Categorie archief: Algemeen

Week 50Sneeuw, wat zag ik weer mooie plaatjes!
Maar sneeuw was niet alleen mooi, ook lastig. Evaline maandag gevallen onderweg naar huis op de fiets. Onderkoeld geweest en de rest van de week nodig om op te knappen. Het duurde zo lang voor ik met de auto bij haar kon zijn door de drukte en het langzame rijden op de weg op dat moment.
Met mijn vriendinnetje ging ik op woensdag wandelen: wel veilig over het fietspad, daar lag geen sneeuw meer.
De aannemer ging vlijtig binnen aan het werk, buiten was niet te doen die eerste dagen.
Ik was weer veel bij mijn lieve vrienden bij wie ik nog steeds zo welkom ben, dat is zo fijn.
Thuis een sfeervol kerstig plaatje van Maxi gemaakt!
De kerstkaartjes heb ik intussen rondgebracht en op de brievenbus gedaan.
Doordat ik door de week veel weg ben, komt er in het weekend wat meer op mij af dan ik gewend ben. Gelukkig is dat maar tijdelijk allemaal.
Bij het weghalen van het plafond van de keuken (5 oktober) sneuvelde de ovendeur. Deze is nog altijd niet geleverd. Hierop was de actie deze week dat wij een nieuwe oven gekregen hebben. Spannend omdat we deze nu maar heel snel willen leren kennen met al zijn nieuwerwetse mogelijkheden!
Voor de buurtpreventie heb ik wat verschillende dingen opgepakt naar aanleiding van de nieuwsbrief en de enquête die we gehouden hebben. Blijft leuk om te doen.
Mijn reuma-gewrichtjes en mijn chronische kaakholte-ontsteking zijn redelijk rustig op dit moment. Ondanks het drukke ritme door de verbouwing en de kou van de winter.
Na een reparatie werd mijn auto weer goedgekeurd, fijn!
Ik kreeg bericht over dat borstkankeronderzoek: op de foto’s hebben ze niks bijzonders kunnen ontdekken: super!

Elke donderdagavond gaan Kees en ik samen iets leuks doen. Belangrijk om tijd vrij te maken voor te praten, samen te genieten of gewoon even bij elkaar te zijn zonder door anderen (lees: kinderen, katten of telefoon) gestoord te worden. De ene keer wandelen, dan doen we gezellige boodschappen en vaak ergens een kopje koffie/thee drinken. Mooie avonden zijn dat en allebei doen we onze best om het ook echt door te laten gaan.

Week 49


Weinig afspraken maakte dit een rustige week, wel fijn zo!
Samen met mijn trouwe vriendin liep ik in de zon een uur te genieten op maandag.
Op dinsdag was ik met een lieve vriendin bij de mooiste kerstshow van Nederland, we dronken en aten er ook wat lekkers, natuurlijk!
Woensdag was ik een dagje thuis, net als vorige week.
Donderdag aten we lekker warme vers gebakken vis, dat koos Evaline voor het avondeten wat zij verzorgde. Nog elke week kookt Tim een keer en Evaline ook. Zelf kiezen, kopen en bereiden is de bedoeling. Hier komen zo vaak verrassende maaltijden van. Zo leuk dat zij dit zelfstandig kunnen doen en met meestal zoveel plezier.
Op vrijdag een ochtend gewerkt en de middag weer fijn thuis geweest. Kees en ik vormen langzaam samen onze ideeën over de inrichting van onze nieuwe ruimtes die in huis aan het ontstaan zijn. Internet als grote inspiratiebron, zo gaaf om daar mee bezig te zijn.
Gisteren deed ik veel werk voor de buurtpreventie. We hielden een enquête en daaruit moest actie ondernomen worden. Ik bestelde de gevraagde stickers en bracht die samen met Evaline rond. Natuurlijk een keurige begeleidende brief erbij. Ook de andere acties zette ik om in daden. Uit de enquête bleek ook dat onze buurt erg blij is met de manier waarop we een en ander georganiseerd hebben en communiceren. Dat geeft een voldaan en goed gevoel.
Het huis overhoop, wij hebben niet veel zin in uitgebreide “gezellige” kerstversiering. Dus kocht ik met Tim een minikerstboom, met lichtjes en ballen, dat dan weer wel. Hij koos er ook een treintje bij. Samen met een klein beetje lichtjes in huis laten we het hier voor dit jaar bij. Ook buiten heeft Kees alleen de regenpijp in het licht gezet en hangt de krans aan de deur. De rest blijft in de doos. Het is goed zo.

Week 48


Een week waarin in toch wat meer in en om huis geweest ben, maar ook nog veel bij mijn lieve vrienden te vinden was. De rust, gezelligheid en warme doen mij nog zo goed. Thuis aten wij met zijn drietjes op dinsdag. Kees was bij zijn ouders voor een nachtje. Ik maakte kaasfondue waar we lekker van smikkelden. Het rook blijkbaar zo lekker dat Maxi er gezellig bij kwam zitten, op Kees zijn plekje aan tafel!
Sinterklaas heeft mij toch weten te vinden dit jaar en ik kreeg lekkers, was ik dan toch lief genoeg geweest?!
Op woensdag rolde ik van de ene in de andere afspraak. In de ochtend de kapster, dan naar de tandarts. Ze hebben een opbeetplaat gemaakt zodat ik in de nacht tijdens het knarsetanden niet verder mijn tanden en kiezen kapot slijt. De overbuuf werd 90 en ik mocht bij haar taart komen eten. En eind van de middag haalde ik Kees van de trein en haalden we zijn auto terug van de garage die daar een beurt heeft gekregen.
Donderdagmiddag mocht ik voor de eerste keer naar het borstkankeronderzoek. Na wat geweldige spookverhalen was ik klaar voor veel pijn en dat bleek enorm mee te vallen. Nu afwachten op de uitslag. Natuurlijk heb ik dat weer: normaal is 2 foto’s per borst voldoende. Maar… ik heb klieren die ver de borst in lopen dus was bij elke nog een foto extra nodig. Nou ja, beter nu gelijk dan dat ik er nog een keer extra voor moet komen.
Gisteren, zaterdag werkte ik een lange verlanglijst van klusjes weg en maakte ik samen met Evaline het begin van onze eigen kerstkaartjes. Een gezellige avond was dat, met Guus Meeuwis op de achtergrond, we zongen lekker mee!

Week 47


  

Deze week was ik overdag weg. Bij lieve vrienden was ik 4,5 dagen. Heerlijk in alle rust lekker genieten van elkaars gezelschap, leuke dingen samen ondernemen. Dat deed ons alledrie erg goed. Ook de kinderen en Kees hadden hierdoor een blije vrouw in huis en dat was goed!

De schoentjes natuurlijk weer gevuld. Al 28 jaar stop ik in deze tijd van het jaar “iets leuks of lekkers” in zijn schoen. De kinderen vinden dit een goede gewoonte en liften nog altijd lekker mee!

Op maandag deden we met de buurtpreventie de voetjesactie. Deze hebben we vorig jaar ook gedaan. Controle op straatverlichting, openstaande auto’s en openstaande garage’s of poortdeuren. Helaas toch een paar mensen moeten aanspreken hierop.

Op dinsdag waren de gesprekken met de mentoren. Beide kids een goede cijferlijst. Op naar de volgende toetsweek, vlak voor de kerstvakantie. Trots op hun beider inzet en motivatie.

Op donderdag wandelden Kees en ik, op onze wekelijkse avondje samen, al kletsend ruim een uur in de omgeving. Een bakkie toe hadden we wel verdient!

Op vrijdag ging Evaline afzwemmen. Diploma 21 in haar zak! Heel trots zagen wij hoe zij met veel enthousiasme haar verschillende oefeningen wist te doen.

Voor de foto opdracht “straat” (ja daar heb ik lang niets aan gedaan) maakte ik deze foto: langs de straat! Die prachtige boom in volle herfsttooi!

Het weekend was eindeloos fijn. Even niet weg hoeven was na 3 maanden heen en weer rijden een verademing! Kerstkaartjes voorbereiden, huiswerk helpen en vooral genieten van elkaars gezelschap. Binnen in de uitbouw mooie lichtjes opgehangen, net echt toch?

Week 47


Ging ik me daar toch even flink onderuit. De onrust en herrie die de verbouwing nu al zolang met zich mee brengt werden me te veel in combinatie met die feestelijke maar wel drukke oktobermaand.
Holtes vol en pijnlijk, reuma die opspeelde, een griepje(?) erbij… alles tegelijk: wat voelde ik me rot.
Ik besloot wijs te zijn en ging overdag schuilen bij mijn lieve vrienden waar ik erg welkom ben. Ik knapte snel weer op en ben weer blij met alles wat er gebeurt!
Alweer niet veel foto’s van deze week, maar wel van Maxi en Pepsie. De foto’s van Maxi stuurde ik naar zijn oude baasje die dat wel erg leuk vonden! Hij is zoooo lief en wordt al zo groot en wijs! Echt blij heel blij met hem.
Van de buurtpreventie hadden we een vergadering deze week en samen kwamen we tot een mooi activiteitenplan voor 2018. Veel zin in!
Na twee maal een reparatie aan dezelfde telefoon werkte hij nog niet. Wel mooi dat MediaMarkt daarna de telefoon opstuurde naar een deskundige die het defect ook constateerde. Deze week mochten we een nieuwe telefoon uitzoeken of we kregen geld terug: goede service. Jammer van de telefoon maar een goede oplossing zo.

Week 45

Deze week het eerste bezoek aan de tandarts voor een opbeetplaat. In de puberteit was ik hard aan het knarsentanden, een gebitje hielp ernstige schade verder te voorkomen. Lange tijd heb ik mij rustig gehouden in de nacht en het gebitje verdween in de tijd. Nu ben ik toch weer druk mijn tanden en kiezen aan het verknoeien. Dus… er komt weer een bescherming in de nacht. Deze week happen, over 2 weken ophalen.
Deze week als vanouds weer een ontzettend gezellige avond met mijn vriendinnetjes gehad. Wat ben ik blij en gelukkig met ze. Lekker kletsen, lachen en zoveel delen, super fijn.
De rest van de week was ik niet zo actief, veel moe, last van mijn lijf en holtes.
Gisteren lag ik zelfs de hele dag op bed, niet meer vooruit te branden.
Ik denk dat er daarom deze week ook alleen foto’s van de verbouwing zijn, ik heb tijd genomen voor mijzelf.

Feest


Gewoon werken, gewoon naar school, gewoon dagelijks de vissen en kikker voeren… wel heel gezellig samen met Maxi!
Gewoon een geweldige avond Halloween: zoveel enge figuren aan de deur gehad! Dat groeit ook maar steeds groter in Nederland.
En dan woensdag…
Eerst om 5.30 uur zongen we samen Tim wakker en aten we ontbijt.
Dan Kees aan het werk, Evaline naar school. Tim en ik gingen samen hard aan het werk. 2 lessen vielen uit = op woensdag dan gelijk geen lessen meer.
 
Zijn prachtige bed uit elkaar gehaald als voorbereiding op de verbouwing boven.
Een kwartier voor de verrassing vertelde ik hem dat hij zijn eerste rijles ging krijgen!
Wat was hij blij, wat is hij enthousiast. Zijn rijbewijs krijgt hij van ons als cadeau voor zijn verjaardag.
Vrijdag bij lieverds ook nog een klein feest voor hun 22 jarige bruiloft.
Zaterdag gingen we samen met Tim naar Avans. Kijken bij de opleiding die hij na HAVO wil gaan doen. Veel informatie hadden wel al, maar toch goed om er geweest te zijn. Dit keer op beide locaties: bij het tecnieklab in ;sHertogenbosch en bij de locatie in Tilburg waar de theorielessen gegeven worden.
Zondag, vandaag was het grote feest voor familie en vrienden. Heerlijk om iedereen even live te laten zien hoe het met de verbouwing is. Lekker samen te lunchen, lachen en bijpraten.

Groot feest


Als je 50 jaar getrouwd bent mag je best groot feest vieren!
Frans en Nel namen kinderen en kleinkinderen mee voor een weekend naar de Kempervennen.
Iedere avond een gezin koken, dat was een geweldig idee!
Frans en Nel zorgden voor een heerlijke barbeque.
Sander en Krista maakten een heerlijke curry met rijst en brood.
Wij maakten van alle restjes en eigen dingen lekkere wraps.
We gingen zwemmen, paintballen, bowlen en samen op de foto!

Op woensdag was het grote feest voor familie en vrienden.
Samen met vrienden versierden we de feestzaal.
Eind van de middag samen lekker eten.
De dj wist de sfeer er goed in te brengen en het was een avond waarop iedereen enorm heeft genoten.
Met mijn lieve vriendin maakte ik een mooi dienblad vol liefde.
Tim en Evaline hadden zelf een mandje gemaakt met champagneglazen die zij zelf hadden laten graveren.

15 jaar


15 oktober was het 15 jaar geleden, 11 uur in de ochtend, 3160 gram, Evaline.
In bad geboren, een heel bijzonder moment waar ik met fijne herinneringen aan terug denk.
Nu bleef een vriendinnetje slapen. Samen haar wakker gezongen, cadeautjes gegeven.
Een fijne dag volgde. Tot slot gingen we met zijn viertjes uiteten: zij nam poffertjes, haar favoriet!
Voor het toetje, speciaal voor haar: een mooie vuurwerkfontein!

24 jaar


14 oktober was het 24 jaar geleden dat wij samen gingen trouwen.
Een bijzondere dag waarop veel mensen er gelukkig toen nog wel bij waren.
Van Frans en Nel kregen we een prachtige bos bloemen.
Wij maakten er een fijne dag van.
27 oktober (toen, 28 jaar geleden op die dag kregen we verkering!) gingen we samen uit.
Het cadeau wat ik Kees (en de kinderen) gaf.
In ons theater kwam Vita. Drie acrobaten die een fantastische voorstelling gaven.
Het was rustig in de zaal, wij mochten gratis iemand meenemen: dat werd Evaline haar vriendin met broer en vader. Naderhand hebben we nog gepraat met de artiesten: gaaf!