Categorie archief: dicky

Pepsie

pepsie-1 pepsie-2 pepsie-3
pepsie-6 pepsie-5 pepsie-4
pepsie-7
Woensdag is het 12 weken geleden dat Dicky vertrokken is. Tot nu toe hebben we nog niks van hem vernomen.
Hoog tijd om onze dierenliefde in te zetten voor deze voormalige zwerfster. Ze komt uit het dierenasiel Tilburg.
We reden vanmiddag met zijn viertjes hier naar toe. Er waren verschillende ruimtes waarin kittens en ook oudere katten zitten. Op dit moment zijn daar zo’n 100 beesten. Een van de vrijwilligers nam ons mee en hoorde ons verhaal. Na wat verschillende plekken kwamen we aan bij Pepsie. Zij stal heel erg snel ons hart. In het asiel is ze echt een poes die aangehaald wil worden. Ook kan ze goed haar eigen gangetje gaan. Het lijkt een goede match. Eerst dachten we nog aan een kitten, maar toen we Pepsie zagen wisten we dat het ook goed is zo. Pepsie is ongeveer 1,5 jaar. In de papieren staat de datum van 1-1-2012.
Binnen 5 dagen ga ik met haar naar de dierenarts van het asiel en krijgt ze nog een algehele check-up. Dit is gratis voor ons en zo krijgen wij de zekerheid over haar gezondheid.
Ze is al gesteriliseerd en heeft verder alle inentingen gehad die nodig zijn. Ook is zij gechipt, ontwormd en zonder vlooien.
Vanmiddag was ze veel aan het mauwen en vragen om aandacht. Ze speelt al heerlijk met een stukje wol of met het laserlichtje van Tim. Er is weer leven in huis. Toen ik rustig zat, was ze lekker even zelf op schoot gekropen bij mij: heeeeeerlijk… wat heb ik dit gemist.

Allerlei

kruiden-boter badge gek
haar
Langzaam zie ik nog steeds vooruitgang. Minder rust nodig en meer activiteit aan kunnen. Hier wordt ik erg blij van… lekker mijn energie inzetten voor fijne dingen. Mijn enkel is nog niet best, mijn rug gaat echt de goede kant op.
Van Dicky nog altijd geen spoor.
Tijdens het jubileumkamp vorig weekend kregen de kinderen een mooie badge. Evaline moest even twijfelen: op haar welpen-uniform of op haar nieuwe scouts-uniform… en het werd het scouts-uniform. Lekker ruim om haar lijf, in een damesmodel zodat zij er de komende 3 jaar lekker in groeien kan.
Evaline maakte het haar van papa lekker gek, we moesten zo lachen om het resultaat!
Ik maakte een grappige vlecht en om haar goed te laten zien hoe die was, maakte ik deze foto.
Zij waren op vakantie in Frankrijk en ik zorgde voor hun huis. Zo blij dat ik er wijn en heerlijke kruiden voor kruidenboter voor kreeg. Daar worden wij dan weer heel blij van!
Na een best vermoeiende week nu op naar het weekend, zin in!

Deze week

fiets krant
Nog altijd ben ik meer in bed of op een stoel te vinden dan me lief is. Maar… natuurlijk zoek ik naar de beste balans om zo snel mogelijk weer op te knappen. Vandaag is het alweer 3 weken geleden dat ik zo ongelukkig ten val kwam.
Ik kan steeds meer aan en ik voel dat mijn energie weer begint te borrelen: fijn!
Ik wandel veel met een kruk buiten. Ik behaalde mijn doel van deze week: 2x 2 uur lekker bezig zijn in huis en het lukte me: helemaal trots!
Mijn maandelijkse avondje met 4 meiden heb ik maar eventjes volgehouden: ik was toch te moe… maar heb ondanks alles wel weer even genoten van hun gezelschap.
Tim kwam gistermiddag thuis met een gebroken fietsendrager, nou dat was me wat. Maar gelukkig wist onze garage daar wel een oplossing voor: hij werd gelast. Vanmiddag een likje verf erover heen en dan zie je er niets meer van.
Wel confronterend hoor: als je Dicky onverwacht in de krant ziet staan. En helaas… ook hierop nog geen reactie gekregen.

Steeds een beetje beter

trapje
Steeds een beetje beter. Als je opeens niets meer kunt na een val is ieder stapje er eentje vooruit. Ik heb nog vele stapjes te gaan, maar ik kan gelukkig vooral in mijn rug goede vooruitgang voelen. Belofte maakt schuld, ik heb nu een extra trapje voor op de bovenverdieping…. Want ik mag niet meer op een krukje gaan staan. Tussen alle zorgen rond Dicky lag ik ongeveer de hele week horizontaal. Intussen probeer ik op zoek te gaan naar: rust voor de enkel en bewegen voor de rug… met dank aan de krukken die ik mocht lenen. Dicky is nog altijd niet terug.

Naar

Disdagavond heb ik Dicky zoals elke avond nog gekamd. Daarna zijn wij naar bed gegaan.
In de loop van woensdag viel het me op: Dicky is niet thuis gekomen.
Na het avondeten hebben we flyers gemaakt en in de buurt in de brievenbus gedaan.
We hebben zijn vermissing intussen gemeld op Facebook, amivedi, de 3 dierenartsen, de dierenambulance, het dierenasiel en de gemeente.
Ook kinderen uit de klas van Evaline beloven goed mee te kijken.
Die onzekerheid: wat zou er zijn… dat is heel naar. Het is nu vrijdagochtend en hij is nog niet thuis. Wisten we maar…. 🙁

Dicky 12 jaar

dicky-1 dicky-2 dicky-3
dicky-5 dicky-4 dicky-6
dicky-7 dicky-8 dicky-9
dicky-12 dicky-11 dicky-10
Vandaag viert onze Perzische kater zijn 12e verjaardag. Als ode aan hem een top 12 van foto’s!
Lief, lui, ondeugend. Altijd in de buurt als we zitten te eten, liefst op “mijn” stoel. Ben je ziek blijft hij bij je tot je weer opgeknapt bent. In de sneeuw een schutkleur, en de prachtige voetsporen van hem. Elke dag kam ik  hem zodat hij een prachtige vacht houdt en wij niet teveel  (lange) haren in huis hebben. Kortom een leuker, gekker, liever en gezelliger huisdier kunnen wij ons nu niet voorstellen! Klik je links bij categorieën op Dicky dan zie je daar natuurlijk nog veel meer bijzondere en grappige foto’s!

Zomervakantie 2013, week 6

Na het wegbrengen van beide kinderen hadden wij voor het eerst in 13 jaar een hele week samen vakantie. Het werd een fantastische week, waar we nog lang met een glimlach aan zullen terug denken. Toffe gesprekken met dromen over de toekomst. Super.

WP_20130804_004 WP_20130804_005 1009831_501090663304738_75059367_n

Op zondag waren we te vinden in het Struinbos. Een heerlijk rustig gebied. We zagen er veel verschillende vogels, kleine torren, een uil en een hert. Zo spannend als je dit allemaal zomaar in het wild kunt beleven.

524391_501457463268058_107930748_n

Op maandag was het een leuke film: “Red 2” in de bioscoop, waar we naar toe gingen. Heerlijk. De zaal wat koel van de airco en gelukkig gevuld met flink wat mensen: wel zo leuk.

Dinsdag een dagje in en rond huis, heerlijke rust.

WP_20130807_001 WP_000908

In het weekend had ik bij de site van vakantieveiligen zitten bieden en gewonnen: Sprankelende 2-gangenlunch in oude bierbrouwerij voor 2 personen. Een 2-gangenlunch van een glas Prosecco, huisgemaakte ossenstaartsoep, proeverij van diverse broodsoorten, zoete lekkernijen met koffie of thee. Normaal ligt dit ver buiten ons budget, maar door de flinke korting was het goed te doen. Heel lekker allemaal. Daarna nog een wandeling door het centrum van de stad Breda en zo was het een heerlijke middag.

WP_20130808_001 WP_20130808_003 563933_502712059809265_256637453_n
1098544_502726466474491_1849181737_n 1150848_502740299806441_1742153630_n WP_20130808_004

Donderdag stapten we samen op de motor. Ik vind het heerlijk om bij Kees achterop te zitten en dit was voor mij de eerste lange tocht. Door tunnels, langs vrachtwagens… dit had ik nog niet eerder gedaan, was superfijn. We reden eerst naar Sassem, waar ik naar het graf van mijn vader ging. Fijn om te zien dat alles daar nog netjes is. Daarna zijn we op de markt geweest en haalden er verse stroopwafels: mmmm! Op de motor door naar Noordwijk. De motor bij het gat van Palace gezet. Een bakkie bij ons favoriete restaurant: de Blauwe Gans. Daar besloten we om ook in Noordwijk te blijven eten en zo wandelden we naar het volgende restaurant voor een heerlijke schnitzel. Bij Vivaldi’s namen we een bolletje lekkere ijs toe. De reis terug ging net zo fijn als heen en ’s avonds zette ik op Facebook de foto van het kaarsje met de tekst: na een fantastische rit weer veilig terug thuis!

WP_20130809_002  WP_000917 WP_000919

WP_000948 WP_000928

Vandaag reden we naar België, naar Turnhout. We liepen door het centrum en gingen naar het Museum van de Speelkaart. Dit was echt ongelooflijk interessant, we keken onze ogen uit bij de geschiedenis van alle drukmachines, drukmethodes. De stoommachine werd nog speciaal aangezet met een prachtig verhaal over zijn geschiedenis erbij. Wat is dit een leuk museum.

Daarna hebben we de nodige boodschappen bij Jumbo gedaan en is het klaar met onze vakantie saampjes. Intussen groeit onze haag in de voortuin vlijtig door en zijn er nu allemaal vrolijke gele bloemetjes!

Allerlei

aardbei dicky broodjes
De eerste aardbeien van eigen oogst. Met dank aan het mooie net wat Kees er om heen gehangen heeft zodat wij ze zelf op kunnen eten!
Deze foto maakte Kees van Dicky, mooi hè? In augustus wordt dit oude mannetje alweer 12 jaar, phoe.
Vandaag maakte Tim lekkere broodjes, recept staat al op mijn blog (klik links bij recepten). Morgen gaat hij met zijn geweldige mentor en leuke mentorklas picknicken.. ze nemen allemaal wat lekkers mee… gaaf! De mentor al helemaal verheugd toen zij hoorde dat Tim deze broodjes ging bakken!

Dierenbende

pad dicky kikkervisjes
Er komt veel regen uit de lucht en Evaline rent even snel naar de garage om daar iets te pakken. Ineens een gil… Oh, mama… en ik kijk snel bij haar. Ze schrok zo van iets bruins in het gras… eerst leek het haar poep en toen ze goed keek was het deze pad. Hij (of zij) bleef even rustig zitten en zo kon ik deze foto maken.
Dicky is alle regen spuugzat en klom van ellende maar in de kast, haha!
Kikkerdril op school is intussen kikkervisjes. Zo leuk dat dit in de klas mag, Evaline is ze heel enthousiast elke dag aan het verzorgen, je zult maar zo een leuke juf hebben… dit zijn herinneringen die vergeet je nooit meer 🙂

Allerlei

stoer stoer-2 tafeltje
dicky tulp
Gisteren waren zij naar scouting en ging ik naar Jumbo.
In de middag wasten we eindelijk de auto’s, verzorgde ik de nagels en maakte ik wat elastiek in de taillebanden van de broeken van Tim.
Vandaag speelden we verschillende spelletjes, afgewisseld met wat zon, televisie.
Evaline hielp Kees met schuren: planken voor een tafeltje waarop we het aquarium willen gaan zetten. Het tafeltje wordt nu nog een paar maal gebeitst en dan is het klaar voor gebruik: echt super! Kees maakte een foto en ik ook, dus staan er nu 2 hier! Kun je nagaan hoe trots we op haar zijn!
Dicky heeft de bank in het prieel ook gevonden!
De foto van tulpen uit de tuin heeft Evaline gemaakt, het zijn haar favorieten in deze roze kleur met vooral ook die franjes!