Categorie archief: vakantie 2009

Dino-dag, het verhaal

Dat was even schrikken: een wekker die ons tot de orde riep. Maar achteraf was dat maar goed ook. Vandaag gingen we naar Naturalis.  Daar waren Dinodagen. We waren niet de enige en om half drie kon er niemand meer naar binnen. Het was vol.
We gingen eerst de film over Dino’s kijken…. dat bleek een uitzending van Klokhuis.
We gingen vervolgens bij professor Bobo op bezoek. Hij nam in een spannend avontuur de kinderen mee naar Zwitserland om er een Dino op te graven. Terug in Leiden gingen ze die in elkaar bouwen en een Dino-dans doen. Dit vonden wij wel superleuk.
Bij het smincken mocht je zelf vertellen wat je wilde en zo kreeg Evaline de roze Dino-mama en Tim een stoere Dino die net als hij zelf de bek open en dicht kon doen!
Bij het knutselen koos Tim voor het maken van een kijkdoos. Evaline ging voor de mobile. Als de knutsels thuis afgemaakt zijn… laat ik er vanzelf de foto’s wel weer van zien.
Het verhaal over het opgraven van Dino’s en de plaatjes erbij boeiden vooral Tim, hoewel het voor beide leuk was om eens te voelen hoe zwaar zo een versteend stuk bot nou eigenlijk is.
Bij de Dino-quiz hadden we bijna alle antwoorden goed. De afstandbediening had verschillende lichtjes en werd groen bij een goed antwoord.
Tussendoor hebben we een boterhammetje gegeten. Aan het eind kozen ze allebei zelf een souvenir van hun eigen zakgeld.
Kortom… een fantastische Dino-dag!!!

Laatste week met Kees

tuinbloemen S&W_DeTexasRakkers_70x100_NED.indd bos1
Deze week verraste Kees mij met een prachtige bos bloemen…. geplukt uit onze eigen bloemenweide!
Hoewel ik flink pijn heb aan mijn rug, kan ik wel rustig door bewegen.
We hebben deze week een metamorfose aan de woonkamer gedaan. Nieuwe meubelen, alles net even anders neer gezet. En ja… het is gelukt: de gezelligheid die we wilden, hebben we nu ook echt gemaakt.
We gaan een middagje naar Scheveningen voor een wandeling en de film van Suske en Wiske.
In het Keukenhofbos hebben we geprobeert het laarzenpad te wandelen, maar door de dichte begroeiing viel dat niet mee!

Dag-8 Duitsland

rustig
Rond tien uur moesten we het huisje verlaten. Natuurlijk waren we keurig op tijd bij de receptie om de sleutel weer in te leveren en een “Tschüß” te roepen.
Wegens warmte en verwachtte drukte bleven wij in Bad Dürrheim. Het overdekte zwembad met buitenbad was een heerlijke plek om te zijn. Een lange glijbaan, duikplank en kinderbadje… super! We deden er een lunch met voor de kids patat met worst en wij hadden een broodje gezond. Na de laatste boodschappen voor wat eten en drinken voor zondag in Nederland gingen we een klein stukje op weg. Het avondeten in een gezellig weg-restaurant gedaan en daarna ging de reis echt beginnen. Het was heerlijk rustig op de weg. De kinderen vermaakten zich met de DVD-speler en de DS. Rond een uurtje of elf hebben we “het licht uit gedaan” en mochten ze in pyama onder een dekentje proberen wat te slapen. Dat lukte redelijk. Rond twee uur in de nacht waren we weer thuis.

Dag-7 Duitsland

Het hoogtepunt van deze vakantie voor de kinderen was het bezoek aan de Affenberg in Salem.
Een plek voor verschillende dieren en de ongeveer 200 apen.
Het was een prachtig verzorgt park. Op verschillende tijden kregen dieren te eten. Daar werd dan allerlei over de dieren bij vertelt. De apen zaten in een apart gedeelte. Je kon er over een pad lopen en langs het pad was een hek. Zat een aap op het hek dan mocht je hem voeren met de popcorn die we bij de ingang kregen. De apen in het bos kon je wel zien, maar mocht je niet bij komen. We genoten van het heerlijke weer, maar aten de boterham toch maar in de auto. Het was daar ook een luilekkerland voor wespen. De afgelopen weken hadden de kinderen hun zakgeld gespaard en kochten er hier iets leuks van.

Dag-6 Duitsland

Waarom gingen we naar Duitsland? Nou… om naar het station van Kees te kunnen gaan. Hij maakt een modeltreinbaan op zolder en heeft er het station van Öchsenhausen in gezet. Op donderdag rijd er een museumtrein nog langs de route van weleer. De stationnetjes allemaal nog prachtig in tact. Op het station van Maselheim is Kees met Tim de stoomtrein in gestapt. Bij Äpfingen hebben Evaline en ik hen weer opgepikt. Daarna zijn we naar Öchsenhausen gereden. Daar hebben we een paar uur door gebracht met kijken, foto’s maken en filmpjes maken. Voor Kees was dit echt het hoogtepunt van de vakantie! Grappig om in de “grote wereld” te lopen die hij in het klein op zolder aan het bouwen is! Net of we zelf een beetje miniatuur geworden waren.

Dag-5 Duitsland

trein-1 trein-2 trein-3
trein-4 trein-5 trein-6
trein-7 trein-8 trein-9
Deel 2: de miniatuur treinbaan
Vlak bij de glasblazerij was de miniatuur treinbaan. Het leek erg op Railz, maar dan deze met het landschap van Duitsland. Het was prachtig gemaakt allemaal en regelmatig werd het nacht zodat je ook kon genieten van alle lichtjes. Heel veel leuke tafreeltjes, prachtige treintjes en alles… teveel om op te noemen. We hebben er vele foto’s en flimpjes van gemaakt. Dit is maar een kleine selectie. Het was aan de overkant van een station en natuurlijk gingen we dat ook nog even bekijken!

Dag-5 Duitsland

glas-1 glas-2 glas-3
glas-4 glas-5 glas-6
Deel 1 de Glasblazerij
We konden alles heel goed bekijken. Het was gaaf om te zien hoe ze met de hand mooie glazen en vazen aan het blazen waren. Je kon ook het slijpen van het glas zien. Bij de glasblazerij zat een grote winkel met een groot stuk speciaal voor de kerst. We hadden reuze lol bij de lachspiegels 🙂

Dag-4 Duitsland

weerstudio1 regenmeter1 windmeter
kantoor lekker ijs
Twee huisjes verderop in het vakantiepark zit de weerstudio van Duitsland. Van hieruit verzorgen zij landelijk alle informatie voor radio en tv over het weer. In de tuin is een grote satelietschotel en veel meetapparatuur. Een stevige bliksemafleider maakt het compleet, zij zitten op het hoogste punt van de bergtop en hebben die bescherming hard nodig.
We krijgen een rondleiding en in het kantoor de actuele weersverwachting voor onze vakantie week.
In de avond gaan we uit eten. Bij het restaurant op het vakantiepark. We genoten van de Duitse specialiteiten.