Categorie archief: boeken

Week 38

wp_20160918_16_35_55_pro wp_20160923_13_24_56_pro wp_20160924_18_44_49_pro
wp_20160923_17_23_50_pro wp_20160924_19_13_53_pro c__data_users_defapps_appdata_internetexplorer_temp_saved-images_14241640_950141561764972_6413995465353726464_o
img-20160924-wa0002
E
en prachtige vlinder in onze tuin. Later op internet zag ik dat dit een “koevinkje” is. Een vlinder die gek is op bramen… en inderdaad bij ons in de tuin heeft de braam nog vruchten.
Samen met Kees lunchen, ach… gelukkig was dit maar even een kort moment.
Wat ik lees? Deze Suske en Wiske, geschreven door Guus Meeuwis! Fantastisch!!!
Ik werd verwend met een prachtige bos bloemen en het weekend aten we heerlijke kip uit de braadzak uit de oven. En dit plaatje over de 10 geboden bij dementie wil ik gewoon delen: zo waar.
Deze week zijn we ook weer actief aan het werk voor buurtpreventie. De eerste vergadering samen met een aantal contactpersonen van de straten om ons heen. Intussen hebben we voor alle vier de straten om ons heen een contactpersoon gevonden. Samen met ons eigen groepje gaan we hen helpen om buurtpreventie in de straat op te zetten. Zo geweldig: al dat enthousiasme van iedereen om ons heen: het gaat ons lukken!
Samen met de overbuuf ging ik wat boodschappen doen en een bakkie tot besluit. We hadden elkaar al lang niet gesproken (van voor de zomervakantie nog) en het was goed zo.
Kees kocht een 3d printer, bouwde die zelf in elkaar en nu is hij volop leuke dingen aan het experimenteren. Het groene is een kastje om een stukje hardware wat hij zelf gebouwd heeft voor het aansturen van de printer. Echt iets voor Kees om zich hier helemaal lekker in te verdiepen en alles te gaan begrijpen van de techniek erachter: leuk!

Wat ik lees

robin-hobb
Oe.. deze spannende boeken serie houdt mij vast. Deel 1 heb ik uit gelezen en nu zit ik volop te genieten in deel 2. Een wat oudere serie, de boeken staan niet meer in elke bibliotheek, maar… gelukkig zijn ze er nog wel!

Week voorbij

WP_20150125_001 WP_20150123_002 WP_20150124_003
WP_20150124_010 boek
Deze week had ik de balans weer terug te pakken, actief zijn en rust op zijn tijd: het ging goed.
We zochten boeken uit in de bieb: weer lekker veel leesvoer. Evaline koos haar kleding voor carnaval. Tim en ik gingen naar de open dag op een MBO school en hoorden veel nieuwe informatie. Ondertussen helpen we Tim bezig op zoek te gaan naar een plek voor zijn beroeps oriënterende stage.  Gisterochtend wakker geworden met een laag sneeuw buiten. Gelukkig was de weg goed schoon en bleef het droog zodat we een goede reis konden maken naar opa en oma. Evaline bakte met opa overheerlijke pannenkoeken: wat een verwennerij! Het was fijn bij elkaar te zijn en helemaal bij te kunnen kletsen.
Klein geluk: knutselen doen we heel regelmatig: mooie plaatjes knippen voor nieuwe kaartjes.
Mijn ontbijt is elke ochtend heel erg lekker: van het vers gebakken brood het korstje en dan met eigen gemaakte jam van pruimen uit de tuin: mmmm! Glimlachen doe ik graag en veel en krijg dat ook best vaak terug: dat zijn blije momentjes op een dag.

Wind

wind geronimo
Het was gisteren wel erg veel wind.
Ik bracht Tim met de auto naar school en ging hem ook weer ophalen.
Ons paviljoen had geen last van de wind, de paprikaplanten wel.
Machtig om te zien hoe de wind zo stevig met de bomen aan t spelen was.
Evaline had de schrijver van leuke en spannende boeken op bezoek op school: Geronimo Stilton.
Ze was er erg enthousiast over: eerst werd er voorgelezen uit zijn nieuwste (die kent ze nog niet) boek en daarna was er tijd om een echte handtekening in je eigen boek te laten zetten. Samen op de foto en het feest was compleet. School had dit bezoek gewonnen. Echt leuk!

Stekkie

stoel
Mijn stekkie: rug ontspannen, enkel hoog, mijn glaasje water en een spannend boek: Inferno van Dan Brown.
Na de hele serie van Harry Potter was dit er eentje waar ik heel nieuwsgierig naar ben… alle vorige van Dan Brown heb ik al gelezen.
Naast bewegen ook rust en het enige waar ik echt voor blijf zitten is een boek.

Wat ik lees

boek1
Boeken voor kinderen blijf ik toch wel erg leuk vinden om te lezen. Samen met de kinderen heb ik de hele serie van Dolfje Weerwolfje gelezen, prachtige verhalen. Evaline en ik lezen samen Pinkeltje. Tim las zojuist het laatste boek uit de serie van Harry Potter, zijn enthousiasme over deze boeken was aanstekelijk en ben ik zelf begonnen in deze serie. Deel 1 is intussen uit, vanmiddag in de bibliotheek heb ik deel 2 en 3 meegenomen. Heerlijk wegdromen kan ik in dit soort boeken.

Donderdag

01 02 03
04 05 06
Vanmorgen met Tim naar de huisarts geweest. We mochten gelijk door om bloed te prikken. 2x in zo een korte tijd flinke koorts moet gewantrouwd worden, aldus de huisarts. Morgen de uitslag: spannend.
Vanmiddag nam Evaline 2 vriendinnetjes mee en reden we naar Breda. Een binnenspeeltuin. Evaline was er al eens geweest met een verjaardagspartijtje. De 2 meiden en ik nog niet. Het was er best vol, maar genoeg ruimte voor ons.
De meiden leefden zich uit op glijbaan, klimbaan en een groot springkussen. Een kan limo om de dorst te lessen, een snoepje voor de lekkere trek. Ik had daar ook een fijne middag: las lekker mijn boek uit.
Van de bieb leen ik nu de 6 boeken uit de serie die volgt op Baantjer. Ik ben niet van plan ze te sparen, zoals ik wel deed met alle Baantjers. Maar het is heerlijk om ze te lezen.