Categorie archief: Algemeen

Allerlei


Jaja… echt waar! Gisteren waren wij 24 jaar getrouwd. Ik gaf Kees een uitstapje cadeau: wij gaan binnenkort samen met de kinderen naar het theater. Nu al zin in!
De afgelopen week was ik druk met poetsen in huis, de uitbouw en ook de tuin kreeg een grote beurt. Tim had zijn eerste schoolexamens voor dit jaar en Evaline een proefwerkweek.
De kapper zorgde er weer voor dat mijn haar weer goed zit… dat helpt in de komende weken met alle plannen en feesten!
Vandaag Evaline jarig, 15 jaar. Haar vriendinnetje sliep vannacht bij haar en met elkaar hebben we heerlijk ontbeten. We maken er een feestelijk weekend van zo!

Allerlei


Deze week een heerlijke wandeling in het bos, prachtige paddenstoelen gezien!
Een geweldige volle maan kon ik dit keer wel mooi op de foto krijgen.
Een webinair over de studiefinanciering, wat kregen veel informatie over de nabije toekomst. De stap van Havo naar HBO is niet zomaar gezet!
Op donderdag ging het dak van de keuken eraf. Veel herrie zou dat zijn en ik vluchtte samen met Maxi naar lieve vrienden. Ook Evaline ging mee, zij was twee dagen ziek thuis. Na school kwam Tim ook en uiteindelijk bleven we met zijn drietjes daar eten. Lief dat dit mogelijk was.
Op vrijdagochtend kwam Tim na zijn eerste schoolexamen gelijk ook weer hier naar toe. In de middag konden we met een gerust hart weer terug naar huis.

Maxi


Van te voren hebben we een bench gekocht op marktplaats. Bij het opzetten werd Pepsie enorm enthousiast en zij was veel hier in te vinden. Toch was hij echt bedoeld voor Maxi.
Deze week kwam er van alles tegelijk.
Maxij werd gecastreerd en wij moesten een paar dagen het huis uit voor de herrie tijdens de verbouwing. In een bench kon ik hem mee nemen.
Bij de dierenarts kroop hij diep in mijn armen weg, het raakte zelfs de assistente! Zij maakte deze foto. De zelfde dag mocht ik hem ophalen en in de middag thuis in de bench had hij de rust om verder uit te slapen.
De twee dagen daarna was hij bij ons “vlucht-adres” in de bench. Rustig tijd voor herstel en geen schade aan brengen aan de meubels.

Allerlei


Het onder geschoven kindje… onze tuin.
De herfst doet rustig zijn entree. Paddenstoelen staan er, maar de besjes waren nog veel leuker voor de foto!
De gele besjes aan de boom die ik voor mijn verjaardag kreeg.

Een heerlijke boswandeling met Kees, met een kopje verse munt thee… genieten van elkaar en het prachtige weer!

We vonden het niet zo’n leuk gezicht: toen Evaline haar laatste opkomst van scouting had, moest zij haar “havik” (patrouille-badge) inleveren. We gingen samen naar de scoutshop en kochten een nieuwe. Natuurlijk snel op haar uniform genaaid. Compleet voelt toch beter.

Nooit te laat om een goed voornemen op te pakken. Ik ging baantjes zwemmen in het warme bad. Ik deed het met plezier en hoop dat het een goede gewoonte gaat worden.

Foto’s van twee donderstenen! Het lijkt wel steeds een beetje beter te gaan, saampjes.

Een heerlijke vrijdagochtend wandeling gaf prachtige plaatjes. Samen genoten zij en ik van de herfst!

Week 38


Naast het werken waren er veel afspraken deze week.
Maandagavond een informatieavond op school voor havo 5.
Alweer een examenjaar voor Tim, spannend!
Woensdagavond een vergadering van ons kernteam van de buurtpreventie.
Zo fijn een actieve enthousiaste groep kanjers die zich in willen zetten voor veiligheid.
Donderdagmiddag had ik een jaarlijkse fijne afspraak, Wat is het geweldig om op deze manier contact te houden met mijn lieve peettante, Wat nieuwtjes van de familie te mogen horen en vooral haar leven te mogen blijven volgen, super. Van te voren op een avond even gekeken waar ik precies moest zijn, leverde een sfeervolle foto op van bij het station Breda.
Pepsie en Maxi, soms vriendjes soms niet zo… het gaat wel goed komen.

September

De scholen zijn weer begonnen. Kees en ik werken vlijtig door. De verbouwing gaat rustig zijn gang. In de weekenden zijn we veel weg geweest. Even geen tijd genomen voor de blog.
Het eerste weekend waren we op bezoek bij lieve vrienden en sliepen we een nacht bij Frans en Nel. Het tweede weekend gingen we heerlijk uit eten met broer en schoonzus. Daarna een feest van een vriend die 50 werd. Gisteren alweer op pad, nu voor zwager die zijn verjaardag vierde. Allemaal heel gezellig!


Evaline heeft een knoop doorgehakt voor een onmogelijke keuze:
doorgaan met scouting is een nieuwe groep, andere tijd: tegelijk met reddend zwemmen.
Haar leven lang gezwommen, 8 jaar lang scouting gedaan. Nu beide op dezelfde vrijdagavond.
Zij koos voor reddend zwemmen en nam met cupcakes en een lekkertje voor de leiding afscheid van scouting.


Evaline ging mee met de reddingsbrigade voor een activiteit met 7 andere brigades uit Brabant. Het was een geweldige middag en wat boften ze met het mooie weer.

Allerlei


Nadat Evaline en ik al acht jaar lang allebei een vriendschapsarmbandje gedragen hebben, als teken van onze band samen, vonden we het tijd om dit om te zetten naar iets wat definitief is.
We vonden een goed adres en gingen met een beetje gezonde spanning het avontuur samen aan. Wat zijn wij trots, dankbaar en blij met het resultaat van onze tattoo!
Een Keltische knoop die symbool staat voor moeder-dochter.


Samen met Evaline lekker creatief bezig geweest. Wasco lijmen op een schilderijtje. Dan smelten met een brander. Plaatje erbij plakken en klaar! Wat een gaaf resultaat!


Allerlei lekkers uit de tuin. Jammie. Hier maakte ik soep van en wat was die sterk van smaak! De paprika en ui waren nog iets pittiger dan ik gedacht had!

 
Met deze ingrediënten maakte ik alweer een lekker soepje. Tomaatjes vers uit eigen tuin. De plantjes gekregen van een buurman en hem hebben we verwend met 2 kopjes van deze heerlijke soep!Wat is hij toch leuk, wat is hij toch lief, wat is hij toch klein, wat groeit hij toch hard. Binnen altijd in ons gezelschap. In de nacht af en toe wakker worden gemaakt omdat hij even knuffelen wil. Overdag af en toe lekker naar buiten aan een riem zodat hij niet weg kan lopen. Gekke Maxi wat maak je ons toch blij met je gezelschap!

Week 30


Maandag lag ik de hele dag op bed/bank. Teveel pijn in mijn lijf van alle drukte en spanningen van de vele weken waarin ik toch meer deed dan mijn lijf aan kon.
Ik knapte er gelukkig wel van op.

Het werd een week waarin we niet alleen met zijn viertjes lekker vrij hadden en vakantie vierden. Kees en ik pakten ook aan wat was blijven liggen. Allemaal kleine klusjes die nu lekker klaar zijn en dat is fijn. Ondertussen maakte ik ook “nog even” het huis schoon.

Met zijn viertjes werkten we hard in de achtertuin.
Als voorbereiding op de verbouwing die gaat komen maakten we de eerste paar meters bij ons huis vandaan (bijna helemaal) vrij van spullen en groen. De kinderen hielpen echt goed mee en zo zijn we ver gekomen deze week.

Evaline maakte gisteren deze prachtige taart, zo maakt zij onze staycation wel heeeel erg lekker!
Tim was lekker aan het werk in de slagerij en heeft het er steeds meer naar zijn zin. Natuurlijk kwam ik ook even wat vlees kopen, gaaf om hem aan het werk te zien!

 

Week 29


Minder werken deze week, dat was fijn.
Evaline was op scouting kamp en had er een fijne tijd.
Na de fietstocht naar België deden ze er allerlei leuke dingen.
Een hike met nacht onder zeiltje op grasveld, een dagje Antwerpen met de trein, klimmen in een klimbos en zwemmen in een meertje. Dit jaar voor het eerst als patrouilleleider en dat ging haar goed af.
Kees was de week druk met werken en dingen rond zijn werk regelen.
Tim en ik waren veel tijd zoet met het aan elkaar laten wennen van Pepsie en  Maxi.
We wandelden een heerlijke wandeling in het prachtige bos. Een mooie paddenstoel op de boom.
Zaterdag mocht ik Evaline weer ophalen en zondag reden we naar Frans en Nel voor een gezellige bbq!

Tuin


We zijn veel in de tuin en genieten van alles wat er groeit en bloeit.
Onze rozenstruik nog maar eens op de foto en de allereerste zonnebloem van dit jaar in onze tuin.