Categorie archief: jaaroverzicht

Jaaroverzicht 2016

WP_20160121_16_46_09_Pro WP_20160215_15_22_21_Pro_20160215162155 WP_20160229_12_53_29_Pro
WP_20160417_14_32_09_Pro WP_20160521_15_29_25_Pro WP_20160624_21_35_37_Pro_20160625092149
WP_20160725_21_18_46_Pro WP_20160802_14_47_23_Pro wp_20160923_17_23_50_pro
 wp_20161009_14_47_18_pro wp_20161127_13_37_50_pro_20161127134054 wp_20161229_17_36_04_pro_20161229173724
Na de volgende thema’s van 2015 foto opdrachten, 2014 Pepsie, 2013 eten, 2012 sport, 2011 actieve foto’s, 2010 maand, 2009 natuur, 2008 Tim, Evaline samen, 2007 het weer en 2006 geweldige gezichten is het dit jaar tijd voor een foto overzicht in bloemen!
Tim was dit jaar eindelijk klaar met beugelen. Ging enthousiast aan het werk bij Aldi. Stopte met mountainbiken, haalde zijn diploma voor Mavo en deed een geweldige workshop waar hij een mes maakte.
Evaline ging van mavo-1 naar mavo-2. Bij scouting werd ze patrouille leider. Het reddend zwemmen leverde twee diploma’s op en doet ze nu in Tilburg. Zij ging trouw elke week naar Engelse bijles. Was druk met onze moestuin, bakte de heerlijkste cupcakes en had leuke dagen samen met vriendinnen.
Kees zijn project in Arnhem klaar, werkt nu voor twee projecten in ‘s-Hertogenbosch. Hij kocht een nieuwe auto en een 3D-printer. Maakte een prachtig schilderij van dolle kippen en haalde zijn diploma voor Lead Auditor,
Voor mij was het een fijn jaar waarin ik fantastisch werk gevonden heb. Ik deed hier basistraining en ook de training persoonlijke verzorging bij. Mijn kaakholteontsteking is goed tot rust gekomen. Heb mij vanaf februari hier niet meer ziek over gevoeld. Ik bleef wekelijks wandelen met mijn lieve vriendin. Ging eens in de twee weken met de overbuurvrouw afspreken. Was samen met het kernteam lekker druk met buurtpreventie. De foto’s in de foto groep waren toch wat minder dit jaar, jammer, maar dat wil ik volgend jaar weer goed oppakken. Mee doen met het project van Else was weer geweldig. Tuinieren blijft toch wel mijn ding. Hoewel het soms wel meer tijd kost dan ik van te voren verwacht. Ik luisterde veel muziek bij Spotify, Een abonnement waar ik erg blij mee ben. Een van de hoogtepunten was dit jaar wel mijn bezoek met Evaline aan Rob de Nijs.
Samen genoten we van een vakantie in Limburg en met de kinderen genoot ik van een nacht in een jeugdherberg.
En natuurlijk een van de mooiste belangrijke stappen van dit jaar is het kopen van onze woning. Spannend ook wel, want we willen gaan verbouwen. Mooie plannen voor het nieuwe jaar!

Jaaroverzicht 2015

januari-fotoliegen-valsperspectief februari-bocht maart-letters
april-ochtend mei-trappen juni-droste
juli-tegenlicht augustus-rood september-schouderaanschouder
oktober-kikkerperspectief november-scheef december-ongewoon

Een prachtig jaar om op terug te kijken.
Met heerlijke wandelingen, fijne momenten in de tuin, lekker creatief bezig zijn. Een elektrische fiets voor mij, mijn ontsteking die steeds minder de kans kreeg om op te vlammen en het afscheid van de basisschooltijd waarin ik veel vrijwilligerswerk gedaan heb. Voor Kees een jaar waarin hij wekelijks bleef zwemmen, afscheid nam van een project in Arnhem. Voor Tim een jaar waarin hij ging mountainbiken, folders bezorgen, afscheid nam van scouting en rustig door ging met beugelen. Voor Evaline een jaar waarin zij veel zwemdiploma’s wist te behalen, druk was met haar moestuin, afscheid nam van de basisschool en een mooie nieuwe start maakte op het voortgezet onderwijs. Scouting blijft haar vaste ding op zaterdag, maar werken in de cupcakeshop is ook wel ontzettend leuk! Samen gingen we naar Londen en vierden we dat we alweer 5 jaar in Brabant wonen.
Een overzicht van de leukste foto’s van mijn foto opdrachten van het afgelopen jaar! Ik koos per maand voor eentje.

Jaaroverzicht 2014

Het jaaroverzicht van 2014.
Een jaar waarin ik 328 dagen achter elkaar een berichtje plaatste in de categorie happiness. Wat was dit leuk om te doen. Veel schreef ik over de mensen met wie ik iets leuks had gedaan. Vaak was er iets te zien in de tuin. Regelmatig kwam er lekkers voorbij wat we zelf gemaakt hadden. Daarnaast was er veel ruimte voor heel veel andere verschillende onderwerpen die mij blij maken. Dit jaar was voor mij ook een jaar waarin ik veel met fotografie bezig was: leuke cursussen en fijne opdrachten: dan zie ik weer opnieuw bewust hoe mooi de wereld is! Het laten groeien van een avocadopit en dit vastleggen op mijn blog: gaaf! Een GPS apparaat krijgen en hiermee aan de slag gaan, fijne wandelingen maken: heerlijk! Het dieptepunt dit jaar was wel mijn eigen gezondheid: de ontsteking die maar niet over lijkt te gaan. Natuurlijk was voor mij het hoogtepunt samen met Kees dat wij elkaar 25 jaar kennen en dit samen gevierd hebben. Het hoogtepunt met Tim vond ik wel dat hij een fijne maatschappelijke stage gevonden heeft. Met Evaline vond ik het slaapfeestje voor haar verjaardag een hoogtepunt.
Ons huisgenootje, wat wist ze ons regelmatig te verassen met allerlei gekke dingen. Zo vaak wist ze een lach op ons gezicht te toveren. Dit overzicht van elke maand een foto van Pepsie!

01 02 03
04 05 06
07 08 09
10 11 12

Jaaroverzicht 2013

Er is veel te vertellen over de hoogtepunten en dieptepunten van dit jaar. Voor mij waren de hoogtepunten in de zomervakantie: een heerlijke week met zijn viertjes op Texel en een superfijne week samen met Kees. Dat we 20 jaar getrouwd zijn en dat we mochten zijn bij de bruiloft van Anne. En wat mogen we toch heerlijk genieten van onze nieuwe aanwinst Pepsie. Eigenlijk waren er voor mij twee dieptepunten: Dicky zijn vermissing. Nog altijd hebben we niets van hem vernomen. En dat ik zo gevallen ben in augustus. Het heeft me flink moeite gekost hier goed over heen te komen en nog ben ik aan het opbouwen en uitbreiden van wat ik aankan.
Ieder jaar neem ik een ander thema voor het jaaroverzicht. 2006: het gezicht van, 2007: het weer, 2008: foto’s van Tim en Evaline samen, 2009: natuur, 2010: per maand, 2011: actieve foto’s en 2012: sport. Dit jaar heb ik gekozen voor eten. We maakten allerlei lekkers, iedere maand nieuwe plaatjes hiervan! Sommige recepten zijn toegevoegd. Kijk maar links bij de categorieën bij recepten.
januari-2 januari-1 februari
maart-1 maart-2 april
mei juni juli
juli-2 augustus september
oktober november november-2
oktober-2 december-1 december-2

Jaaroverzicht 2012

Dit jaar waren veel hoogtepunten. We hadden een fijn, gezellig en vrolijk jaar.
We vierden carnaval. Kees en ik bezochten Kees van Kooten. Met zijn viertjes hebben we hard gewerkt om de tuin mooi te maken. Het Parkfeest en de Imkerijdag waren leuk. In de grote vakantie gingen we dagjes uit en hadden veel plezier. Het straatfeest was fantastisch en voor Sint het uitstapje naar Technopolis was voor herhaling vatbaar.
Samen met opa en oma gingen we schaatsen, waren we bij de carnavalsoptocht, zagen we de weidegang, vierden we kerst en gingen we naar Disneyland.
Kees was klaar met werken in ’s Hertogenbosch en daarna nog in Wateringen. Gaat snel aan het werk in Zwijndrecht.
Tim ging op schoolkamp (eerst 50 km fietsen), had de afscheidsmusical en ging door haar het voortgezet onderwijs: een hele verandering voor hem en ons.
Evaline deed de eerste wedstrijden bij turnen, was lekker sportief en had een rustig en fijn jaar.
Ikzelf deed de 2e helft van het jaar iets rustiger aan en dat ging een stuk beter. Was bezig met verkeer als VVN verkeersouder, hielp veel op school, probeerde creatieve dingen weer op te pakken, ging weer zwemmen en wat regelmatiger sporten.
Voor de foto’s heb ik gekozen voor alle sportieve momenten: basketbal, schaatsen, skaten, de hike, een fietstocht, dansen, turnen, tennis, bowlen, wandelen, een stadswandeling, klimmen, fietsen, sportdag en freerunnen.
groep-1a surae-1 skaten
hike klaar-1 hoofdschouders
balk DSC09964 evaline
06 tim-3 kwikbal (2)
dreamteam springen dezekantop

Jaaroverzicht 2011

  
  
  
  
We hadden best een heel actief jaar, als ik dat zo eens rustig bekijk, zo hier op mijn blog.
We klusten flink in huis en vooral in de tuin.
We gingen veel op pad en ontdekten nog meer van de nieuwe omgeving waarin we wonen.
Tim haalde zijn zwemdiploma zwemvaardigheid III en het verkeersdilpoma.
Evaline haalde haar zwemdiploma C.
Van sporten deden ze met verschillende dingen mee bij de OiB.
Per maand heb ik één foto gekozen die mij het meest aansprak.

Jaaroverzicht 2010


In januari was het koud genoeg om te kunnen schaatsen. Dat hebben we dan ook volop gedaan op de ijsbaan. In januari viel ook het besluit om te kijken of we onze droom zouden kunnen waarmaken… buiten de randstad gaan wonen.

 
In februari gaan we op vakantie in Brabant en tijdens de vakantie besluiten we: het wordt Brabant. In een huurwoning, zodat we een vluchtmogelijkheid terug open houden. In Voorhout bekijken we samen met Frans en Nel de carnavalsoptocht.


In maart is het weer een stuk opgeknapt en gaan wij er weer regelmatig op uit. Hier op het Laarzenpad. Lekker klimmen en klauteren, genieten van alle moois van een stuk natuur in zijn echte oer-vorm.


De bloemencorso in april betekende altijd veel drukte in de streek. Maar natuurlijk hadden wij een prachtig plekje.

  

Pfff… dan was daar de maand mei, man o man, daar gebeurde wel even heel veel. Tim haalde zijn type-diploma. Wij kregen deze woning toegewezen. De kinderen liepen de st Jorismars. Ik had de laatste behandeling van de manueel therapeut voor mijn verschoven nekwervels en Tim won het WK Barbequepakket van de super! Mijn verjaardag vierde ik in Dordrecht tussen alle stoom.

 
In juni haalde Tim zijn diploma voor zwemvaardigheid II en Evaline haalde haar zwemdiploma A. De voorbereidingen voor de verhuizing in de laatste maand van het schooljaar. Dat was best heftig. We sliepen een nacht in de onbewoonbare woning en hadden ongelooflijk veel lol! Alles in Lisse werd afgerond: school, werk, hobby’s.


Juli 2010: we woonden in de tent. De woning werd door de verhuurder en door onszelf helemaal opgeknapt. Drie weken waren nodig voor wij er met al onze spulletjes in konden. We boften: het is al die weken prachtig weer geweest.

 
Augustus, we speelden toerist vanuit onze nieuwe woning. Ontdekten met zijn drietjes alle leuke dingen in Oosterhout. Een maand lang genoten we van alle nieuwe dingen.

  
September, een vlinder in de tuin komt zelfs bij Tim en Evaline zitten. In de stad na de speurtocht eten we een wel verdient ijsje. Het feest van oom Jan en tante Ciska in Avifauna was erg leuk, de kinderen vonden het vogelpark helemaal geweldig. Kees nam afscheid in Rotterdam waar zijn project was afgelopen. Samen met Frans en Nel keken we hier naar de optocht van het zomercarnaval.

  
In oktober is de rust en de tijd weer terug en zijn we weer aan het wandelen. Evaline haalde haar zwemdiploma B. Samen met Raymond en Mirjam en Isa gaan we een dagje naar de Efteling. Het hoogtepunt van de herfstvakantie.

 
In november is de tuin ook maar net een paar dagen klaar voor de eerste dagen vorst. Evaline wint een kleurwedstrijd van Sinterklaas krijgt zij haar kado. De kinderen hebben allebei een heerlijk weekendkamp van scouting. Kees en ik een fantastische avond bij War of the Worlds.

 
December brengt ons dan een heleboel sneeuwpret! Kees maakt van de voortuin weer een lichtpunt in de duisternis. Tim wint van de hagelslag een leuke prijs. De kinderen allebei geïnstalleerd bij scouting. Het eerste rapport van school komt mee naar huis.

Natuurfoto’s 2009

Natuurlijk ook dit jaar op de laatste dag een terugblik.
januari maart april
april-2 mei juni
juli juli-2 juli-3
augustus augustus-2 september
september-2 november december

In het bos, in de duinen, de bergen in Duitsland, in de tuin en onderweg naar school was er altijd wel weer wat bijzonders te ontdekken 🙂
Klik je op de foto dan kun je deze in het groter bekijken.

Overzicht 2008

janfebmrtaprdecmeijunjulaug

sepoktnov

Net als voorgaande jaren op deze laatste dag van het jaar een terugblik. Dit jaar heb ik gekozen voor foto’s waarop Tim en Evaline vooral samen staan. Uitzonderingen bevestigen die regel: een belangrijke stap voor Tim was er in maart toen hij zijn haar toch kort wilde hebben. Een foto van Evaline vlak voor haar optreden op Koninginnedag, met de dansschool.

Terugblik 2007, deel 2

Net als alle voorgaande jaren zijn er dit jaar ook weer heel veel dingen op ons pad gekomen. De dieptepunten van dit jaar hadden alles te maken met het verlies van een paar (heel) dierbare familieleden.

De hoogtepunten waren onder andere de verjaardag van Frans (60 alweer!):
dsc_1305.JPG
Het buffet met Pasen samen met Leo, Jolanda en kids en Raymond, Mirjam en Isa en Frans en Nel:
dsc_1870.JPG
Mijn verjaardag (40 jaar jong!):
dsc_3811.JPG
Kees die dit jaar enorm hard gewerkt heeft aan het wegwerken van overtollige kilo’s, maar vooral ook met veel enthousiasme aan het werk is geweest bij de gemeente Wateringen. Ikzelf ben een bedrijf gestart waarin ik nu op drie vlakken aan het opbouwen ben:
dsc_6526.JPG
Tim die van groep 3 naar groep 4 ging, zijn zwemdiploma B haalde en de gele band voor judo kreeg:
dsc_7099.jpg
Evaline die naar groep 1 ging, haar fles met speen ruilde voor een gewone beker, op dansles en op zwemles ging:
dsc_5594.JPG

27oktober.JPGdsc06206.JPGdsc_0298.JPG
Maar vooral het grote feest van Frans en Nel waarin zij vierden dat zij 40 jaar getrouwd zijn was een hoogtepunt van dit jaar!!! Eerst een week samen met hen, Sander en Krista op vakantie en als afsluiting een heel bijzonder feest met alle familie en vrienden. Waar Tim en Evaline ook bij geweest zijn, tot in de late uurtjes, grin!