Categorie archief: proefjes

Proefjes

proef-1 proef-2 proef-3
staart
Ook dit weekend deden de kinderen weer een activiteit uit het boekje.
Tim maakte van pijpenrager, borax en voedselkleurstof een grappige kristallen letter.
Evaline maakte van wol een gave staart.

Zondag

evaline kees tim
Wat vroeg was ik al uit bed. Dat maakte wel dat ik veel kon doen vandaag! Gisteren heb ik de tuin verder winterklaar gemaakt. Vandaag heerlijk opruimen in de woonkamer. Stofzuigen bij het zagen in ons paviljoen. Administratie bijgewerkt. Was bijgewerkt. Kalender bijgewerkt. Post opgeruimd. Heerlijk! En van dat alles lekker geen foto’s!
Wel van Tim die een volgend proefje deed. De citroen met stroom naar het digitale klokje heeft zijn best gedaan en tot vandaag deed het klokje het ook echt. Nu lekker allemaal opgeruimd. Vandaag een goede batterij, twee ledlampjes en een mapje voor lucifers. Het mapje hadden we niet, maar maakte hij zelf. Dit alles op de goede manier bij elkaar en door te drukken op het karton gaan de ledlichtjes branden: leuk!
Evaline is druk bezig met het maken van gedraaide zoutjes. Een recept uit haar nieuwe boekje. Het resultaat gaan we eerst proeven en is het wat, plaats ik het recept met de foto wel hier bij!
Kees wil graag zagen op een stevige ondergrond. Hiervoor wilde hij een zaagtafel die gemakkelijk uit elkaar kan om op te bergen. Hij maakte een ontwerp, kocht materialen en ging vlijtig aan de gang. Helemaal trots: de zaagtafel is klaar.

Proefje en creatief

proefje WP_20131101_005
Het resultaat van het eerste proefje wat Tim deed uit zijn nieuwe boek.
Elektriciteit maken met 2 citroenen.
Het resultaat van lekker knutselen. Vandaag vierde de leiding van Evaline haar scouting hun verjaardagen.
Evaline maakte rondjes van strijkkralen, stukjes van scoobidoodraad en heel leuke kaartjes.
Natuurlijk werden ook de enveloppen fijn versierd.