Categorie archief: pepsie

Maxi en Pepsie, de avonturenStapje voor stapje elke dag een beetje beter.
Maxi is enorm nieuwsgierig en is echt heel lief naar Pepsie.
Pepsie is zo bang. Schrikt van alle bewegingen en wil graag dat Maxi afstand bewaard.
Lukt dat dan gaan soms de neusjes tegen elkaar en ruiken ze aan elkaar.
Lukt dat niet dan wordt er geblazen en soms een kleine tik.

Maxi: eet nu ons voer van Royal Canin , mag als hij een half jaar is het zelfde voer als Pepsie.
We houden de voerbakken even gescheiden, dat lukt redelijk.
Voer en water staat boven en beneden. Als wij weg zijn is Maxi boven en Pepsie kan beneden haar eigen gang gaan.
Boven en beneden een kattenbak zodat kans op ongelukjes klein is.

Als Maxi beneden is gaat het kattenluik zo dicht dat Pepsie wel naar binnen kan, maar de beide katten niet naar buiten kunnen. Voor Pepsie doen we dan lief zelf de deur open, als zij weer naar buiten wil.

Maxi laten we wennen aan een tuigje. Zo kan hij, tot hij een half jaar, is toch naar buiten, maar niet per ongeluk weg lopen.
Maxi hield zich eerst heel slap in het tuigje, maar toen Tim met hem ging spelen zette hij zich er over heen en ging hij samen met Tim de hele tuin ontdekken.
Pepsie hield/houdt alles nauwlettend in de gaten en lijkt buiten meer op haar gemak met Maxi. Misschien ook wel door het tuigje waardoor Maxi wat rustiger is.

Week 26
De toetsweek was spannend. Beide kinderen naar school voor het maken van toetsen en dan thuis verder leren. Samen met Evaline nam ik elke avond een paar vakken door. De eerste cijfers zijn binnen en beloven een prachtig rapport, voor allebei: trots!
Boodschappen deed ik samen met haar. Op de fiets ging ik haar uit school ophalen en samen kochten we spulletjes voor het tekenen. Bij Dille en Kamille kocht ik een echte “mama-fiets-mand”. Helemaal blij mee. De resultaten van het tekenen ga ik hier laten zien!
5 jaar geleden maakte Kees ons heerlijke prieel. De kussens van de bank waren aan vervanging toe en ik kocht ze van alle bonnen die ik van mijn verjaardag gekregen had: heel blij mee!
Pepsie kroop heerlijk dicht bij ons!
Onderweg kwam ik die prachtige paarse bloem tegen in een voor de rest helemaal verdord grasveld. Bij de Jumbo liet ik me verleiden tot het kopen van Pioenrozen!
Tim had na 2x een uur inwerken een geweldige zaterdag bij de slagerij. Alles nieuw, alles wennen, maar zijn enthousiasme is heerlijk groot. Gaat wel lukken!

Pepsie


De wasmand! Lekker ding, altijd in dozen of manden liggen!!!
Deze week naar de dierenarts geweest voor de jaarlijkse vaccinatie.
Complimenten over haar glanzende vacht en haar gezonde gewicht: leuk!

Week 21


Allerlei was er deze week.
Ik werkte met zoveel plezier bij de ene klant. Mocht een collega inwerken bij de andere klant.
Evaline ging een middag kijken bij een filmmiddag in het bejaardenhuis.
Door Hemelvaart hebben de kinderen een extra lang weekend.
Tim gebruikte zijn tijd vooral voor het lezen van boeken van zijn lijst voor Nederlands.
Nog voor de echte warmte Nederland binnen kwam had ik huis en tuin al klaar.
Nu in de tuin lekker genieten van het badje, de zon, de prachtige bloemen overal en elkaars gezelschap.
Ik bak toch al vele jaren zelf brood, deze week eentje met een hartje! Twee boterhammen vol liefde!
Pepsie is heerlijk veel dicht om ons heen. Gaat niet meer poepen op de plantenbak van de buren (yes!!!!).

Pepsie


Samen deze week waren we druk aan het voorbereiden en uitvoeren van een plan.
De buren hebben in de voortuin een prachtige grote plantenbak.
Vorige week hadden ze laten weten niet blij te zijn dat Pepsie deze bak als kattenbak gebruikt.
Daar kunnen wij ons natuurlijk van alles bij voorstellen.
Uiteindelijk hebben we gekozen om een nieuwe mooie bak in onze tuin te maken voor kattenbak. Kees knutselde die zelf in elkaar, zodat het duurzaam is.
In de plantenbak bij de buren hebben wij planten mogen doen waar katten een hekel aan hebben.
In de bak in onze tuin juist planten waar katten van houden…
Nu hopen dat ons plannetje werkt, duim je mee?
Lijst met planten die wij bij de buren geplaatst hebben:
Kattenschrik, wijnruit en ooievaarsbek.
Lijst met planten die we nu in onze tuin hebben staan:
Kattenkruid (nepeta) 2 soorten en vetmuur (sagina) .

Maxi


Maxi, 5 april 2017 geboren. Een witte kater met rode vlekken.
Bij een klasgenootje van Evaline, een nestje van 4 schattige, lieve, leuke kittens.
We zagen snoezige foto’s en raakten verliefd.
Dachten er nog veel nachtjes over na, twijfelden, praatten en uiteindelijk hebben we deze week de knoop doorgehakt. Een van hen is welkom bij ons.
De week van begin juni mag hij het nest verlaten. Spannend!!!
Kees drinkt graag Pepsi Max en dus werd het naast Pepsie… Maxi !!!

Week 14Hooikoorts was nog best aanwezig, maar gecombineerd met een verkoudheid maakte het niet gemakkelijker! Vanaf zaterdag was ik dan ook echt mijn stem kwijt. Rustig door gaan lukte me wel. Ik werkte een extra dag waarbij we een heerlijke boswandeling maakten en pannenkoeken gebakken hebben, leuk!
Op maandagavond reden Tim, Evaline en ik naar de cursus. Eerst hadden we een stuk zelfstudie thuis gedaan. Op deze praktijkavond leerden we alles over reanimeren. Met een andere cursist was de groep van vier fijn. Ook op een kind-pop oefenen. Gaaf om dat met elkaar te doen. Trots op mijn kids die dit voor andere mensen wilden leren.
Op woensdag ging ik met Tim naar de kaakchirurg. We wisten van te voren niet of het alleen een foto zou zijn of dat ook de eerste verstand kies er al uit zou gaan. En jawel, de eerste ging er gelijk uit. Goed koelen, veel pijnstilling, een dikke wang, het hoorde er allemaal bij. Over zes weken gaan er aan de andere kant 2 uit. De kiezen liggen niet goed in de kaak en zullen schade maken aan de huidige goede, dus alles er uit.
Soms kan Pepsie zo lekker rustig bij je komen zitten, niet…
Deze week weer tijd voor de rapporten en gelukkig mag ik alweer trots zijn op de resultaten!
Bij scouting vierde de leiding hun verjaardag. Een cadeau zelf maken blijft leuk. Dit jaar voor 5 leiding maakte Evaline deze bloempot gevuld met een Spaanse Margriet en een aardbei plantje. De bloempot versierd met lintjes en stikkers, leuk toch zo?

Pepsie


Op een mooie dag aten wij onze lunch lekker buiten. De vlinders kreeg ik niet op de foto, maar deze kanjer wel!
Even kijken naar de fotograaf? Okidoki, maar ik blijf wel lui liggen hoor!
En kat met een tak, hoe gek is dat?!

Week 5


Vorige week bij het schrijven van mijn blog begreep ik dat het een drukke week was geweest. Mijn agenda van deze week was nog een stapje voller. Rustig aan liet ik me leiden door afspraken.
Op maandag een vergadering met het kernteam van de buurtpreventie. Wat een fijne groep hebben we toch met elkaar. Mooie onderwerpen kwamen aan de orde, goede afspraken werden gemaakt. De rest van de week pakte ik tijd om voor de informatiedag verder voorbereidingen te doen. Een afspraak op vrijdagavond bij het buurthuis was belangrijk. We mochten de ruimtes bekijken, keken samen naar de praktische invulling van de dag.
Samen met Evaline reed ik rechtstreeks uit het zwembad hier naar toe, zij luisterde vol aandacht mee en is van plan om mij lekker te gaan helpen die dag. Fijn en gezellig!
Op dinsdag de tweede van twee dagdelen training van mijn werk over dementie. Deze tweede training werd ingevuld door het bespreken van verschillende casussen. Eerst in een klein groepje, daarna met elkaar. Ervaringen uitwisselen, tips en ideeën opdoen: erg leuk.
Op woensdag deed ik wat huishouden en was de avond voor mij.
Op donderdag was onze meiden-avond. Het werd een bijzondere avond die stiekem toch wel wat laat werd. Maar voor vriendinnen sta je klaar, punt!
Op vrijdag mocht ik extra werken, ja alweer. En in de avond tijdens de zwemles van Evaline had ik een gesprek met mijn werkgever. Evaline haar zwemles was extra spannend dit keer: ze deden een ijsongevallentraining. Een zeil met gaten was over het water gespannen: hoe zoek je het wak, hoe klim je daar weer uit. Hoe help je iemand er uit, het echte redden in lastige omstandigheden, hoe gaaf is dit?!
Zaterdag vloog voorbij met de weekboodschappen en Evaline helpen met belangrijk huiswerk. Kees en Tim gingen naar Vlissingen. Vorige week in Tilburg en gisteren hier een open dag van een HTS bezocht. Gericht kijken naar de opleiding civiele techniek. Gewoon om te oriënteren, dit jaar hoeft er niets beslist te worden.
Waanzinnig veel gedaan, heel veel beleefd, weinig geslapen, heleboel geregeld: volgende week graag een stapje rustiger! En Pepsie: zij kruipt gewoon lekker even bij mij op een gestolen rustig momentje.

Lekkere weekDeze week maakte ik samen met een lieverd een heerlijke wandeling.
Aten we zelf gebakken brood met een hartje erin: geweldig!
Werkte ik in plaats van 3 voor een keer 4 dagdelen, wel gezellig!
Maakte ik een foto van mijn nieuwe korte koppie haar waar ik zo blij mee ben. Evaline wilde wel even helpen zodat ik ook leuk op de foto zou staan, Die van haar en mij samen zo leuk: toch even delen hoor!
Lag Pepsie heerlijk bij mij te knuffelen, wat kijkt ze lief!
Had ik van HIT de eerste van 2 avonden training over Dementie.
Was ik samen met twee druk voor buurtpreventie. We zijn bezig een informatiedag voor te bereiden waar leveranciers van veilige materialen, politie, brandweer, handhavers, EHBO en van de gemeente de afdeling veiligheid en de afdeling brandpreventie bij elkaar komen. We gaan via de buurtpreventiegroepen iedereen uit Oosterhout uitnodigen om hier naar toe te komen. Wat een enthousiasme, wat geweldig dat zoveel partijen mee willen doen. Spannend om dit zo voor te bereiden en zo leuk om te doen.
Op school hadden we een gesprek met de mentor van Tim over zijn stap van Mavo naar Havo.
Met Tim ging ik voor de allerlaatst controle mee naar de orthodontist. Een mooie afsluiting van een periode waarin Tim beugelen ging. We mogen alleen terug komen op ons eigen initiatief: bij een los draadje of wanneer aan de nachtbeugel iets mankeert. Heerlijk! Blij zijn we met het resultaat: geen operatie maar door beugelen helemaal van de overbeet af. Super.