Categorie archief: verkeer

Fietsvaardig

WP_20150324_14_53_12_Pro 1
Net als Tim in groep 8, mocht dit jaar Evaline met haar groep mee doen aan fietsvaardig. Daar heb ik vast al genoeg over geschreven. Met alle vier de onderdelen: een fietsparcours, EHBO, een verkeersquiz en nogmaals een herhaling van de dode hoek.
Met veel plezier reed ik mee met de groep naar de Markt en dit maal bleef ik bij de groep. Het was gelukkig goed weer en toen alles klaar was kregen we nog een ijsje van de juf.
Op de foto Evaline in actie bij het fietsparcours!

LekkersVeel heb ik gedaan voor VVN afdeling Oosterhout. Begin van het schooljaar heb ik ook daar afscheid genomen. Vandaag kreeg ik lekkers. Een taart, heerlijke roomboter koekjes en een zachte koek met de tekst Dank je wel. Ontroerd om zoveel liefs, wat een verrassing.

AfscheidVanavond was het dan, het afscheid van de verkeerswerkgroep. We dronken heerlijke thee, ik had er wat lekkers bij. Wat ben ik verwend met leuke lieve cadeautjes. Een heel creatieve alternatieve fruitmand: dat is lekker! De fruitmand is gevuld met heerlijk fruit, maar ook een houder voor een pindakaaspot voor de vogels en een zak nootjes: jammie! Een bollenmand vol moois voor de tuin en een lens voor bij de telefoonlens: die ga ik vast snel uitproberen. Het was fijn om samen te kletsen, samen zorgen te delen over de toekomst van de activiteiten voor verkeer en vooral te horen dat alle dingen die ik vorig jaar op papier gezet heb, ook echt helpen bij het inwerken van nieuwe mensen.
Vooral is het fijn om te kunnen vertellen dat ik een goede keuze voor mezelf heb gemaakt: ik heb de rust en ruimte gekregen voor opknappen en voor mezelf. Dat ik nog altijd vooruitgang zie en steeds minder hoef te hoesten, minder benauwd ben en meer energie ga overhouden voor alle dagelijkse dingen.
Dank je wel verkeerswerkgroep, waar ik met zoveel plezier en inzet 4 jaar mee bezig geweest ben.

Verkeer

verkeer
Eerder schreef ik al: wegens mijn gezondheid heb ik keuzes gemaakt. Moeilijke keuzes, want alles wat ik aan het doen was, vond ik leuk. Een van de keuzes is stoppen met verkeer.
Vier jaar lang was ik er mee bezig. Het eerste jaar samen met degene die ik ging opvolgen.
We ontwikkelden nieuw lesmateriaal wat in Oosterhout nu bij alle basisscholen gegeven wordt en ook in de regio Brabant wordt er door verschillende scholen mee gewerkt.
Heel veel verschillende dingen kwamen op mijn pad.
Contact met de regio Brabant, VVN verkeersouders, Verkeersouders uit Oosterhout, de gemeente, de wijkagenten, de ouders van onze school, het samenwerken met de buurschool en natuurlijk en bovenal… ik werkte vooral met alle kinderen op onze school, leerkrachten en directie.
Activiteiten die door de hele school gedaan werden en ook de activiteiten die per groep gedaan werden, afgestemd op de deelname in het verkeer door de leerling, daar was ik graag en altijd bij betrokken.
Wat ik samen met mijn mede verkeersouder en de directie bereikte rondom school aan structurele veiligheid was intensief om te doen, maar wel heel leuk.
Verkeer, een divers pakket van verschillende invalshoeken. Daardoor ook wel erg onvoorspelbaar. Soms had je een week niets te doen, dan weer gingen er veel uren naar toe.
Vier jaar lang wist ik: ik heb er mensen bij nodig, maar dat lukte niet. Nu liep mijn emmer over en ben ik definitief met al mijn inzet in deze werkgroep gestopt. Het is aan school om nu alles wat stevig staat te continueren.
Het was een moeilijke keuze, want wat ga ik dit pakket vrijwilligerswerk en verantwoordelijkheden missen.

Verkeer

verkeer
Vanavond de laatste van dit schooljaar, een vergadering van VVN.
Goed om bij elkaar geweest te zijn.
Evaluatie van het fietsverkeersexamen en het fietsvaardig, een blik op de toekomst.
Helaas ook afscheid van een paar lieve collega-vrijwilligers.

Evaluatie

verkeer
Een van de laatste acties voor verkeer dit schooljaar: de evaluatie van het activiteitenplan.
Het was een geweldig mooi jaar vol goed geslaagde verkeers-activiteiten. Deze koers blijven we volgen. We hebben ook plannen voor het nieuwe schooljaar gemaakt. Leuk!
Goed om met elkaar: de verkeersouders met directie, even terug te kijken en vooruit te zien.
Het portfolio is up-to-date gemaakt, de eerste afspraken voor het volgende schooljaar staan in de agenda.

Diploma uitreiken

groep7 medaille
VVN Oosterhout organiseerde voor groep 7 het fietsverkeersexamen. Ik was bij deze organisatie nauw betrokken, zo leuk om te doen!!! 2 leerlingen van onze school hadden de theorie en de praktijk foutloos gedaan en kregen een medaille. Nog 18 andere leerlingen reden de praktijk foutloos. Zoooooooo trots op groep 7 van onze school!
Vanmiddag mocht ik de diploma’s uitreiken, een groepsfoto maken en hen voorzien van een welverdiend ijsje.

Geluksmomentje

klaar
De drukste schoolweek van het jaar is klaar.
Tijd voor het weekend!
Wat heb ik genoten van alle activiteiten rond verkeer met groep 8, 6 en 3 en de verhalen van de groepen voorschool, 4 en 5.
De contacten met ouders en leerlingen tijdens het verkeersspreekuur.
De enthousiaste reacties op de parkeerpluimen.
Wat vond ik het leuk om ook nog te helpen bij de creatieve middag en de spelletjesmiddag van groep 7.
Van Evaline die 2x een vriendinnetje mee nam te spelen.
Van Tim die weer opknapte en zin kreeg in de hike, een weekend lang op stap.
Van Kees die enthousiast vele kilometers aan het zwemmen is in het buitenzwembad.

Fietsen

groep67-1 groep67-2
In het kader van de verkeersweek is groep 6 vanmiddag voor het eerst in een groep gaan fietsen. Groep 6/7 staat hier klaar voor vertrek en ik mocht mee. In een groep fietsen en alle afspraken daar om heen leren, speciaal voor groep 6. Tussendoor nog een parcourtje en hun eigen fietsen controleren. Heerlijk in de zon. Trots op onze groep 6

Verkeersweek

3-4 groep8-2 speeltuin
Maandagmiddag ging ik met groep 8 fietsen langs de scholen van het voortgezet onderwijs.
Vanmorgen ging ik met groep 3 de oversteekles doen.
Allebei zo leuk om te doen en allebei zo goed gegaan.
Groep 4 ging met de juf en een hulpouder veilig naar een speeltuin toe.
De andere verkeersouder en ik zijn regelmatig bij school te vinden als aanspreekpunt voor de ouders.