Categorie archief: samen uit

Wandeling


Een hele dag achter de computer en mijn agenda met kalender.
Samen met Kees liep ik zondagavond het bos in.
Even mijn hoofd weer leeg lopen en frisse wind in mijn longen waaien.
We zagen hertjes, hoorden vele vogels en genoten zo enorm.
Wat een blij nieuws was het, dat we deze week te horen kregen dat de hoogspanningsmasten niet recht door “ons” bos zullen gaan komen!

Samen uit


Genoten deze week van het prachtige weer. We gingen naar een terrasje en aten een lekker ijsje.
De foto van die avond, gebruikte ik ook voor de foto opdracht: buis.
Ik schreef erbij: waar de buis stopt!

Samen


Wat is het toch fijn, een keer in de week echt even alle schermen uit. De kinderen gaan hun eigen gang. Wij nemen tijd voor elkaar. Een fijn gesprek, een eind wandelen, een film kijken of zoals deze keer even een boodschapje combineren met een lekker kopje thee/koffie met wat er bij. Zo houden we onze koers recht, dat is heerlijk!

Week 19Het schoolritme is weer genadeloos strak aangetrokken deze week.
Deze week was ik op bezoek bij lieve vrienden. Bijpraten, herinneringen delen en samen genieten van het samen zijn. Superleuk!
In Tilburg had ik met mijn werkgever een goed gesprek. De vervolgstappen lees je vanzelf in mijn blog tegen die tijd!
Met Kees liep ik een heerlijke wandeling in het bos, maakte mooie foto’s.

Week 13


 
Hooikoorts, dat was wat mij deze week lekker benauwd maakte.
Blij werd ik van de verwijzing voor een vinger orthese.
Een foto (eindelijk!!!) van die gezellige narcissen in de grasvelden naast de weg.
Een overleg met de buurtpreventie voor ons verlichtings-plan.
En tot slot een geweldige avond dit weekend.
Van de ruim 20 neven en nichten van Kees kwamen er nu 7 bij elkaar.
In Leiden, eerst borrelen, dan lekker eten. Na het eten ging de groep nog wat stappen, wij reden terug naar huis. Zo gaaf om samen bij te kletsen, hele positieve gesprekken waren het, oprechte interesse in elkaar.
Van te voren goed over nagedacht en in overleg bleven de kinderen lekker samen alleen thuis.
Ze aten het avondeten samen en hadden de keuken echt super netjes achter gelaten. Lief!!!
Wij waren weg tussen 17 uur en 0.30 uur. Fijn dat ze al zo zelfstandig zijn, trots.
Voor de foto opdracht van dit weekend maakte ik een doorkijkje van een brug in Leiden!

Mooie momenten


Mooie momenten, daar was deze week mee gevuld!
Een rustige week waarin mijn auto 75000 km op de teller zette, wauw!
Heerlijk wandelen, sporten en bewegen was deze week wat weer allemaal lukte, fijn!
Gewoon 10 uurtjes werken is wel heel erg prettig hoor.
Tijdens de zwemles van Evaline dronk ik met Kees ergens gezellig een bakkie, daar hoorde wel wat lekkers bij natuurlijk! Het was alweer veels te lang geleden dat we “iets” samen gedaan hadden.

23 jaar getrouwd

wp_20161012_10_23_00_pro wp_20161014_19_52_42_pro_20161014200820 wp_20161014_15_08_27_pro
Samen met een klant maakte ik deze prachtige vaas, gevuld met allemaal moois.
Dit doe ik veel vaker samen met haar en dit maal kocht ik zelf de materialen.
De vaas gaf ik cadeau aan Kees op vrijdag toen we mochten vieren dat we 23 jaar getrouwd zijn.
Een dag met veel aandacht en tijd voor elkaar. In de avond was Evaline zwemmen en Tim aan het werk. Wij gingen uit eten samen. Een verrassingsmenu met allerlei verschillende kleine hapjes lekkers: wat hebben we genoten. Een toetje met speciaal voor mij alles zonder chocolade: jammie!!! De prachtige kaart van mijn schoonouders kreeg ook een plekje op facebook waar wij eindeloos gefeliciteerd werden: leuk!

22 jaar

WP_20151014_13_13_26_Pro 1993-205 1993-202
22 jaar Getrouwd. Dat vierden we samen met een heerlijke lunch. Verder werden die woensdag alle gewone dagelijkse dingen gedaan. Een gewone dag met een heel speciaal randje!
De foto opdracht van deze week was druppels en ik koos deze dag voor deze druppels van 22 jaar geleden! Een foto van “onder moeders paraplu” en het was ook echt moeders paraplu! Een van de fotovrienden zei het zo mooi: als een druppel zegt: ik hou van jou, was er heel veel liefde op onze trouwdag!

Die eerste schoolweek

WP_20150901_11_28_06_Pro
Wat was het spannend allemaal. Na zoveel weken heerlijke vakantie was dinsdag toch echt de start. Evaline mocht om 8.30 uur starten. Natuurlijk hebben we zo vaak de route geoefend, dat zij zelf de weg wist te vinden. Eerst drie dagen introductie gehad. Haar nieuwe school, klasgenoten, mentor en alle regels leren kennen. Eind van die drie dagen mochten de ouders kennis komen maken en was er een presentatie van wat ze bij kunst, dans en muziek geleerd hadden. Vrijdag had zij haar eerste dag les, het was een groot feest voor haar.
Tim mocht 10 uur starten en had die dag een kort introductie programma om zijn nieuwe mentor en klas een beetje te leren kennen. Hij krijgt vooral ook les in clusterklassen vanwege de examens en de gekozen pakketten. Hij gaat dit jaar voor 7 vakken examen doen, een extra vak om zo goed breed naar het vervolgonderwijs te kunnen. Gaat hij straks van Mavo door haar Havo of zal het toch MBO worden? We weten het nog niet en laten de tijd het antwoord geven.
Ook hij maakte een fijne en goede start, hoewel het na bijna 8 weken moeilijk is om het ritme weer op te pakken!
Vrijdagmiddag kwamen Frans en Nel en wat hebben we het gezellig gehad met elkaar, lekker eten en spelletjes doen: het was er allemaal!
Zaterdag gingen Kees en ik samen op stap. Een feest van een neef van Kees. Een fijn feest waar we blij vandaan naar huis reden.
Tim ging vrijdagavond nog een nachtje met alle jongens die naar de volgende groep van scouting gaan slapen op het clubhuis met de leiding. Het werd niet zo leuk als hij gehoopt had en al zijn twijfels over het doorgaan bij scouting zijn weg: hij stopt er mee. Al een aantal maanden is hij niet zo blij meer met een aantal van deze jongens om zich heen. Goed om een besluit te nemen. Zijn avonturen bij scouting stoppen voorlopig hier en nu.
Toen ik dinsdagochtend helemaal alleen aan mijn beker water met koek zat, kwam Pepsie gezellig bij mij zitten… lieverd! Even troosten was fijn!!!
De synthesizers, alle apparaten die hij met zoveel plezier en enthousiasme zelf in elkaar zette… alles kreeg een plekje op zijn nieuw ingerichte kamer: Kees is blij met het resultaat!

Week 4 zomervakantie 2015

Een bakkie bij Sander en Krista die op een camping heel dicht bij waren, was erg gezellig.
We hebben alle schoolspullen gekocht: tas, kaftpapier, agenda, stikkers, pen, etui, passer, geo, gymspullen, alles voor de fietsen om ze in orde te maken en nog veel meer!
WP_20150812_20_22_37_Pro WP_20150828_11_53_49_Pro WP_20150828_11_54_12_Pro
Op haar kamer kreeg Evaline een echte werkplek. Niet zomaar een klein bureau, nee een groot bureau, kastjes voor de boeken en laatjes voor allerlei spulletjes. Helemaal blij met haar nieuwe hoekje is ze er niet meer weg te slaan!
WP_20150814_17_58_35_Pro
We hadden erg verdriet deze week: Tim zijn mountainbike werd gestolen. Zomaar in de drukte bij het winkelcentrum. Daarop mocht ik een mtb bij Sander komen halen, maar uiteindelijk koos Tim samen met Kees voor eentje met iets meer mogelijkheden om op te gaan sporten.
WP_20150804_17_31_35_Pro WP_20150804_18_16_45_Pro
WP_20150813_20_52_56_Pro
WP_20150815_19_34_45_Pro WP_20150816_18_43_29_Pro
Uit de moestuintjes haalden we tomaten en peterselie en maakten er heerlijke salade van. Van de bosui maakte Evaline lekkere soep en nog meer tomaten gingen samen met basilicum in een geweldige hartige taart. Jammie!
WP_20150815_14_16_54_Pro
Een dagje samen uit in de maand… dat is wat Kees en ik hebben afgesproken om weer echt te gaan doen. Deze maand gingen we naar Goes waar Kees wilde winkelen en we aten er een gezellige en lekkere lunch. Kees kocht er een synthesizer.