Categorie archief: scouting

Allerlei


Het onder geschoven kindje… onze tuin.
De herfst doet rustig zijn entree. Paddenstoelen staan er, maar de besjes waren nog veel leuker voor de foto!
De gele besjes aan de boom die ik voor mijn verjaardag kreeg.

Een heerlijke boswandeling met Kees, met een kopje verse munt thee… genieten van elkaar en het prachtige weer!

We vonden het niet zo’n leuk gezicht: toen Evaline haar laatste opkomst van scouting had, moest zij haar “havik” (patrouille-badge) inleveren. We gingen samen naar de scoutshop en kochten een nieuwe. Natuurlijk snel op haar uniform genaaid. Compleet voelt toch beter.

Nooit te laat om een goed voornemen op te pakken. Ik ging baantjes zwemmen in het warme bad. Ik deed het met plezier en hoop dat het een goede gewoonte gaat worden.

Foto’s van twee donderstenen! Het lijkt wel steeds een beetje beter te gaan, saampjes.

Een heerlijke vrijdagochtend wandeling gaf prachtige plaatjes. Samen genoten zij en ik van de herfst!

September

De scholen zijn weer begonnen. Kees en ik werken vlijtig door. De verbouwing gaat rustig zijn gang. In de weekenden zijn we veel weg geweest. Even geen tijd genomen voor de blog.
Het eerste weekend waren we op bezoek bij lieve vrienden en sliepen we een nacht bij Frans en Nel. Het tweede weekend gingen we heerlijk uit eten met broer en schoonzus. Daarna een feest van een vriend die 50 werd. Gisteren alweer op pad, nu voor zwager die zijn verjaardag vierde. Allemaal heel gezellig!


Evaline heeft een knoop doorgehakt voor een onmogelijke keuze:
doorgaan met scouting is een nieuwe groep, andere tijd: tegelijk met reddend zwemmen.
Haar leven lang gezwommen, 8 jaar lang scouting gedaan. Nu beide op dezelfde vrijdagavond.
Zij koos voor reddend zwemmen en nam met cupcakes en een lekkertje voor de leiding afscheid van scouting.


Evaline ging mee met de reddingsbrigade voor een activiteit met 7 andere brigades uit Brabant. Het was een geweldige middag en wat boften ze met het mooie weer.

Week 29


Minder werken deze week, dat was fijn.
Evaline was op scouting kamp en had er een fijne tijd.
Na de fietstocht naar België deden ze er allerlei leuke dingen.
Een hike met nacht onder zeiltje op grasveld, een dagje Antwerpen met de trein, klimmen in een klimbos en zwemmen in een meertje. Dit jaar voor het eerst als patrouilleleider en dat ging haar goed af.
Kees was de week druk met werken en dingen rond zijn werk regelen.
Tim en ik waren veel tijd zoet met het aan elkaar laten wennen van Pepsie en  Maxi.
We wandelden een heerlijke wandeling in het prachtige bos. Een mooie paddenstoel op de boom.
Zaterdag mocht ik Evaline weer ophalen en zondag reden we naar Frans en Nel voor een gezellige bbq!

Week 28Een laatste week voor de schoolvakantie, altijd wat rommelig.
Deze week wandelde ik voor het laatst dit schooljaar met mijn vriendinnetje.
We gaan het missen, de wandeling en onze gesprekken, maar over zes weken pakken we het gewoon samen weer op!
Samen met Evaline kocht ik de laatste spulletjes en naaide ik haar naam in haar kleding. Alles goed voorbereid voor haar (8e!) scoutingkamp. Dit jaar in België.
Op zaterdag vertrok zij als altijd op de fiets. Spannend, dit jaar voor het eerst als patrouilleleider.
Op woensdag reed ik voor het laatst naar een lief echtpaar. Ik was er krap een heel jaar elke woensdagmiddag en heel regelmatig ook een ander dagdeel in de week (of het weekend).
Het was een goed afscheid, ik mocht kennismaken met mijn nieuwe collega en haar werkgever.
Wat een regen viel er woensdag, echt heel erg veel. In de avond een prachtige regenboog.
Op vrijdag als altijd de bagage naar scouting gebracht.
De kinderen mochten hun boeken inleveren deze week, nieuwe bestellen en hun rapport ophalen.
Vandaag ging ik lekker zwemmen met Kees en Tim. En knipte ik hun haren weer netjes.

Week 14Hooikoorts was nog best aanwezig, maar gecombineerd met een verkoudheid maakte het niet gemakkelijker! Vanaf zaterdag was ik dan ook echt mijn stem kwijt. Rustig door gaan lukte me wel. Ik werkte een extra dag waarbij we een heerlijke boswandeling maakten en pannenkoeken gebakken hebben, leuk!
Op maandagavond reden Tim, Evaline en ik naar de cursus. Eerst hadden we een stuk zelfstudie thuis gedaan. Op deze praktijkavond leerden we alles over reanimeren. Met een andere cursist was de groep van vier fijn. Ook op een kind-pop oefenen. Gaaf om dat met elkaar te doen. Trots op mijn kids die dit voor andere mensen wilden leren.
Op woensdag ging ik met Tim naar de kaakchirurg. We wisten van te voren niet of het alleen een foto zou zijn of dat ook de eerste verstand kies er al uit zou gaan. En jawel, de eerste ging er gelijk uit. Goed koelen, veel pijnstilling, een dikke wang, het hoorde er allemaal bij. Over zes weken gaan er aan de andere kant 2 uit. De kiezen liggen niet goed in de kaak en zullen schade maken aan de huidige goede, dus alles er uit.
Soms kan Pepsie zo lekker rustig bij je komen zitten, niet…
Deze week weer tijd voor de rapporten en gelukkig mag ik alweer trots zijn op de resultaten!
Bij scouting vierde de leiding hun verjaardag. Een cadeau zelf maken blijft leuk. Dit jaar voor 5 leiding maakte Evaline deze bloempot gevuld met een Spaanse Margriet en een aardbei plantje. De bloempot versierd met lintjes en stikkers, leuk toch zo?

Vakantie

wp_20170105_10_13_04_pro img-20170101-wa0007
Deze vakantie bestond uit werken, leuke dingen doen, creatief bezig zijn en foto’s maken.
Evaline maakte deze doos voor Pepsie. Vanaf het moment dat de doos klaar is ligt Pepsie hier heel veel in.
Donderdagochtend mocht ik haar brengen naar Dorst. Zaterdag mocht ik haar ophalen in Tilburg. Evaline ging mee met de kersthike van scouting. Spannend vooraf, zwaar om te doen vanwege veel uitdagingen, maar als ze er op terug kijkt is ze vooral blij. Blij van alle avonturen, blij van de overwinningen. Het was een geweldige tijd. Zelf de route uitzoeken, lopen met alle bagage inclusief slaapmatje en slaapzak. Ze heeft het maar weer mooi gedaan! Trots!
Tim nam zijn broodnodige rust, hoefde deze week even niet te werken.
Kees was weer volop aan het werk en kluste vlijtig op zijn kamer aan mooie nieuwe dingen.
Ik zelf nam tussen werk en vakantiegevoel wat extra rust en knapte hier lekker van op.

Jaaroverzicht 2016

WP_20160121_16_46_09_Pro WP_20160215_15_22_21_Pro_20160215162155 WP_20160229_12_53_29_Pro
WP_20160417_14_32_09_Pro WP_20160521_15_29_25_Pro WP_20160624_21_35_37_Pro_20160625092149
WP_20160725_21_18_46_Pro WP_20160802_14_47_23_Pro wp_20160923_17_23_50_pro
 wp_20161009_14_47_18_pro wp_20161127_13_37_50_pro_20161127134054 wp_20161229_17_36_04_pro_20161229173724
Na de volgende thema’s van 2015 foto opdrachten, 2014 Pepsie, 2013 eten, 2012 sport, 2011 actieve foto’s, 2010 maand, 2009 natuur, 2008 Tim, Evaline samen, 2007 het weer en 2006 geweldige gezichten is het dit jaar tijd voor een foto overzicht in bloemen!
Tim was dit jaar eindelijk klaar met beugelen. Ging enthousiast aan het werk bij Aldi. Stopte met mountainbiken, haalde zijn diploma voor Mavo en deed een geweldige workshop waar hij een mes maakte.
Evaline ging van mavo-1 naar mavo-2. Bij scouting werd ze patrouille leider. Het reddend zwemmen leverde twee diploma’s op en doet ze nu in Tilburg. Zij ging trouw elke week naar Engelse bijles. Was druk met onze moestuin, bakte de heerlijkste cupcakes en had leuke dagen samen met vriendinnen.
Kees zijn project in Arnhem klaar, werkt nu voor twee projecten in ‘s-Hertogenbosch. Hij kocht een nieuwe auto en een 3D-printer. Maakte een prachtig schilderij van dolle kippen en haalde zijn diploma voor Lead Auditor,
Voor mij was het een fijn jaar waarin ik fantastisch werk gevonden heb. Ik deed hier basistraining en ook de training persoonlijke verzorging bij. Mijn kaakholteontsteking is goed tot rust gekomen. Heb mij vanaf februari hier niet meer ziek over gevoeld. Ik bleef wekelijks wandelen met mijn lieve vriendin. Ging eens in de twee weken met de overbuurvrouw afspreken. Was samen met het kernteam lekker druk met buurtpreventie. De foto’s in de foto groep waren toch wat minder dit jaar, jammer, maar dat wil ik volgend jaar weer goed oppakken. Mee doen met het project van Else was weer geweldig. Tuinieren blijft toch wel mijn ding. Hoewel het soms wel meer tijd kost dan ik van te voren verwacht. Ik luisterde veel muziek bij Spotify, Een abonnement waar ik erg blij mee ben. Een van de hoogtepunten was dit jaar wel mijn bezoek met Evaline aan Rob de Nijs.
Samen genoten we van een vakantie in Limburg en met de kinderen genoot ik van een nacht in een jeugdherberg.
En natuurlijk een van de mooiste belangrijke stappen van dit jaar is het kopen van onze woning. Spannend ook wel, want we willen gaan verbouwen. Mooie plannen voor het nieuwe jaar!

Scouting

wp_20161219_12_11_24_pro
Nu is het uniform weer compleet. Maakte Evaline bij scouting het prachtige kerststukje wat bij onze kerstwens staat, ik naaide voor haar het tweede witte lintje op het uniform. Dit betekend dat zij patrouilleleider is. Zo weet iedereen welke functie zij heeft.

Die eerste schoolweek

wp_20160909_11_46_10_pro wp_20160909_09_47_16_pro wp_20160909_18_57_19_pro
wp_20160910_19_18_20_pro wp_20160910_19_33_34_pro
Spannend: hoe is de reis, het fietsen. Hoe is de mentor, de nieuwe klas. Het rooster ziet er voor beide redelijk goed uit, gaat het ze allemaal weer lukken?
Natuurlijk ging het ze allemaal weer lukken. Alles goed voorbereid, gingen ze dinsdag op weg. Ik on ze wel uitzwaaien, was aan het werk toen ze weer thuis kwamen.
Maar toen ik thuis kwam hoorde ik enthousiaste verhalen. De eerste kennismaking verliep goed.
Ondertussen waren de schilders van de verhuurder bezig aan ons huis. Alle rotte plekken in het hout weg gewerkt, bijna overal is nu geschuurd en de eerste lagen verf zitten er op.
De eerste zwemles voor reddend zwemmen deel 1 was vrijdagavond. Ik reed de twee vriendinnen naar Tilburg en zag hen beide erg enthousiast zijn. Dat wordt heen en weer pendelen, samen met haar ouders. Want dat ze het zwemmen leuk vinden staat als een paal boven water.
Na een vakantieweek vorige week was Tim weer volop aan het werk in de Aldi: extra uurtjes werden gemaakt door vakantie van een collega.
Tim heeft gekozen om te stoppen met mountainbiken bij de vereniging. Hij wil dit zelf verder oppakken door de fiets te pakken als het hem uit komt.
Wat blijft het een mooi gezicht: zo’n luchtballon die rustig boven je tuin zweeft!
Voor dit weekend maakte Evaline na haar eerste opkomst van scouting weer heerlijke anijs-cupcakes, jammie!

Deze week

13876331_1204254612958926_100227982953079924_n
Deze week was zij op scoutingkamp. Eerst 95 km gefietst naar de locatie. Elke dag nieuwe avonturen, zelf tent en keuken bouwen, eten klaar maken. Het was alweer een geweldige week.
Tim werkte gewoon lekker door bij Aldi. Kees op zijn werk.
Deze week werkte ik voor het eerst vier dagdelen voor Home Instead Thuiszorg.
Altijd spannend zo’n eerste keer: kennis maken, klant proberen goed te lezen en dan er een fijne tijd van gaan maken. Ook dit maal bij de (voor mij) derde klant was er een klik. Heeft mw genoten van mijn gezelschap en was meneer blij met zijn opnieuw verworven vrijheid.
Hormonen dansten door mijn lijf en maakten een snelle aftocht richting mijn bed met migraine.
Het eind van de week eindigde ik met een peesontsteking in mijn duim. Zucht, soms valt het allemaal een beetje tegen!