
Voor Vaderdag maakten de kinderen natuurlijk weer een prachtig t-shirt.
Wat was het een heleboel voorbereiding, wat kregen we veel complimentjes… we organiseerden met de buurtpreventie (ik ben contactpersoon en voorzitter van het kernteam) een informatiedag voor heel Oosterhout!
Maar we deden meer: ook contacten met buurt-wijken, met de wijkagent en gemeente, hielden een enquête, deden een wijkschouw, hielpen mensen met verlichting bij de voordeur en deelden stickers uit om colportage tegen te houden.
Ach ja, ik werd 50 jaar. Een heerlijke ochtend werken, een prachtige hanger van de tanden van de kinderen, van alle geld fijne zachte nieuwe kussens in de tuinstoelen. In de avond uiteten met mijn heerlijke fijne lieve gezin.
Het nieuwe jaar begon met een spalk voor mijn gewrichtje. Later werd dat een orthese, reuma blijkt een feit. Ik probeer dit jaar hier een nieuwe weg in te vinden. Een lastig ding, dat wel. De pijn in mijn vinger is wel afgenomen.
Dapper hoopte ik op elke week zwemmen, dat lukte me niet. Sporten doe ik vooral bij Nederland in Beweging (thuis op tv) en wekelijks wandelen met mijn vriendin (zelfs in de sneeuw!).
Met zijn viertjes naar een tentoonstelling van Harry Potter, was echt super leuk.
Maar ook eindelijk een keer naar Guus Meeuwis… fantastisch!
Een gezellige avond met neven en nichten van Kees in Leiden of juist al die andere avonden die we samen besteed hebben, heerlijk.
Natuurlijk werd er bijna elke week wat lekkers gebakken werd, deze taart was wel heel goed geslaagd!

Wat ik verder nog noemen wil:
Eind januari hadden we het eerste gesprek over de verbouwing, die in augustus van start is gegaan.
Het aquarium is nog steeds leuk, helemaal met de kikker die er in zit sinds juli!
Tim stopte bij de Aldi en ging aan het werk bij de slagerij.
Evaline stopte met scouting (is nog erg blij met haar keuze) en samen hebben we een prachtige tattoo laten zetten. Zij bleef zwemmen bij de reddingsbrigade en haalde vol trots haar zoveelste diploma!
Na de laatste kuur in april 2015 heb ik ook dit jaar geen antibiotica nodig gehad voor mijn chronische kaakholteontsteking: trots!
Spotify 2017 leverde prachtige nieuwe nummers op.
Wat zijn we blij met de keuze voor een tweede poezenbeest! Naast Pepsie (vrouwtje van 2012) kwam Maxi als kitten bij ons in huis (mannetje van 2017).

Aquarium

WP_20160829_17_05_48_Pro
Vorig jaar in de zomervakantie deden we hetzelfde: grind vervangen, plantjes vervangen, nieuwe visjes toevoegen. Een grote opknapbeurt om het zo de rest van het jaar goed te kunnen bijhouden. Samen met Evaline bedacht dat we nog wel een jaar verder willen met dit aquarium!

Aquarium

WP_20151124_17_35_06_Pro WP_20151124_18_57_00_Pro
Na de grote schoonmaak in de zomervakantie en nieuwe visjes hadden we pech. Op de grote algeneter na gingen ze stuk voor stuk allemaal dood. Dat was niet zo mooi. Het aquarium nog eens rust gegeven, opnieuw gestart en met kleine hoeveelheden toch nieuwe visjes erin. Het lijkt goed te gaan. Deze week gingen de laatste vier erbij. Waar er eentje wel snel van dood ging, zou het gewoon weer pech zijn?

Week 5 zomervakantie 2015

WP_20150817_15_49_35_Pro
Deze week begon ik met mijn belofte: mijn vriendin helpen met behangen. Na haar verhuizing had ik dit beloofd te doen en het resultaat is helemaal naar haar zin: zij is er zo blij mee. Leuk!!
WP_20150818_21_15_32_Pro WP_20150818_21_33_09_Pro WP_20150818_20_48_04_Pro
Er was kermis en Evaline ging er samen met haar vriendin naar toe. Ik was mee als portemonnee bewaarder en hulpje voor alles! We gingen wel nog even met zijn drietjes in de rups… dat wilde ik zo graag!
WP_20150819_13_56_53_Pro_20150819170409
Met zijn vijfjes gingen we naar de mInions. Een fantastische film in de bioscoop. Ik genoot net zo hard als de kinderen en hun vrienden!!!
WP_20150820_06_48_35_Pro
De vriend van Tim bleef een nachtje slapen en zij gingen er om 6 uur uit om op de mountainbikes een tocht te rijden.

WP_20150820_11_33_30_Pro WP_20150820_12_23_59_Pro WP_20150820_12_26_03_Pro
WP_20150820_12_26_03_Pro WP_20150822_10_32_05_Pro
Die dag heb ik met Evaline veel dingen samen gedaan die we graag al lang wilden doen. Waaronder het aquarium. Nieuwe bodem, nieuwe plantjes, een paar nieuwe visjes en alles helemaal grondig schoon gemaakt. Als tip kregen we mee om het oude water opnieuw te gebruiken omdat daar de goede bacteriën in zitten. Dat hebben we gedaan en wat zijn we blij met het resultaat. Alweer 3 jaar geleden dat we aan de opbouw van dit onderwaterwereldje begonnen! Daarna ging Evaline een nachtje bij haar vriendin slapen, samen in een tent in de tuin, dat was veel plezier!
WP_20150823_13_15_59_Pro WP_20150823_13_29_50_Pro
De kinderen hebben eindeloos lekker geklommen in Klimrijk, er is een nieuwe baan en die moesten ze natuurlijk ook uitproberen!

Bolletjes


SavedPicture-2015114192321.jpg
Voor haar aquarium haalden we een nieuw visje, wat plantjes en een mooie achterkant poster. Daar liet ik me verleiden voor allemaal verschillende bolletjes. De schaal zelf samengesteld, zo leuk om te doen!

Elektriciteit

elektriciteit
Zomaar even heel erg veel dankbaar voor elektriciteit.
Wat gebruiken we dat veel in ons dagelijks leven en wat sta ik daar weinig bij stil.
Het maakt ons leven vaak zoveel gemakkelijker en sneller.

Als ik opsta poets ik mijn tanden elektrisch.
Ik lees de krant op de computer, heel internet zou niet eens bestaan zonder elektriciteit!
Dan ga ik de tafel dekken met het brood wat in de nacht gebakken is in de broodbakmachine, op…
Ik doe de was in de wasmachine en soms in de droger, daarna strijken… alle 3 apparaten op…
Ik stofzuig het huis met de stofzuiger en maak voor Kees koffie met de senseo… ja beide op…
Het gras mag ik graag maaien met onze elektrische…
Water komt soepel de kraan uit en door de boiler is het snel lekker warm, net als de kachel trouwens, alle twee op…
Als ik verlichting aan doe is het allemaal op …
Het aquarium….
De garagedeur gaat automatisch open als je op een knopje drukt en ja de stekker in het stopcontact zit…
Koken in de oven of magnetron, slagroom of deeg mixen met de mixer, eten klein maken in de keukenmachine, grillplaten en ook de broodrooster, jaja echt ook alles op…
Eten bewaren we in de koelkast of vriezer, op …
En de afwas, tja… in de machine op…
Muziek luisteren op de sqeezebox of een mp-3 speler beide op…
Sporten voor de televisie, of gewoon voor ontspanning televisie kijken op ….
Spelletjes spelen we op de Wii, tablet, computer, Ds, allemaal opgeladen van stroom…
Stap ik in een heerlijk warm bed, want ja een fijne elektrische deken en ondertussen laad mijn telefoon zich op met nieuwe stroom. Sommige van onze wekkers zijn ook op…

Wauw

samen tafel lopen
Helemaal trots zie ik nu dat ik met deze erbij 50 x een foto heb geplaatst in de categorie happiness.
Elke dag combineerde ik het fotograferen met iets waar ik happiness/blij/dankbaar van voel.
Het zijn heel verschillende onderwerpen, als je ze bij elkaar zet heb je toch een aardig beeld van wat ik allemaal leuk, bijzonder, verrassend of belangrijk vind.
In sneltreintempo: Kees, Tim, Evaline, vrienden; 2x over mijn haar; Pepsie en de vissen; 4x over het weer; 6x over de natuur, het eten en de wandelingen die ik zo graag maak. De rest ging vooral over allerlei activiteiten als: bioscoop, bowlen, carnaval, muziek luisteren, verkeersouder zijn, de auto, breien, spelletjes (3x) geduld, vers-tas van de Jumbo en Yoga.
Vandaag koos ik de top 3 van geluksmomenten! Samen met Kees, Valentijn met zijn viertjes en wandelen.