Categorie archief: vakantie 2010

Efteling

Maar een kwartiertje rijden hier vandaan. De Efteling.
Met zijn viertjes, samen met Raymond, Mirjam en Isa.
Wat een ongelooflijk leuke dag is het geworden.
Eerst door het sprookjesbos. Haha, na 30 jaar ziet dat er over het algemeen nog eender uit als toen. Wat blijft het leuk de figuren zo te zien.
Na een lekkere lunch met voor de kids patat en de groten een broodje… wachten we braaf in de rij voor “droomvlucht”. Werkelijk de moeite waard. We deden nog wat verschillende dingen en Raymond, Isa, Kees, Tim en Evaline gingen in de houten 8-baan van Joris en de draak.  Als laatste een rondje in de pagode omhoog. In Oosterhout hebben we een hapje samen gegeten.
Met een heel blij gevoel aan een fantastische dag gingen we allemaal heerlijk slapen.

Boodschappen

hema
Vandaag waren we in de stad. Verschillende kleine en grotere uitgaven maakten het saldo op de bank weer kleiner. Een lunch tussendoor bij de Hema maakte het wel gezellig! Ze kozen allebei nog wat leuks voor hun eigen zakgeld en met zijn drietjes gingen we voldaan en met goed gevulde tassen terug naar huis. Een heerlijke laatste vakantiedag met zijn drietjes. Op naar een fijn en gezellig weekend!

En plein public

noki-1 noki-2 noki-3
noki-4 noki-5 noki-6
Vanmiddag waren wij bij een voorstelling van “en plein public“.
Wat hebben wij genoten. Een geweldig stuk straat-theater door Noki. De kinderen vonden het schitterend, ik vond het onwijs leuk.
Daarna was er een workshop rappen. In eerste instantie vond Tim het begin niet zo. Hij moest leren voelen van het ritme en snel praten op de muziek. Daarna kwam zijn enthousiasme echt helemaal… hij maakte zelf een (heel gave!!) rap en oogste er veel bewondering mee.
Tot slot een optreden wat ik op film vastlegde. Allemaal heel gaaf dus!!!

Fotospeurtocht

fontein gekroonde-bel gapert
kruidenierswaren bowling pomp
Vanmorgen deden we een fotospeurtocht. Die was erg leuk… plaatjes in het echt zoeken, letters uitzoeken en achterin het boekje een woord bij elkaar puzzelen. Het woord: superspeurneus. Vanaf de VVV liepen we de stad in, langs allerlei bijzondere plekjes. Het huis waar de familie woonde van de bierbrouwerij “de gekroonde bel”. Een gapert, een ouderwetse supermarkt, prachtige gevels en gevelstenen. Onderweg kregen we een ijsje van een ijswinkel die zelf ijs maakt, jammie! Aan het eind bij de VVV terug kregen ze als beloning voor de goede oplossing een frisbee. Leuk!

Toer de boer

stal-1 stal-2 stal-3
koe1 dames voeren
melkmachine melktank mama
Gedurende een zomer lang kun je tweemaal per week verschillende boerderijen bezoeken. Bij een melkvee-houder konden we vandaag kijken.
We kwamen in de stal voor kalfjes, een stal voor pinken en natuurlijk de stal voor de 85 melkkoeien. De melkmachine en de melktank. De weilanden waarop zij mogen grazen.
Gaaf was dat: de koeien mochten naar buiten en huppelden en renden de wei in. Dat hadden we niet eerder gezien.
Lief was dat: die kalfjes… zo klein nog.
Maar het meeste indruk maakte toch de geboorte van Margot. We stonden erbij en keken er vol bewondering naar. Tim vond het allemaal machtig interessant. Evaline vond het zielig. En ik… ik stond te filmen, grin! Ik vond het een heel bijzonder gezicht hoe mama-koe daar haar uiterste best doet en de boer een hand helpt.
Je kunt hier veel beleven!!!