Categorie archief: vakantie 2007

Vrijdag 26 oktober jl.

waar.JPGrennen.JPGpaddestoel.JPG
Alweer de laatste dag van de heerlijke week vakantie. We gingen keurig op tijd het huisje uit. Zijn nog naar Versteend Leven geweest  waar we onze ogen uit keken. Wat een grote expositie en winkel was dat. Nadat we alweer allemaal met iets leuks naar buiten liepen besloten we nog een wandeling op de heide te maken. Ergens in de buurt van Utrecht.
We kwamen in een lange file terecht en aten onze lunch dan maar in de auto op. Frans, Kees en Sander keken als echte mannen met elkaar waar we zouden kunnen wandelen op het plaatselijke informatiebord. Na een hartelijk afscheid gingen Frans en Nel op huis aan en wij doken met elkaar het stiltegebied in. Wat is Nederland toch mooi. Floyd, Tim en Evaline konden heerlijk alle energie er even uit gooien, wij zagen ondertussen een echte rode paddestoel en die moest nog even op de foto!! Rond een uurtje of vier waren we weer thuis. Een auto vol met leuke dingen en een heleboel leuke herinneringen in ons hart!!!

Donderdag 25 oktober jl.

ontbijttafel.JPGkadootjes.JPGkeramiek.JPG
lunch.JPGopenluchtmuseum1.JPGopenluchtmuseum2.JPG
openluchtmuseum3.JPGopenluchtmuseum4.JPGdiner.JPG
De ochtend begonnen we met een heerlijk vers ontbijt wat Sander en Krista mee genomen hadden. Er waren natuurlijk allerlei kadootjes voor Frans en Nel. Waaronder een doos vol met pakjes van 40… 40 enveloppen, een mars van 40 gram, 40 rietjes enzo. Maar ook een foto van ons allemaal en een digitale fotolijst. Bij de keramiektuinen Harwi kregen Frans en Nel nog een kadootje voor hun nieuwe huis… een vogel die op de rand van het balkon naar beneden kan gaan zitten kijken! Nadat we uitgekeken en uitgekocht waren op al dat mooie keramiek trakteerden wij op een lunch bij lunchroom De Weme. Allemaal hebben we daar lekker gegeten. Na wat winkelen in Borger zijn we naar het openluchtmuseum Ellert en Brammert gegaan. Daar stond bij de kassa de laatste verrassing voor Frans en Nel: een foto van henzelf in een mooi lijstje. Het museum was enorm leuk. Er waren veel huisjes van vroeger met de echte oude inrichting ervan. Er was een schooltje nagebouwd. De kinderen kregen daar het verhaal van de twee reuzen te horen. Er was een ruimte met allerlei verschillende stukjes tentoonstelling waaronder de opgezette dieren, een kapperszaak, een timmerwerkplaats. Echt de moeite waard.
Als afsluiting van deze dag wilden Frans en Nel graag met elkaar uiteten. Dat hebben we gedaan bij restaurant De Eeserhof. De kinderen waren erg onder de indruk van het geheel en waren de drie uur die wij aan tafel zaten opvallend lief en rustig! We hebben allemaal met heel veel smaak enorm genoten van alle gerechten die op tafel kwamen.
En zo werd een dag vol verrassingen voor Frans en Nel heel mooi afgesloten.

Woensdag 24 oktober jl.

figuren1.JPGfiguren2.JPG
boompad.JPGboompad1.JPGboompad3.JPG
ven2.JPGheide.JPGallemaal1.JPG
In de ochtend gingen we naar het zwembad wat bij het park hoorde. Na de lunch die we samen met Henny en Louis hadden gingen we met elkaar het boomkroonpad lopen. Bij het infocentrum was een demonstratie van mannen die met een kettingzaag allerlei figuren uit boomstammen stonden te maken… echt leuk!
Via de wortels van de bomen waar we tussendoor moesten lopen kwamen we bij een grote wenteltrap en klommen flink hoog. Toen liepen we tussen de boomkronen. Zo konden we het bos weer op een heel nieuwe manier bekijken. Er was ook een hoge uitkijktoren, maar die wiebelde zo dat we daar niet lang op bleven staan. Aan het eind van het pad kozen we voor een wandelroute van 4 kilometer tussen de heide en vennen. Een geweldige wandeling met heel veel bijzondere stukken natuur. We hebben toen Fina, Henny en Louis uitgezwaaid… zij gingen op naar Groningen en wij gingen terug naar het huisje, waar ‘savonds Sander en Krista bij ons kwamen voor twee nachten.

De papiermaecker

papiermaecker1.JPGpapiermaecker2.JPGpapiermaecker3.JPG
Na kabouterland gingen we op de fiets naar de Papiermaecker. Hier kregen we een demonstratie papier scheppen. Er werd een duidelijk verhaal bij vertelt, de kinderen konden alles goed volgen. Na de demonstratie konden we het allemaal niet laten om nog een mooie kaart of prachtig uniek stuk papier te kopen.

Dinsdag 23 oktober jl.

hunnebed1.JPGhunnebed2.JPGkaboutersland1.JPG
kabouterland2.JPGkabouterland3.JPGkabouterland4.JPG
kabouterland5.JPGkabouterland6.JPGkabouterland7.JPG
Het was erg mooi weer, wel een beetje koud, maar we besloten op de fiets te gaan. Door het bos naar kabouterland. Onderweg kwamen we een mooi hunnebed tegen.
Bij kabouterland genoten we van alle prachtige tafereeltjes gemaakt van kabouters. Maar ook van de bijna 40 soorten kleine dieren. In het speeltuintje mocht er natuurlijk nog wel even gespeeld worden.

Maandag 22 oktober j.l.

speeltuin.JPGbartje.JPGhuisje.JPG
We vertrokken om een uurtje of elf. Frans, Nel, Fina en wij met zijn viertjes. Onderweg hebben we bij AC ’t Harde even gelunched. Rond een uurtje of drie waren we bij Het Land van Bartje. Daar zijn we een midweek geweest. We hadden heerlijk weer en na het inrichten van het huisje zijn we nog een rondje gaan lopen op het park. De speeltuin kreeg natuurlijk alle aandacht! Op de foto bij Bartje en een foto van het 8 persoons huisje wat wij hadden. Het huisje was lekker warm en luxe ingericht met sauna en zonnebank. Een goede start dus!

Vliegend museum Seppe

vliegtuig1.jpgvliegtuig2.jpgvliegtuig3.jpg
vliegtuig4.jpgvliegtuig5.jpgvliegtuig6.jpg
Vlakbij was het Vliegend museum Seppe. Toen we er kwamen waren we de enige bezoekers. We kregen een rondleiding van een vrijwilliger die met veel enthousiasme allerlei leuke en interessante dingen wist te vertellen. Over de ontwikkeling van de motoren, het gebruik van verschillende materialen om een vliegtuig te bouwen en de verschillende technieken die gebruikt zijn om te kunnen vliegen. De kinderen konden er nog met knex spelen en kregen een vliegtuig van karton mee naar huis om te bouwen.

Donderdag 23 augustus j.l.

koffie.jpgspelletje.jpg
Bij het boeken van het vakantiepark had ik niks in de gaten. Maar Kees zag het al snel… er ligt alleen maar een bos tussen de woning van oom Jos en tante Theresia en het vakantiepark. Toen ik dat begreep heb ik al snel contact gezocht met hun en een afspraak gemaakt. Na het heerlijke fietsen van de speurtocht hebben we ook voor deze dag de fietsen nog gehuurd, zodat we lekker op de fiets naar hun toe gaan. De enige regen die we overdag in de vakantie gehad hebben, hebben we tijdens dit bezoek gekregen. We zaten er heerlijk onder de veranda, gewoon buiten. De kinderen vermaakten zichzelf erg goed. Tjonge, wat een hoogtepunt van deze vakantie. Het was zo fijn bij elkaar te zijn en alles bij te praten. We kregen ook nog een heerlijke lunch waar we allemaal van zaten te smullen. Na de lunch nog even een spelletje met elkaar, dat wilden de kinderen zo graag. Wat hadden we een schik. De tijd bij elkaar was voorbij gevlogen en toen we weer op de fiets stapten was alle regen over en werd het nog wat zonnig!!!

Woensdag 22 augustus j.l.

plaatje.jpgfotos.jpgpauze.jpg
wegzoeken.jpgdiploma.jpg
Deze dag wilden we een speurtocht, georganiseerd vanuit het vakantiepark, doen. Bij het nalezen van de route leek het volgens Kees al gauw 8 kilometer. En om dat helemaal te wandelen, leek ons voor de kinderen wel wat ver. Dus besloten we fietsen te huren. Het was goed weer en dus gingen we gewapend met de kaart en de rugzak vol spulletjes op stap. In de rugzak (die we kregen van de receptie) zat de route, een kaart met foto’s, een lolly en een pakje zakdoekjes. We moesten onderweg de foto’s terug vinden. De goede volgorde van de foto’s opschrijven. Als je alles goed gedaan had kreeg je een diploma “super-speurneus”. We hadden veel plezier onderweg. Op de fietsen ging het prima. Toen we later de route op de kaart na keken kwamen we op wel 10 kilometer! Flink stukje, maar precies leuk om op de fiets te doen!!!