Categorie archief: samen uit

Week 50Sneeuw, wat zag ik weer mooie plaatjes!
Maar sneeuw was niet alleen mooi, ook lastig. Evaline maandag gevallen onderweg naar huis op de fiets. Onderkoeld geweest en de rest van de week nodig om op te knappen. Het duurde zo lang voor ik met de auto bij haar kon zijn door de drukte en het langzame rijden op de weg op dat moment.
Met mijn vriendinnetje ging ik op woensdag wandelen: wel veilig over het fietspad, daar lag geen sneeuw meer.
De aannemer ging vlijtig binnen aan het werk, buiten was niet te doen die eerste dagen.
Ik was weer veel bij mijn lieve vrienden bij wie ik nog steeds zo welkom ben, dat is zo fijn.
Thuis een sfeervol kerstig plaatje van Maxi gemaakt!
De kerstkaartjes heb ik intussen rondgebracht en op de brievenbus gedaan.
Doordat ik door de week veel weg ben, komt er in het weekend wat meer op mij af dan ik gewend ben. Gelukkig is dat maar tijdelijk allemaal.
Bij het weghalen van het plafond van de keuken (5 oktober) sneuvelde de ovendeur. Deze is nog altijd niet geleverd. Hierop was de actie deze week dat wij een nieuwe oven gekregen hebben. Spannend omdat we deze nu maar heel snel willen leren kennen met al zijn nieuwerwetse mogelijkheden!
Voor de buurtpreventie heb ik wat verschillende dingen opgepakt naar aanleiding van de nieuwsbrief en de enquête die we gehouden hebben. Blijft leuk om te doen.
Mijn reuma-gewrichtjes en mijn chronische kaakholte-ontsteking zijn redelijk rustig op dit moment. Ondanks het drukke ritme door de verbouwing en de kou van de winter.
Na een reparatie werd mijn auto weer goedgekeurd, fijn!
Ik kreeg bericht over dat borstkankeronderzoek: op de foto’s hebben ze niks bijzonders kunnen ontdekken: super!

Elke donderdagavond gaan Kees en ik samen iets leuks doen. Belangrijk om tijd vrij te maken voor te praten, samen te genieten of gewoon even bij elkaar te zijn zonder door anderen (lees: kinderen, katten of telefoon) gestoord te worden. De ene keer wandelen, dan doen we gezellige boodschappen en vaak ergens een kopje koffie/thee drinken. Mooie avonden zijn dat en allebei doen we onze best om het ook echt door te laten gaan.

Vakantie 2017

De derde week van de schoolvakantie, onze tweede week met zijn viertjes.
We gingen rap aan de slag met de voorbereidingen voor de verbouwing. Namen op zijn tijd gewoon heerlijk lekker rust. En natuurlijk deden we leuke dingen.


Den Overkaent, een siertuin in Gilze.
In de ochtend mooi weer, wij genoten. Wat een prachtige plekjes, uitzichte, doorkijkjes en enorme grote collecties verschillende planten en bloemen. Grote inspiratie voor als wij ooit…


We reden naar Someren, naar een prachtige indrukwekkende vlindertuin.
Er was van alles te zien en ook veel meer dieren dan alleen vlinders.
Een geweldige plek om in rond te dwalen.

De vierde week van de vakantie gingen Kees en ik weer aan het werk. De aannemer is begonnen met de verbouwing. Hierover een ander bericht.
Samen met de kinderen reed ik naar Sassenheim en maakte het graf schoon, de jaarlijkse poetsbeurt. Ook kochten we alvast schoolspullen in bij mijn oud klasgenootje van de basisschool! De rest kochten we die week hier in en om Oosterhout.De vijfde week van de vakantie reed ik met Evaline naar het aardbeienterras. Daarna maakten we van de zelf-geplukte aardbeien heerlijke jam.
We verdwaalden onderweg naar huis: we zagen zoveel vliegers verderop in de lucht. Daar reden we naartoe en genoten. In de avond hebben we Kees en Tim meegenomen, daar was toen een show met verlichte vliegers. De volgende dag hebben de kinderen zelf gevliegerd met hun vers aangekochte vlieger. Super leuk! De Rijsbergse vliegerdagen: een onverwacht leuke belevenis.Met Evaline ging ik bloemen plukken in Waspik. We maakten er thuis onze eigen prachtige bos bloemen van, Evaline heel gewaagd met kleuren en verschillende groottes, ik een beetje kalm met een rustige kleine bos! Maar allebei trots en blij met het resultaat!De laatste week van de vakantie, langzaam proberen we een ritme op te pakken, niet te lang meer uitslapen en op tijd naar bed. Tim gaat een dag mee met de boswachter. Allerlei vragen heeft hij, hij wil informatie. Die heeft hij nodig voor het maken van een keuze voor de vervolgopleiding. Een geweldige dag heeft hij, volop informatie gekregen en mooie dingen gedaan en beleefd. De keuze kan gemaakt worden. De boswachter is van een natuurgebied in Tilburg. Om te kijken waar dat is en hoe het er uit ziet ga ik er samen met Tim en Evaline een wandeling maken. Hier gaan we vast nog eens naar toe: een mooi gebied is dag.


Na de vakantie gaat Evaline mee doen met de reddingsbrigade met een activiteit waarbij 7 reddingsbrigades uit de regio samen komen. Dat gaat plaats vinden bij de Galderse Meren. Ook daar zijn we nooit geweest en samen met Tim en Evaline gaan we hier op een middag naartoe.
Vliegers mee, er wordt gevliegerd, gezwommen en we luieren lekker in de zon!


In de avond, het is nog altijd prachtig mooi weer, gaan Kees en ik er samen naar toe. Hoe meer de zon verdween, hoe meer dieren zich kwamen verzamelen rond het meer. Eindeloos, wat een fijne plek. Dat we die nog niet eerder ontdekt hadden.

Wandeling


Een hele dag achter de computer en mijn agenda met kalender.
Samen met Kees liep ik zondagavond het bos in.
Even mijn hoofd weer leeg lopen en frisse wind in mijn longen waaien.
We zagen hertjes, hoorden vele vogels en genoten zo enorm.
Wat een blij nieuws was het, dat we deze week te horen kregen dat de hoogspanningsmasten niet recht door “ons” bos zullen gaan komen!

Samen uit


Genoten deze week van het prachtige weer. We gingen naar een terrasje en aten een lekker ijsje.
De foto van die avond, gebruikte ik ook voor de foto opdracht: buis.
Ik schreef erbij: waar de buis stopt!

Samen


Wat is het toch fijn, een keer in de week echt even alle schermen uit. De kinderen gaan hun eigen gang. Wij nemen tijd voor elkaar. Een fijn gesprek, een eind wandelen, een film kijken of zoals deze keer even een boodschapje combineren met een lekker kopje thee/koffie met wat er bij. Zo houden we onze koers recht, dat is heerlijk!

Week 19Het schoolritme is weer genadeloos strak aangetrokken deze week.
Deze week was ik op bezoek bij lieve vrienden. Bijpraten, herinneringen delen en samen genieten van het samen zijn. Superleuk!
In Tilburg had ik met mijn werkgever een goed gesprek. De vervolgstappen lees je vanzelf in mijn blog tegen die tijd!
Met Kees liep ik een heerlijke wandeling in het bos, maakte mooie foto’s.

Week 13


 
Hooikoorts, dat was wat mij deze week lekker benauwd maakte.
Blij werd ik van de verwijzing voor een vinger orthese.
Een foto (eindelijk!!!) van die gezellige narcissen in de grasvelden naast de weg.
Een overleg met de buurtpreventie voor ons verlichtings-plan.
En tot slot een geweldige avond dit weekend.
Van de ruim 20 neven en nichten van Kees kwamen er nu 7 bij elkaar.
In Leiden, eerst borrelen, dan lekker eten. Na het eten ging de groep nog wat stappen, wij reden terug naar huis. Zo gaaf om samen bij te kletsen, hele positieve gesprekken waren het, oprechte interesse in elkaar.
Van te voren goed over nagedacht en in overleg bleven de kinderen lekker samen alleen thuis.
Ze aten het avondeten samen en hadden de keuken echt super netjes achter gelaten. Lief!!!
Wij waren weg tussen 17 uur en 0.30 uur. Fijn dat ze al zo zelfstandig zijn, trots.
Voor de foto opdracht van dit weekend maakte ik een doorkijkje van een brug in Leiden!

Mooie momenten


Mooie momenten, daar was deze week mee gevuld!
Een rustige week waarin mijn auto 75000 km op de teller zette, wauw!
Heerlijk wandelen, sporten en bewegen was deze week wat weer allemaal lukte, fijn!
Gewoon 10 uurtjes werken is wel heel erg prettig hoor.
Tijdens de zwemles van Evaline dronk ik met Kees ergens gezellig een bakkie, daar hoorde wel wat lekkers bij natuurlijk! Het was alweer veels te lang geleden dat we “iets” samen gedaan hadden.

23 jaar getrouwd

wp_20161012_10_23_00_pro wp_20161014_19_52_42_pro_20161014200820 wp_20161014_15_08_27_pro
Samen met een klant maakte ik deze prachtige vaas, gevuld met allemaal moois.
Dit doe ik veel vaker samen met haar en dit maal kocht ik zelf de materialen.
De vaas gaf ik cadeau aan Kees op vrijdag toen we mochten vieren dat we 23 jaar getrouwd zijn.
Een dag met veel aandacht en tijd voor elkaar. In de avond was Evaline zwemmen en Tim aan het werk. Wij gingen uit eten samen. Een verrassingsmenu met allerlei verschillende kleine hapjes lekkers: wat hebben we genoten. Een toetje met speciaal voor mij alles zonder chocolade: jammie!!! De prachtige kaart van mijn schoonouders kreeg ook een plekje op facebook waar wij eindeloos gefeliciteerd werden: leuk!

22 jaar

WP_20151014_13_13_26_Pro 1993-205 1993-202
22 jaar Getrouwd. Dat vierden we samen met een heerlijke lunch. Verder werden die woensdag alle gewone dagelijkse dingen gedaan. Een gewone dag met een heel speciaal randje!
De foto opdracht van deze week was druppels en ik koos deze dag voor deze druppels van 22 jaar geleden! Een foto van “onder moeders paraplu” en het was ook echt moeders paraplu! Een van de fotovrienden zei het zo mooi: als een druppel zegt: ik hou van jou, was er heel veel liefde op onze trouwdag!