Categorie archief: fotocursus evaline

Lente

hyacint knop schuren
tulp vetbol violen
Evaline ging met de camera de tuin in en kwam terug met 88 (!) foto’s. Samen kozen we de mooiste en bijzonderste uit.
Wat kan ze dit toch geweldig, trots!!!
De mannen druk hout aan het schuren voor de tuinbank, de mezen druk voedsel verzamelen, Evaline foto’s maken… het kan gewoon allemaal tegelijk in de tuin 🙂

Wauw

bedevaline
Wauw, wat heeft ze er weer een mooi plaatje van gemaakt. Voor Evaline was dit de opdracht voor fotografie op school: maak een foto van je lievelingsplekje, daarbij gaat het om de ruimte, niet om jezelf of andere mensen. Aangezien mijn camera niet zo best meer is, mocht ze de camera van papa gebruiken: lief!

Oogjes

  
  
Vandaag maakte Evaline in mijn opdracht foto’s met een paar oogjes die zij overal en nergens mocht plakken.
Twee piepschuimbolletjes met een zwarte stip er op en een stukje dubbelzijdig plakband er onder.
Zo werd boodschappen doen extra leuk!!!

De opdracht beweging

  
Voor deze laatste les waarin ze met elkaar groepsfoto’s gingen maken, was de thuisopdracht: zoek een onderwerp wat beweegt. Zet deze zo op de foto dat alles beweegt, behalve dat onderwerp.
Gisteren ging Evaline een poosje met papa en zijn camera op stap. Zij nam 19 mooie foto’s mee. Hier de drie mooiste. Voor de man die de cursus begeleidde is het duidelijk: Evaline heeft veel talent. Hij wil haar graag blijven volgen en volgend schooljaar misschien een vervolgcursus aanbieden. Hij was ook best onder de indruk van haar enthousiasme. En Evaline: die glimt en glundert: blij dat ze ineens echt ergens helemaal in uitblinkt!

De paas-opdracht

  
Voor haar fotocursus mocht Evaline deze week twee opdrachten maken. Immers vorige week maandag viel de les uit door 2e paasdag.
Haar eerste paas-opdracht: maak van Pasen foto’s, maar niet van eieren. Evaline had 17 leuke foto’s gemaakt. Hier 3 daarvan!

Lentegevoel

  
Voor de fotocursus van Evaline moet zij deze week als opdracht foto’s maken van dingen die met lente-gevoel te maken hebben. Natuurlijk doe ik weer vlijtig met haar mee. Hoewel ik een beetje smokkel: zij mag geen bloemen op de foto zetten, dat hadden ze tijdens de les al gedaan.
Ik heb gekozen voor het moment waarop we na een lange winter weer heerlijk buiten onze lunch kunnen eten: dat is een heerlijk lente-moment. Buiten lunchen doen we zo vaak mogelijk, tot de wespen in het najaar ons komen plagen.
Een échte lente-gele kleur heeft deze struik die het voorjaar zo vrolijk tegemoet treed. De forsythia: mijn favoriete lentebloeier.
Het nieuwe leven, zo duidelijk te zien in de blaadjes die aan kale takken weer te voorschijn komen… dat is lente voor mij.

Portetten

  
Dit zijn ze dan… deze portretten maakte Evaline als huiswerk voor haar cursus fotografie.
Deze vijfde les mocht ze buiten met het fototoestel de lente op de foto zetten.
Het huiswerk voor deze keer: zet de lente op de foto… maar het mogen géén bloemen zijn.

Portretten deel 2

 
Hij… verdiept in een (strip)boek
Alweer zijn zwarte vest aan.
Het gezelschap zoekend van Dicky.
Zij… houdt nog altijd van roze.
Heeft vaak een mooi touwtje in heur haar.
Kan heerlijk vrolijk de wereld in kijken.
Deze portretten maakte ik van … Als ik het goed gedaan heb, kunnen jullie dus zelf herkennen om wie het hier gaat!