Categorie archief: vakantie 2013

Meidendagje

cupcakes
Gisteravond keken we samen naar de Voicekids, vanmorgen eerst maar eens lang uitgeslapen. Maf dat zo een programma zo laat op televisie is.
Vanaf volgende week gaan we het dan ook weer gewoon opnemen en in het weekend op een beter tijdstip kijken.
We maakten er een meidendagje van: spelletjes aan tafel, knutselen, lekkers bakken, spelletjes digitaal  op tablet en telefoon en wat televisie kijken. Lekker knus, lekker gezellig. Zij mocht kiezen voor het eten en koos voor pannenkoeken.
Van de scouting hebben we gehoord dat de jongens inderdaad door stromende regen en bliksem gelopen hebben gisteren. Ik was er al bang voor, hier ging het ook al flink tekeer. Ben benieuwd naar zijn verhalen als we hem morgen weer mogen ophalen.

Donderdag

kaneelstokken kussens langer
Voordat we naar de ijsbaan reden om een heerlijk stuk te schaatsen brachten we afval van het vuurwerk naar de werf. In ruil daarvoor kregen we allemaal een kaneelstok, dat is even smullen!
Na het schaatsen ging ik verder met de prachtige vrolijke stof. Ik maakte voor 4 kussens beneden in de woonkamer een nieuwe hoes. Ben er zooo blij mee en gelukkig zijn ook Kees, Tim en Evaline net zo enthousiast!
Op facebook zette ik dit berichtje: De dag die je wist dat zou komen is eindelijk hier!!! Hij 1.68 cm en ik werd nooit langer dan 1.67 cm, *trots op grote zoon*. Evaline maakte deze foto van Tim en mij.

Voor foto’s en kaartjes

materialen mooi klaar
Van de kerstman kreeg ik een zelf te besteden bedrag en ik gaf het uit aan stof, lint en knoopjes. De rest had ik al klaar liggen. Een bord om kaartjes of foto’s in te steken.
Vandaag gemaakt, lekker even de tijd voor genomen.
Kees hielp mij met het nietjes-schiet-apparaat. Hier hebben we de filter en daaroverheen de stof mee vast gezet aan de achterkant. Dit is voor in onze woonkamer. Van hetzelfde stofje heb ik nog over en ga ik een paar kussenhoesjes naaien… wordt er helemaal vrolijk van!!!

Dagelijks en de bios.

WWD_ONESHEET_70x100cm.indd knutselen knutsel
We zijn halverwege de vakantie en wat genieten we toch allemaal.
Dagelijks sporten we allemaal, dat kan zijn op de crosstrainer, de Wii-fit, Zumba, Nederland in Beweging of zwemmen, wandelen….
Dagelijks gaan we niet te laat uit bed zodat we niet het ritme omdraaien van laat uit bed en laat naar bed, dat is eigenlijk wel zo fijn. Je blijft er veel fitter van.
Elke dag doen we iets samen, keuze uit een spel op tafel, een spel op de Wii, knutselen of een uitstapje zoals dat we naar de bioscoop gingen. Was een heel gave film van Walking with the Dinosaurs.
Een keer in de week kookt Tim, een andere keer Evaline. Eerst zelf kiezen wat je wilt maken en dan kijk je zelf bij de supermarkt wat daar voor nodig is en maak je het thuis zoveel mogelijk zelf klaar.
Natuurlijk is er daarnaast nog genoeg ruimte om lekker te lezen, te computeren, niks te doen of te spelen met vriendjes of vriendinnetjes.

Heerlijke dag

plas eten
Vandaag was het een echt heerlijke dag.
In de plas water de prachtige lucht van donkere wolken en zon gevangen. Heerlijk gewandeld bij Oosterheide.
Weet je nog? In oktober was het 3x feest: wij 20 jaar getrouwd, Tim 14 en Evaline 11 geworden? We kregen een bon van Rob en Willy om eens lekker te gaan uiteten bij Hugo. Dat hebben we vandaag gedaan en wat hebben we enorm zitten smullen. Echt een aanrader! Jammie.

Zwemmen

zwembad
Wat hadden we het samen fijn. Tim nam zijn vriend mee en dit keer nam Evaline een vriendin mee. Een middag vol gezelligheid. Zelf zwom ik een flink aantal banen in het grote bad en wat knapte ik daar lekker van op: heerlijk dat ook dat weer goed blijkt te gaan, zo na die nare val. Lekker zwemmen, wat te drinken, chipjes en vooral veel vrolijkheid.

Creatief

pannenkoeken kijkdoos
Evaline maakte van de week heerlijke pannenkoeken van het meel gekregen van mijn kerstpakketje voor VVN. Het werden heerlijke pannenkoeken!
Vandaag doken wij samen in mijn grote papierboek van Flow.
Wat zitten er veel heel erg leuke dingen in. Zoals briefpapier, vouw enveloppen, stickers, labels, ansichtkaarten, posters, cadeaupapier, kleurplaten, fortune tellers, een slingertje, pop-up, dit kijkdoosje en nog veel meer!

Nog meer vakantie

kleren patrouille zwemmen-1

zwemmen-2

Ik naaide voor Tim twee witte strepen op zijn uniform, dit is het teken dat hij patrouilleleider in zijn groep is.
Gisteren zochten we de kleren uit… oude en te kleine gingen weg, we kochten nieuwe kleren voor het komende seizoen.
Vandaag reden we naar het zwembad in Dongen. Zelfs het buitenbad was nog open en het water daar lekker warm. Heerlijk even plezier.

Kermis

kermis-1 kermis-2 kermis-3
kermis-4 kermis-5 kermis-6
kermis-7 kermis-8
Als dank voor alle hulp die ik van de kinderen gekregen heb tijdens de eerste periode na mijn ongelukkige val, kregen ze van mij een gevulde portemonnee om bij de kermis lekker plezier te hebben. Tijdens de kermis van Oosterhout waren we niet erg in de stemming: ik net gevallen, Dicky net verdwenen. Nu hadden ze er echt zin in om eens lekker uit hun bolletje te gaan.
Ik ging samen met hun in rups. Dat is zo’n beetje de enige waar ik nog in wil. Verder zochten zij samen of alleen het avontuur op. De kermis in Breda, op een heerlijk overzichtelijk terrein. We hadden goed weer: het bleef droog en nu en dan een beetje zonneschijn. Het was er niet al te druk en zo konden ze na het besluit om een attractie te gaan doen ook snel aan de beurt zijn. Ik genoot van hun blije en opgetogen gezichten, hun enthousiasme en positieve energie die zij rond spatten! Het werd een fantastische middag.

11

WP_20131007_007 WP_20131012_002 WP_20131015_003
bowlen WP_20131015_005
Zo nu en dan verscheen er al een berichtje over: haar verjaardagspartijtje, het trakteren op school. Ze trakteerde ook al bij scouting en turnen. Vandaag was het dan echt zover… 11 jaar is ze geworden. We zongen haar wakker, gaven haar cadeautjes: van ons een tas van 90 liter fijn voor scouting kamp. Ze kreeg kaartjes in de brievenbus en veel lieve felicitaties via facebook. Vanmorgen relaxed thuis, vanmiddag lekker met zijn viertjes bowlen. Het tweede spel wist ze te winnen van papa: wat was ze trots! Daarna haar keuze voor het eten: zelfgemaakte frietjes van Tim met wat groente en een jumbo-burger. Boffen wij met zo een lekkere keuze!
We keken met zijn drietjes nog naar de film Briefgeheim, naar het boek van Jan Terlouw. Lekker spannend. En nu ligt er boven een heel blij meisje te dromen van deze heerlijke dag. En het feest voor familie… dat gaat ook nog komen.. hoe jarig kun je zijn?!