Categorie archief: online fotocursus foto liegen

Foto liegen

Laatste opdracht: we gaan zoveel mogelijk alternatieve bijschriften verzinnen bij foto’s uit het Nationaal Archief die ook in de fototentoonstelling Blikvangers te zien zijn, die vrijdag a.s. opent. En zo de foto’s een compleet nieuwe lading geven. Hier staan de foto’s.
Nou, deze vind ik zo moeilijk dat ik het niet gedaan heb. Ik ben niet echt goed in het verzinnen van geweldige teksten.

Foto liegen

Phototastic-5-2-2015_1f13f7a3-8457-42dd-90a6-3c5755629964(1)
Opdracht: Maak twee foto’s van het gebouw (of monument).
Eerst een foto die maak je sneu. Heel sneu. Je zorgt dat het gebouw er op z’n slechtst op komt. Je maakt het klein, lelijk, vervallen, onhandig, smerig, nutteloos, afzichtelijk, of onprettig.
Daarna een foto waarop het er schitterend, stralend, geweldig, indrukwekkend, heroïsch, imposant, inspirerend of glimmend uitziet. Heerlijk positief – dat het zo in een folder kan.

Foto liegen

ijsje
Opdracht: maak een foto met ‘vals’ perspectief! Je mag voor de opdracht werken met mensen, planten, voorwerpen – het maakt niet uit. Als je het maar veel groter of juist kleiner laat lijken dan het is. Dit is wat ik er van gemaakt heb!

Foto liegen

Phototastic-24-1-2015_a2a48d28-4813-41c8-b389-ca371af05d53
Opnieuw een online fotocursus. Alweer de geweldige fotografe in samenwerking met het nationaal fotoarchief. Dit keer het thema: foto liegen.
De opwarmopdracht: kies je favoriete mok. Zet deze neutraal op de foto. Ga vervolgens helemaal los in een fotobewerkingsprogramma en kijk wat voor moois je er van kunt maken.
Deze foto samen met het origineel insturen. Nou, dat vond ik wel erg leuk om te doen! Hier de foto die ik ingestuurd heb!