Auteursarchief: marlies

Week 49


Weinig afspraken maakte dit een rustige week, wel fijn zo!
Samen met mijn trouwe vriendin liep ik in de zon een uur te genieten op maandag.
Op dinsdag was ik met een lieve vriendin bij de mooiste kerstshow van Nederland, we dronken en aten er ook wat lekkers, natuurlijk!
Woensdag was ik een dagje thuis, net als vorige week.
Donderdag aten we lekker warme vers gebakken vis, dat koos Evaline voor het avondeten wat zij verzorgde. Nog elke week kookt Tim een keer en Evaline ook. Zelf kiezen, kopen en bereiden is de bedoeling. Hier komen zo vaak verrassende maaltijden van. Zo leuk dat zij dit zelfstandig kunnen doen en met meestal zoveel plezier.
Op vrijdag een ochtend gewerkt en de middag weer fijn thuis geweest. Kees en ik vormen langzaam samen onze ideeën over de inrichting van onze nieuwe ruimtes die in huis aan het ontstaan zijn. Internet als grote inspiratiebron, zo gaaf om daar mee bezig te zijn.
Gisteren deed ik veel werk voor de buurtpreventie. We hielden een enquête en daaruit moest actie ondernomen worden. Ik bestelde de gevraagde stickers en bracht die samen met Evaline rond. Natuurlijk een keurige begeleidende brief erbij. Ook de andere acties zette ik om in daden. Uit de enquête bleek ook dat onze buurt erg blij is met de manier waarop we een en ander georganiseerd hebben en communiceren. Dat geeft een voldaan en goed gevoel.
Het huis overhoop, wij hebben niet veel zin in uitgebreide “gezellige” kerstversiering. Dus kocht ik met Tim een minikerstboom, met lichtjes en ballen, dat dan weer wel. Hij koos er ook een treintje bij. Samen met een klein beetje lichtjes in huis laten we het hier voor dit jaar bij. Ook buiten heeft Kees alleen de regenpijp in het licht gezet en hangt de krans aan de deur. De rest blijft in de doos. Het is goed zo.

Verbouwing, de foto’s

10 december: onderaan 2 nieuwe foto’s
3 december: onderaan 9 nieuwe foto’s
26 november: onderaan 7 nieuwe foto’s
19 november: onderaan 10 nieuwe foto’s
12 november: onderaan 6 nieuwe foto’s
5 november: onderaan 6 nieuwe foto’s
29 oktober: onderaan 16 nieuwe foto’s
15 oktober: onderaan 4 nieuwe foto’s
8 oktober: onderaan 3 nieuwe foto’s
1 oktober: onderaan 2 nieuwe foto’s
17 en 24 september: het verhaal tot dan toe!


 
Lees verder

Verbouwing, op de garage

10 december: onderaan 3 nieuwe foto’s
3 december: onderaan 1 nieuwe foto
26 november: onderaan 3 nieuwe foto’s
19 november: onderaan 2 nieuwe foto’s
Een tweede serie foto’s, vanaf eenzelfde punt, maar met meer zicht op de garage!
12-11begonnen met 3 foto’s toegevoegd.

  

    

 

Verbouwing, op een rijtje

10 december: onderaan  nieuwe foto’s
3 december: onderaan 2 nieuwe foto’s
26 november: onderaan 3 nieuwe foto’s
19 november: onderaan 2 nieuwe foto’s
12 november: onderaan 3 nieuwe foto’s
29 oktober: onderaan 3 nieuwe foto’s
15  oktober: onderaan 4 nieuwe foto’s
8 oktober: onderaan 3 nieuwe foto’s
1 oktober: onderaan 3 nieuwe foto’s
17 en 24 september: De serie foto’s die hier onder staan ga ik steeds aanvullen…

Lees verder

Week 48


Een week waarin in toch wat meer in en om huis geweest ben, maar ook nog veel bij mijn lieve vrienden te vinden was. De rust, gezelligheid en warme doen mij nog zo goed. Thuis aten wij met zijn drietjes op dinsdag. Kees was bij zijn ouders voor een nachtje. Ik maakte kaasfondue waar we lekker van smikkelden. Het rook blijkbaar zo lekker dat Maxi er gezellig bij kwam zitten, op Kees zijn plekje aan tafel!
Sinterklaas heeft mij toch weten te vinden dit jaar en ik kreeg lekkers, was ik dan toch lief genoeg geweest?!
Op woensdag rolde ik van de ene in de andere afspraak. In de ochtend de kapster, dan naar de tandarts. Ze hebben een opbeetplaat gemaakt zodat ik in de nacht tijdens het knarsetanden niet verder mijn tanden en kiezen kapot slijt. De overbuuf werd 90 en ik mocht bij haar taart komen eten. En eind van de middag haalde ik Kees van de trein en haalden we zijn auto terug van de garage die daar een beurt heeft gekregen.
Donderdagmiddag mocht ik voor de eerste keer naar het borstkankeronderzoek. Na wat geweldige spookverhalen was ik klaar voor veel pijn en dat bleek enorm mee te vallen. Nu afwachten op de uitslag. Natuurlijk heb ik dat weer: normaal is 2 foto’s per borst voldoende. Maar… ik heb klieren die ver de borst in lopen dus was bij elke nog een foto extra nodig. Nou ja, beter nu gelijk dan dat ik er nog een keer extra voor moet komen.
Gisteren, zaterdag werkte ik een lange verlanglijst van klusjes weg en maakte ik samen met Evaline het begin van onze eigen kerstkaartjes. Een gezellige avond was dat, met Guus Meeuwis op de achtergrond, we zongen lekker mee!

Week 47


  

Deze week was ik overdag weg. Bij lieve vrienden was ik 4,5 dagen. Heerlijk in alle rust lekker genieten van elkaars gezelschap, leuke dingen samen ondernemen. Dat deed ons alledrie erg goed. Ook de kinderen en Kees hadden hierdoor een blije vrouw in huis en dat was goed!

De schoentjes natuurlijk weer gevuld. Al 28 jaar stop ik in deze tijd van het jaar “iets leuks of lekkers” in zijn schoen. De kinderen vinden dit een goede gewoonte en liften nog altijd lekker mee!

Op maandag deden we met de buurtpreventie de voetjesactie. Deze hebben we vorig jaar ook gedaan. Controle op straatverlichting, openstaande auto’s en openstaande garage’s of poortdeuren. Helaas toch een paar mensen moeten aanspreken hierop.

Op dinsdag waren de gesprekken met de mentoren. Beide kids een goede cijferlijst. Op naar de volgende toetsweek, vlak voor de kerstvakantie. Trots op hun beider inzet en motivatie.

Op donderdag wandelden Kees en ik, op onze wekelijkse avondje samen, al kletsend ruim een uur in de omgeving. Een bakkie toe hadden we wel verdient!

Op vrijdag ging Evaline afzwemmen. Diploma 21 in haar zak! Heel trots zagen wij hoe zij met veel enthousiasme haar verschillende oefeningen wist te doen.

Voor de foto opdracht “straat” (ja daar heb ik lang niets aan gedaan) maakte ik deze foto: langs de straat! Die prachtige boom in volle herfsttooi!

Het weekend was eindeloos fijn. Even niet weg hoeven was na 3 maanden heen en weer rijden een verademing! Kerstkaartjes voorbereiden, huiswerk helpen en vooral genieten van elkaars gezelschap. Binnen in de uitbouw mooie lichtjes opgehangen, net echt toch?