Categorie archief: marlinq

Alweer vrijdag

digitaal-schoolbord
Vanmorgen ging Tim voor de sportdag naar de sportvelden. Hij heeft gelukkig droog weer gehad en natuurlijk was het voor hem een heerlijke ochtend. Vanmiddag was hij helemaal in de ban van het “smart-board” wat geplaatst is in de klas. Weg met die oude bekende schoolkrijtjes op zwart schoolbord, nu doen we het digitaal.

Vanmiddag gingen we kijken bij een drive-inn woning. Ook deze woning bleek nog de nodige arbeid te vergen voor we er met goed fatsoen in zouden kunnen. Eigenlijk willen we niet zelf weer zo een grote verbouwing doen, wellicht kunnen we dat deze maal wel op een andere manier regelen? Ach, nu een weekend lang om daar eens over na te denken.

De woningstichting hebben we laten weten dat we accoord gaan met hun bod op onze woning. Wij blij met het geld, zij blij dat ze de woning weer terug hebben. Onze woning wordt dus weer een huurwoning.
Nu gaan zij nog een controle doen op de bouw en een controle op gas-electra.

Tja en tussen kinderen, huizen en het gewone ritme door heb ik nog meer nieuws: Kees gaat maandag voor een project in Rotterdam aan het werk. Voor 40 uur in de week als teamleider om de processen daar goed te gaan begeleiden.

Mijn webwinkel is gesloten. Zoals ik al eerder schreef: ik had teveel verschillende dingen om mee bezig te zijn. Keuzes die ik gemaakt heb moeten mij tijd en ruimte geven om goed aan mijn weerstand en conditie te gaan werken. Ik heb er enorm veel van geleerd: hoe de winkel in te richten, de foto’s maken en plaatsen en het contact met de leverancier en de klanten. Allemaal niet voor niets geweest, maar nu wel afgerond en klaar.

Marlinq

dsc07924Mijn eigen bedrijf, mijn keuze voor het moederschap gecombineerd met werk.
De taken die ik vooral ben gaan doen is de webwinkel www.mimpi-indah.nl Aan de klanten van Kees cursus geven voor computergebruik of het vullen van hun nieuwe website. Het helpen vullen van een website en/of het versturen van nieuwsbrieven voor klanten van Kees. www.leidenadventures.nl is (nog) niet goed van de grond gekomen.
Deze taken zal ik blijven doen, maar dan niet meer voor Marlinq.
Ik heb Marlinq uitgeschreven bij de Kamer van Koophandel.
De kosten voor dit bedrijf (inschrijving kamer van koophandel, lidmaatschap hoofdbedrijfschap detailhandel, bankrekeningkosten) wegen niet op tegen de inkomsten.
Geen eigen briefpapier, stempel en kaartjes voor Makro en Office Centre meer nodig.
De uurtjes die ik maak, gaat Kees factureren aan de klanten. De webwinkel valt nu ook onder CvH Informatisering.
Het contact met klanten van Kees, hen met hun eigen specifieke wensen te hulp te komen geeft me steeds weer heel veel voldoening.
Dus… einde van een naam, maar geen einde van de activiteiten!

Marlinq

1012-0002.jpgDeze maand in de aanbieding in de webshop: leuke vlinders. Gemaakt van hout en stof. Een sierraad voor je huis, of onder een overkapping in je tuin. In de webshop heb ik wat informatie bijgewerkt en een stukje in de weblog geschreven.
Op de site van Leiden Adventures is het even erg rustig, we zouden samen aan de gang gaan voor nieuwe arrangementen, maar R. is erg druk met andere zaken. Ik heb geduld!
Kees is intussen bijna klaar met het bouwen van een site voor een klant. Als hij klaar is, ga ik bij de klant cursus geven, leuk!
Alle belasting-dingen zijn geregeld voor Marlinq. Gelukkig zijn ze voor het afgelopen jaar nog een beetje genadig voor mij (starters-aftrek enzo).

Marlinq

De drukke decembermaand is voorbij. De school en het werk is allemaal weer begonnen. Zo kon ik ook mooi de draad weer helemaal op pakken.
Voor Marlinq heb ik nu niet zo veel meer te regelen. Het bedrijf staat, de administratie is compleet, zaken doen via de Rabobank verloopt zonder moeite. De facturen die ik kan versturen, dat is al “gewoon” geworden, dat hoeft niets aangepast meer te worden.
Voor Leiden Adventures ben ik bezig om alle winter-arrangementen te controleren. Kloppen de contactgegevens nog, zijn de afspraken correct en de prijzen nog actueel. Gelukkig kan ik hiervan heel veel gewoon via de telefoon doen, hoef ik er niet voor op pad. Als alles correct is, gaan we voor deze site ook reclame maken. Hoewel het nu al mogelijk is om een activiteit te boeken.
Voor mimpi-indah.nl ben ik met verschillende dingen tegelijk bezig. De winkel is nu volledig naar mijn zin, wat er op staat is allemaal correct en dus… is de eerste stap op weg van reclame gemaakt. De mensen die voor mijzelf bekend zijn op internet hebben een nieuwsbrief gekregen. Stap voor stap ga ik nu de reclamecampange uitbreiden. Voor de komende maanden heb ik verschillende nieuwe artikelen op de foto gezet, die kan ik gaan toevoegen aan de winkel. Het verzorgen van de bestellingen is nog wel een uitdaging. Hoe verstuur ik alles zo slim mogelijk, zonder dat het beschadigen zal of onderweg verloren gaat. In maart zal er een container met nieuwe producten komen, dan ga ik daar flink mee aan de slag om ook die op de foto te zetten. Bovendien verwacht ik dat er dan ook foto’s zullen zijn van de fabriekjes waar de producten vandaan komen. De foto’s samen met een kort verhaaltje wil ik ook toevoegen aan de winkel. Kortom, een winkel waar volop nieuwe dingen in te beleven zijn!

Marlinq

bestelling.JPGVolgende week hebben we het eerste bedrijfsfeest wat helemaal georganiseerd is door Leiden Adventures.
Deze week heb ik de eerste bestelling van mijn webwinkel verzorgt.
De afgelopen tijd heb ik veel voorbereidingen hiervoor gedaan en ondertussen nog een paar nieuwsbrieven verzonden. Leuk om lekker aan het werk te zijn.
Fijn om  het in mijn eigen bedrijf een beetje rustiger aan te kunnen doen in deze drukte van December. Drukte op school, drukte en veel gekwakkel bij de kids, extra regeldingen thuis. In januari ga ik volop weer aan de slag!

Marlinq

1001-0007a.jpgDeze week steek ik alle vrije (of vrij gemaakte) minuten in het bewerken van de foto’s. De foto’s die ik voor mijn eigen webshop ga gebruiken en die ik in de vakantie gemaakt heb. Het zijn maar 525 foto’s! Van de foto ga ik nu het onderwerp uitsnijden, dan het goede formaat geven voor internet. Dan opslaan voor export naar de site en opslaan op de server. Een leuk klusje, weer even door de artikelen gaan, lekker precies bezig zijn: echt wat voor mij! Vanmiddag heb ik een start gemaakt met het verzamelen van de info over de artikelen, we zijn er nog niet mee klaar en gaan daar van de week weer mee verder. Tja… ik wil dan ook wel graag véél artikelen op de site 🙂 Dus ook veel werk doen ervoor, grin!!!