Categorie archief: ontsteking

Jaaroverzicht 2017


Voor de 12e keer een jaaroverzicht! Dat is best veel.
Dat ik zoooo lang regelmatig stukjes schrijf hier!!!
Ieder jaar op zoek naar een leuk thema om op terug te kijken, doe ik het dit jaar met de korte berichtjes met foto’s die ik op facebook geplaatst heb.

Begin van dit jaar nog in dienst van Home Instead behaalde ik het certificaat voor Alzheimer Care. Eind juli ging ik er uit dienst. Vanaf 1 juni ben ik in dienst bij 1 mevrouw via haar PGB en wordt betaald uit de WLZ.
Carnaval… we gingen naar de lichtjesoptocht in Dongen en keken de grote optocht in Oosterhout.
Waren reuze blij toen ViaVia zijn ijswinkel weer opende: een heerlijke verslaving!
Voor Vaderdag maakten de kinderen natuurlijk weer een prachtig t-shirt.
Wat was het een heleboel voorbereiding, wat kregen we veel complimentjes… we organiseerden met de buurtpreventie (ik ben contactpersoon en voorzitter van het kernteam) een informatiedag voor heel Oosterhout!
Maar we deden meer: ook contacten met buurt-wijken, met de wijkagent en gemeente, hielden een enquête, deden een wijkschouw, hielpen mensen met verlichting bij de voordeur en deelden stickers uit om colportage tegen te houden.
Ach ja, ik werd 50 jaar. Een heerlijke ochtend werken, een prachtige hanger van de tanden van de kinderen, van alle geld fijne zachte nieuwe kussens in de tuinstoelen. In de avond uiteten met mijn heerlijke fijne lieve gezin.
Het nieuwe jaar begon met een spalk voor mijn gewrichtje. Later werd dat een orthese, reuma blijkt een feit. Ik probeer dit jaar hier een nieuwe weg in te vinden. Een lastig ding, dat wel. De pijn in mijn vinger is wel afgenomen.
Dapper hoopte ik op elke week zwemmen, dat lukte me niet. Sporten doe ik vooral bij Nederland in Beweging (thuis op tv) en wekelijks wandelen met mijn vriendin (zelfs in de sneeuw!).
Met zijn viertjes naar een tentoonstelling van Harry Potter, was echt super leuk.
Maar ook eindelijk een keer naar Guus Meeuwis… fantastisch!
Een gezellige avond met neven en nichten van Kees in Leiden of juist al die andere avonden die we samen besteed hebben, heerlijk.
Natuurlijk werd er bijna elke week wat lekkers gebakken werd, deze taart was wel heel goed geslaagd!

Wat ik verder nog noemen wil:
Eind januari hadden we het eerste gesprek over de verbouwing, die in augustus van start is gegaan.
Het aquarium is nog steeds leuk, helemaal met de kikker die er in zit sinds juli!
Tim stopte bij de Aldi en ging aan het werk bij de slagerij.
Evaline stopte met scouting (is nog erg blij met haar keuze) en samen hebben we een prachtige tattoo laten zetten. Zij bleef zwemmen bij de reddingsbrigade en haalde vol trots haar zoveelste diploma!
Na de laatste kuur in april 2015 heb ik ook dit jaar geen antibiotica nodig gehad voor mijn chronische kaakholteontsteking: trots!
Spotify 2017 leverde prachtige nieuwe nummers op.
Wat zijn we blij met de keuze voor een tweede poezenbeest! Naast Pepsie (vrouwtje van 2012) kwam Maxi als kitten bij ons in huis (mannetje van 2017).

Week 50Sneeuw, wat zag ik weer mooie plaatjes!
Maar sneeuw was niet alleen mooi, ook lastig. Evaline maandag gevallen onderweg naar huis op de fiets. Onderkoeld geweest en de rest van de week nodig om op te knappen. Het duurde zo lang voor ik met de auto bij haar kon zijn door de drukte en het langzame rijden op de weg op dat moment.
Met mijn vriendinnetje ging ik op woensdag wandelen: wel veilig over het fietspad, daar lag geen sneeuw meer.
De aannemer ging vlijtig binnen aan het werk, buiten was niet te doen die eerste dagen.
Ik was weer veel bij mijn lieve vrienden bij wie ik nog steeds zo welkom ben, dat is zo fijn.
Thuis een sfeervol kerstig plaatje van Maxi gemaakt!
De kerstkaartjes heb ik intussen rondgebracht en op de brievenbus gedaan.
Doordat ik door de week veel weg ben, komt er in het weekend wat meer op mij af dan ik gewend ben. Gelukkig is dat maar tijdelijk allemaal.
Bij het weghalen van het plafond van de keuken (5 oktober) sneuvelde de ovendeur. Deze is nog altijd niet geleverd. Hierop was de actie deze week dat wij een nieuwe oven gekregen hebben. Spannend omdat we deze nu maar heel snel willen leren kennen met al zijn nieuwerwetse mogelijkheden!
Voor de buurtpreventie heb ik wat verschillende dingen opgepakt naar aanleiding van de nieuwsbrief en de enquête die we gehouden hebben. Blijft leuk om te doen.
Mijn reuma-gewrichtjes en mijn chronische kaakholte-ontsteking zijn redelijk rustig op dit moment. Ondanks het drukke ritme door de verbouwing en de kou van de winter.
Na een reparatie werd mijn auto weer goedgekeurd, fijn!
Ik kreeg bericht over dat borstkankeronderzoek: op de foto’s hebben ze niks bijzonders kunnen ontdekken: super!

Elke donderdagavond gaan Kees en ik samen iets leuks doen. Belangrijk om tijd vrij te maken voor te praten, samen te genieten of gewoon even bij elkaar te zijn zonder door anderen (lees: kinderen, katten of telefoon) gestoord te worden. De ene keer wandelen, dan doen we gezellige boodschappen en vaak ergens een kopje koffie/thee drinken. Mooie avonden zijn dat en allebei doen we onze best om het ook echt door te laten gaan.

Week 47


Ging ik me daar toch even flink onderuit. De onrust en herrie die de verbouwing nu al zolang met zich mee brengt werden me te veel in combinatie met die feestelijke maar wel drukke oktobermaand.
Holtes vol en pijnlijk, reuma die opspeelde, een griepje(?) erbij… alles tegelijk: wat voelde ik me rot.
Ik besloot wijs te zijn en ging overdag schuilen bij mijn lieve vrienden waar ik erg welkom ben. Ik knapte snel weer op en ben weer blij met alles wat er gebeurt!
Alweer niet veel foto’s van deze week, maar wel van Maxi en Pepsie. De foto’s van Maxi stuurde ik naar zijn oude baasje die dat wel erg leuk vonden! Hij is zoooo lief en wordt al zo groot en wijs! Echt blij heel blij met hem.
Van de buurtpreventie hadden we een vergadering deze week en samen kwamen we tot een mooi activiteitenplan voor 2018. Veel zin in!
Na twee maal een reparatie aan dezelfde telefoon werkte hij nog niet. Wel mooi dat MediaMarkt daarna de telefoon opstuurde naar een deskundige die het defect ook constateerde. Deze week mochten we een nieuwe telefoon uitzoeken of we kregen geld terug: goede service. Jammer van de telefoon maar een goede oplossing zo.

Jaaroverzicht 2016

WP_20160121_16_46_09_Pro WP_20160215_15_22_21_Pro_20160215162155 WP_20160229_12_53_29_Pro
WP_20160417_14_32_09_Pro WP_20160521_15_29_25_Pro WP_20160624_21_35_37_Pro_20160625092149
WP_20160725_21_18_46_Pro WP_20160802_14_47_23_Pro wp_20160923_17_23_50_pro
 wp_20161009_14_47_18_pro wp_20161127_13_37_50_pro_20161127134054 wp_20161229_17_36_04_pro_20161229173724
Na de volgende thema’s van 2015 foto opdrachten, 2014 Pepsie, 2013 eten, 2012 sport, 2011 actieve foto’s, 2010 maand, 2009 natuur, 2008 Tim, Evaline samen, 2007 het weer en 2006 geweldige gezichten is het dit jaar tijd voor een foto overzicht in bloemen!
Tim was dit jaar eindelijk klaar met beugelen. Ging enthousiast aan het werk bij Aldi. Stopte met mountainbiken, haalde zijn diploma voor Mavo en deed een geweldige workshop waar hij een mes maakte.
Evaline ging van mavo-1 naar mavo-2. Bij scouting werd ze patrouille leider. Het reddend zwemmen leverde twee diploma’s op en doet ze nu in Tilburg. Zij ging trouw elke week naar Engelse bijles. Was druk met onze moestuin, bakte de heerlijkste cupcakes en had leuke dagen samen met vriendinnen.
Kees zijn project in Arnhem klaar, werkt nu voor twee projecten in ‘s-Hertogenbosch. Hij kocht een nieuwe auto en een 3D-printer. Maakte een prachtig schilderij van dolle kippen en haalde zijn diploma voor Lead Auditor,
Voor mij was het een fijn jaar waarin ik fantastisch werk gevonden heb. Ik deed hier basistraining en ook de training persoonlijke verzorging bij. Mijn kaakholteontsteking is goed tot rust gekomen. Heb mij vanaf februari hier niet meer ziek over gevoeld. Ik bleef wekelijks wandelen met mijn lieve vriendin. Ging eens in de twee weken met de overbuurvrouw afspreken. Was samen met het kernteam lekker druk met buurtpreventie. De foto’s in de foto groep waren toch wat minder dit jaar, jammer, maar dat wil ik volgend jaar weer goed oppakken. Mee doen met het project van Else was weer geweldig. Tuinieren blijft toch wel mijn ding. Hoewel het soms wel meer tijd kost dan ik van te voren verwacht. Ik luisterde veel muziek bij Spotify, Een abonnement waar ik erg blij mee ben. Een van de hoogtepunten was dit jaar wel mijn bezoek met Evaline aan Rob de Nijs.
Samen genoten we van een vakantie in Limburg en met de kinderen genoot ik van een nacht in een jeugdherberg.
En natuurlijk een van de mooiste belangrijke stappen van dit jaar is het kopen van onze woning. Spannend ook wel, want we willen gaan verbouwen. Mooie plannen voor het nieuwe jaar!

Allerlei

Phototastic-20-3-2016_d9330a70-5ea2-4279-98ea-a895eb53f42b WP_20160326_13_59_19_Pro
Vorige week zondagmiddag was het zover, een lange middag samen met mijn 3 vriendinnetjes. Afgelopen jaren zagen we elkaar elke maand een avond, maar door omstandigheden kan dat even niet. Voor deze keer hebben we een stevige wandeling gemaakt en daarna genoten van een high tea. Een fantastische middag werd het. De volgende datum die we samen kunnen is in juni,  ik kijk er nu al naar uit!
De examenweek van Tim heeft hij opnieuw goed doorstaan. Het ging allemaal redelijk soepel en wat was het fijn dat hij even niet hoefde te werken. Wel ging hij gewoon mountainbiken. Vrijdag en zaterdag ging hij wel weer werken, veel aan de kassa, wat hij best leuk vindt!
Evaline had een rommelig rooster, na haar proefwerkweek van vorige week, maar genoot wel extra van de vrije tijd! Ging heerlijk “chillen” bij een klasgenootje en kwam enthousiast thuis. Bij scouting maakte zij een mooie paastak en het zwemmen ging een keer niet door. Dat kwam dan wel weer goed uit omdat Kees zijn verjaardag zaterdagmiddag vierde. Zij maakte overheerlijke anijs cupcakes en karamel cupcakes.
Even geen inspiratie voor de foto opdracht van deze week: licht en donker. Was druk met alle spannende dingen van solliciteren, workshop, de verjaardag van Kees.
Tussendoor schommelt het een beetje met mijn benauwdheid. Ik heb echt last van de hooikoorts, daar wel benauwd van, maar toch lukken dingen die ik wil wel. Medicatie op hoogste niveau en daar red ik het redelijk mee.
Het luik van Pepsie reageerde deze week ineens helemaal niet meer op haar chip. De leenchip van de dierenarts hebben we nu op een bandje geplakt om haar nek. Die werkt wel. Dus ga ik toch terug naar de dierenarts om een nieuwe chip. De rust bij haar is helemaal terug nu het luik  goed reageert en dat is fijn voor ons allemaal!

Prachtig

WP_20160307_14_44_00_Pro_20160307144505 WP_20160311_18_10_20_Pro_20160311201526
De overgang van alle dagen regen naar door en zonnig weer was fijn. Wat een prachtige luchten schoven voorbij! Vrijdag eind van de middag kwam ik bij Jumbo op het parkeerdek en wat een geweldige zonsondergang was dat! De foto opdracht van deze week “oude techniek” kreeg ik niet voor elkaar. Deze week was ik erg moe en flink benauwd. Het lukt me niet hier weer goed over heen te komen. Veel energie gaat er naar opknappen in plaats van huishouden, foto’s maken en andere dingen die op mijn “nog-te-doen”-lijst staan.

Vakantie

Phototastic-9-2-2016_993b4cf8-bef7-430d-9d92-ba006fd06a75 WP_20160210_16_12_00_Pro Phototastic-11-2-2016_fac5e52f-0439-47ee-aad3-2194861ff703
Gelukkig voel ik steeds meer vooruitgang en kon ik heerlijk samen met de kinderen genieten van leuke dingen, vrije tijd en even geen klok die het ritme bepaald. Maandag ging ik samen met Evaline shoppen en dat kunnen wij heel goed, veel nuttige dingen gevonden waar we blij van worden zoals bijvoorbeeld een heerlijke woondeken.
Op dinsdag gingen we schaatsen. Voor een keertje niet naar de schaatsbaan, maar naar Den Bosch, waar we nog niet eerder waren gaan schaatsen. Luide carnavalsmuziek, niet te veel andere mensen, leuke omgeving, maar volgende keer gaan we weer naar de schaatsbaan. Goed om het eens geprobeerd te hebben, toch?
Op woensdag was Evaline aan het knutselen voor scouting en natuurlijk hielp ik een heel klein beetje, wat is hij leuk geworden hè? De deur van Alice in Wonderland, voor bij de scoutingopkomst die zij zelf samen met haar patrouille gaat organiseren.
Op donderdag gingen we aan de slag in de woonkamer. Het wandmeubel verkocht, nu de muur weer netjes gemaakt. Niet helemaal wit zoals het was, maar met een heel klein tikje roze erdoorheen. Helemaal blij met het resultaat. En zonder haar hulp had ik het niet voor elkaar gekregen, deze grote klus.
Op vrijdag nog wat nuttige klusjes gedaan. Gisteren was alweer een “normale” zaterdag met alles wat daarin hoort.
Deze week werkte Tim regelmatig en heeft hij een verplichte toets gedaan over de kassa. Hij poetste zijn mountainbike weer glimmend, kluste wat aan zijn schoolfiets en maakte projecten voor school klaar.
Alles bij elkaar een heerlijke vakantieweek met veel bereikte doelen, dat was echt heel fijn!

Vierde week

WP_20160127_22_27_56_Pro WP_20160128_22_12_31_Pro InstagramCapture_e36d3e11-9806-42c4-8b31-d1b330f2a57f
Alweer de vierde week na de vakantie.
Een week waarin ik niet heel veel foto’s maakte. Pepsie als rustig fotomodel was wel in beeld!
Bij het vullen van haar voerbakje met nieuwe brokjes is zij altijd in de buurt en snoept gelijk ervan! Samen keken we televisie: vrienden van amstel live.
Ik heb niet veel inspiratie voor de opdrachten van de foto groep en doe dus even niet actief mee. Eigenlijk mis ik mijn creativiteit daarin wel, maar nu eerst andere belangrijke dingen oppakken!
Deze week liet ik alle afspraken doorgaan. Het ging redelijk goed, maar ik ben wel even zoekende naar de nieuwe balans van niet alleen veel rusten naar meer activiteit en toch rust houden. Voor de ontsteking en zijn opvlamming hou ik de medicatie, kruiden en vitamines nog altijd op hoogste niveau. Echt vooruitgang, maar in kleine stapjes. Wat heb ik al veel gewonnen dit keer! Heel trots op mijn lijf.
Een avondje met mijn vriendinnetjes was dit keer kort, maar we maakten met alle vier de agenda’s een geweldige leuke nieuwe afspraak: geen avondje maar een keer een hightea over een poosje: leuk om naar uit te kijken!
Tim mocht bij de orthodontist happen voor een nachtbeugel en er werden foto’s gemaakt om te beoordelen of alles goed gegaan is. Over drie weken terug komen en dan…. mag de blokjesbeugel eruit, spannend en vooral heel fijn!!!
De regenachtige zaterdag was er eentje voor taximama… Evaline naar scouting gebracht en weer opgehaald. Met Kees naar Ikea geweest voor een kleine aanschaf nadat we de kast in de woonkamer verkocht hebben. Dan Tim naar zijn werk gebracht en hij werd door Kees opgehaald. Ondertussen bakten Evaline en ik ook nog heerlijke mini cheesecake-jes! Daarna ging zij zwemmen en ik was opnieuw haar taxi. Vandaag voor allemaal hoog tijd voor een luie- niks-moet-alles-mag-in-pyama-dag!!!

Oef deel 2

Na het intensieve weekend ging ik toch weer een paar stappen achteruit. Medicatie, kruiden en vitamines nog altijd op het hoogste niveau. Alle energie stroomt naar genezen en ik heb weer vele dingen afgezegd deze week. Sporten ging een paar dagen niet: te benauwd. niet fit genoeg. Ik deed de noodzakelijke dingen en nam extra veel rust: wonderlijk hoeveel je slapen kunt: in de nacht en overdag. Slijm is nog altijd helder, dus nog geen antibiotica noodzakelijk.

Oef

IMG-20160113-WA0001 WP_20160117_15_45_07_Pro
Oef, na wat gerommel in mijn darmen, een buikgriep? laaide de kaakholteontsteking op. Ik lag veel op bed deze week, belde alle afspraken af en deed alleen de hoogst noodzakelijke dingen.
Alle medicatie, vitamines en kruiden vanaf dinsdag op maximaal niveau en op woensdag voegde ik daar nog eens extra vitamine C hoge dosis met rozenbottel en puur vlierbessensap 2 glazen aan toe. Vrijdag voelde ik langzaam mijn energie weer terug komen. Een intensief weekend volgde, inclusief een migraineaanval, maar er is nog steeds vooruitgang en tot nu nog geen noodzaak voor antibiotica: wel veel slijm, maar helder.Voor het weekend kozen Evaline en ik voor gezellige tulpjes in huis.