Categorie archief: kleingelukposter 2015

Geluksmomentjes

budd-kartonnen-klok-gezelligheid-kent-geen-tijd
Deze week was fijn: even zonder de klok van school dingen kunnen oppakken. Lekker bijtanken, uitrusten en genieten van elkaars gezelschap. Het genieten van de zachte temperaturen en de heerlijke zon buiten. Allerlei klusjes afronden die zo fijn zijn aan het eind van het jaar: administratie, een nieuwe kalender voor 2016 maken, alvast een jaaroverzicht voor mijn blog voorbereiden, goede afspraken maken voor in het nieuwe jaar voor buurtpreventie, tandarts, reparatie van de verwarmingsketel. Bij de apotheek is er een herhaalservice die ik gestart heb voor mijn medicijnen. En zo was er de tijd voor heel veel kleine klusjes die anders blijven liggen. Woensdag gebruikten we voor de voorbereidingen van het kerstdiner. Donderdag maakte ik alvast de appelmoes en Evaline de cupcakes. Een week om met een blij gevoel op terug te kijken!

Klein geluk

Voor dit jaar schrijf ik niet meer elke week hierover speciaal een stukje. Immers ik begon met de postertjes uit de Flow. Die krijg ik niet meer en die mis ik ook niet. De stukjes die hier op de site staan zijn allemaal al voor mij kleine geluk momenten!

Klein geluk

WP_20151102_09_35_55_Pro
Een bank verkopen op internet en weten dat je er iemand een groot plezier mee doet.
Ruimte voor in onze eigen kamer, we gaan wat meubels vernieuwen, wordt vervolgd!
Klein geluk in het prachtige rustige weer met regelmatig zon.
Klein geluk in de mooie ontmoetingen die er deze week waren en waarin ik weer gegroeid ben.
Kleine meid op scoutingkamp, straks mogen we ze ophalen, benieuwd naar haar verhalen.
Grote zoon die thuis komt met een indrukwekkende lijst van cijfers van de eerste serie schoolexamens. De verknoeide cito van de basisschool overwonnen!
Genoeg fijne momenten waren er om heerlijk te genieten van alle moois!

Klein geluk

WP_20151030_13_13_51_Pro
Heerlijk om net op tijd opgeknapt te zijn zodat ik samen met de kinderen en Kees kon genieten van de heerlijke dagen deze week. Dat we tijd voor elkaar hadden was fijn, nu en dan tijd voor onszelf was ook goed. Genieten van rust! En Pepsie genoot mee.

Klein geluk

Deze week was er zoveel om dankbaar voor te zijn of om heel blij van te worden.
Heerlijk dat de kinderen al zo zelfstandig zijn. Ik was druk aan het vechten met een opvlamming van mijn kaakholte ontsteking. Heb een flink deel van de week alleen maar op bed gelegen en wat lag ik daar toen fijn en wat heb ik veel geslapen.
Hoewel er veel donkere dagen waren heb ik regelmatig de zon toch wel heel even gezien en dat is fijn.
Wat ziet de herfst er buiten mooi uit met die prachtige gekleurde bladeren. Oranje, rood en geel, net kleine bloemen allemaal!
De orthodontist was weer tevreden over het verschuiven van de tanden van Tim. We zijn nu wel echt in de laatste fase aanbeland waarin de tanden alleen nog tegen elkaar aan moeten gaan staan. In de bovenbeugel is er achter en voor de staaldraad een elastiek geplaatst om de snelheid er in te houden.
Intussen ben ik druk aan het solliciteren op zoek naar een leuke uitdagende passende nieuwe baan, spannend.

Klein geluk

WP_20151018_11_35_04_Pro
Deze week was er zoveel feest, elke dag was bijzonder!
herfstbladeren aan de muur: nee, we hebben al voldoende herfst versierd hier in huis!
Het lekkerste voor het laatst: er was weer zoveel lekkers!
Een vergeten kledingstuk herontdekken: tja, mijn hele garderobe moest ik vernieuwen door de 15 kilo die ik ben afgevallen, helaas geen vergeten stukken meer dus!
Een inzicht: ach, regelmatig!
Een comfortabele stilte: ach regelmatig!
Ik merk zelf dat ik minder geïnspireerd wordt door deze klein geluk postertjes. Niet altijd het feest der herkenning en ook wel een beetje veel van het goede. De flow-weekly tijdschriftjes heb ik dan ook opgezegd. Ik krijg er nog 4 en dan is het klaar. Zo is het goed.

Klein geluk

WP_20151011_09_28_03_Pro
Die mooie momenten van klein geluk heb ik niet gevangen in een foto, maar het waren er vele deze week. zoals het mooie rustige herfstweer. Het heerlijke moment dat Kees na 4 dagen hard werken weer terug thuis kwam. Met elkaar de verjaardag van Evaline voorbereiden: slaapfeestje organiseren (wordt pas in november), cadeautjes kopen.
Iets terugvinden dat je kwijt was: gebeurt niet zo vaak door mijn eeuwige: “altijd ligt alles op zijn eigen plekje- systeem”.
Een klusje geklaard: heerlijk om de zomerjassen buiten aan de lijn te hebben gedroogd!
Buiten de wind horen loeien: te rustig weer deze week!
De regen trotseren met een paraplu: ik gebruik door mijn trouwe pet minder vaak een paraplu.
De laatste slok van je chocolademelk: ach voor mij geen koffie-thee-cola-chocolade. Maar ik kan wel enorm genieten van een kopje verse munt thee of kruiden thee.

Klein geluk

WP_20151004_09_41_55_Pro
Een fijne week was het. Genoten van het heerlijke zonnetje wat er dagelijks was.
Genoten van een bezoekje aan de buurvrouw, prachtig om verhalen te mogen horen van iemand die zoveel ouder is dan ik. Samen te genieten van moois in haar tuin.
We hadden een evaluatie-vergadering over het straatfeest en daaruit rolde een enquête. Benieuwd wat daar uit gaat komen en hoe we volgend jaar met dit feest verder kunnen gaan. Evaline kreeg de tweede prik voor HPV. Nu is zij volgens het rijksvaccinatieprogramma netjes voor alles ingeënt.
Gisterochtend mochten de ouders mee naar scouting om een ochtend mee te doen in het programma en gelijktijdig was er informatie over het nieuwe scoutingseizoen. Ik vond het superleuk om met haar dit te mogen beleven en heb enorm genoten.
Klein geluk was er ook in de dingen van het boekje: iets valt, maar niet breekt: erg regelmatig hier! Een goed gevulde voorraadkast: elke vrijdag! Ergens op proosten: samen met Kees op 26 jaar vriendschap, met Tim op het eindigen van zijn folderwijk, met Evaline op de allerlaatste keer geprikt worden! Instagram gebruik ik niet veel en lezen: daar kom ik even niet zelf aan toe. Met Evaline lees ik haar boek voor Nederlands: echt wel een leuk boek.

Klein geluk

WP_20150924_09_50_58_Pro WP_20150927_11_29_59_Pro
Klein geluk, het was er overal deze week. Een prachtige roos die ik op de foto mocht zetten, past hier helemaal bij!
Plassen stampen: blijft leuk, hoe oud of jong je ook bent en met zoveel regen was het er echt ook!
Inspirerende quotes: Deze week kwam deze bij mij voorbij: “herinner gisteren, denk aan morgen maar leef vandaag”. Ja daar kan ik mij wel in vinden!
De buitenkant van iemand net zo mooi als de inhoud: veel lieve mensen om mij heen gehad, deze week!
Een opgeruimd bureau: haha, zelfs de andere huisgenoten doen het net als ik: steeds netjes achterlaten. Fijn!
Een pakketje wat wordt bezorgd: ach, ik zeg niks: de meeste pakketjes zijn voor Kees die wel graag via internet dingen koopt. Ik ga liever gewoon de winkels in. Dat deed ik deze week: op zoek naar een nieuwe, 3 maten kleinere, winterjas. En wat nieuwe winterkleding. Dat heb je er nou van: al dat afvallen!
Een ouderinformatie avond op school: fijn dat ik er was: zoveel nieuwe dingen gehoord over het spannende en drukke examenjaar van Tim. Een gesprek met nog een andere ouder met de Raad van Toezicht: dat vond ik best moeilijk, maar uiteindelijk toch goed dat ik er was en ons verhaal mocht doen. Een prettig gesprek. De regen vertrok en wat was ik blij met die fijne zon die weer tussen alle prachtige wolken in de lucht te zien was, heerlijk!

Klein geluk

WP_20150920_10_07_44_Pro
Drie drukke weken, zo zei ik het tegen de buurvrouw. De eerste week de achterstand van de vakantie inhalen, de tweede week opstarten en deze week stond in het teken van het onverwachte. Maandagmiddag Tim voor een gewone controle bij de orthodontist, waar een fout werd gemaakt bij het plaatsten van een elastiek. Hier kwamen we dinsdag achter en mochten terug komen. Zaterdag mocht Evaline loten verkopen voor de grote clubactie. Zij wilde graag dat ik mee ging en zo had ik allerlei onverwachte gezellige praatjes met alle buren hier in de straat!
In 1x inparkeren: dat is me nog nooit gelukt en zal ik vast ook nooit leren. Achteruit inparkeren is helemaal mijn ding.
Een streek of seizoensgerecht eten: niet echt bijzonder, vaak haal ik juist die groente die bij het seizoen past.
Iets maken van de spullen die je buiten vond: geen tijd voor gehad, maar er borrelen wel allerlei leuke ideetjes, dus wie weet!
Je lievelingsnummer op repeat: heel regelmatig wordt hier dezelfde muziek gedraaid!
Schrijven: ik schrijf graag zelf gemaakte kaartjes voor verjaardagen!